Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: mocowanie klejnotu do helmu garnczkowego
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie dojrza³ego ¶redniowiecza > Ochronne uzbrojenie dojrza³ego ¶redniowiecza
Aiuto
witam ! czy ktos ma jakies pomysly ?chodzi generalnie o to zeby klejnot mozna bylo zdemontowac ...na stronie historia vivens sa jakies tajembnicze sznurowania przy garnkach ,ale nie za bardzo kumam po co ?
POzdrawiam
Aiuto
Piotr Paruch
Wiem ¿e toco za³±czam jest du¿o pó¼niejsze, ale mo¿e pomo¿e w naprowadzeniu na poprawny trop...
Kawa³ek strony 67 z ksi±zki D. Edge i J.M. Paddock Arms and Armor of Medieval Knight
Owen
Hej
A ja bym siê pod³±czy³ z zapytaniem, z czego wogóle zrobiæ sam klejnot?? zw³aszcza bardziej skomplikowany??
Pozdrawiam
Jakub zwany garbatym
Witam

Wed³ug ¯ygulskiego z drewna lub stiuku, czyli mieszaniny gipsu, wapnia i drobnego piasku lub py³u marmurowego.

Pozdrawiam
Aiuto
wyprawiana skora ,drewno i cos w rodzaju masy papierowej smile.gif
Owen
Hej
To ja podrzucê klejnot z po³owy XIV wieku. Wydaje siê ¿e jest on po prostu dopasowany do he³mu i ¶ci±gniêty tym paskiem byæ mo¿e razem z labrami.
Jakub Zieliñski
W Panoramie ¶redniowiecza (poszukam dok³adnie strony) jest podobny klejnot do tego który wrzuci³ Owen, z boku ma dwa otworki, wydaje siê, ¿e do przeci±gniêcia wi±zade³ek (na zasadzie takich "ubraniowych"). Co¶ w stylu tego co ma na stronie Historia Vivens.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.