Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Warszawa] - drut
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Chury
Gdzie mozna mozna i w jakiej cenie kupic drut(zwykly stalowy czarny moze byc) na rekawice kolcze
TomaszW
Witam
Je¶li chodzi o drut czarny w Warszawie, to ciê¿ko z tym chyba jest.
Ja chodzi³em, szuka³em miesi±cami - zazwyczaj nigdzie nie ma tego co chce, wszêdzie drogo, ma³y wybór, nie ta jako¶æ itd., w koñcu zacz±³em sprowadzaæ z Radomska w ilo¶ciach do¶æ hurtowych i mam :D
Je¶li interesuj± Ciê ilo¶ci ca³kiem powy¿ej 60kg, to moge odgrzebaæ telefon do nich.
pozdrawiam
Adams87
a mo¿e niekoniecznie czarny drut, mo¿e chociarz zwyk³y sprê¿ynowy??
szczytem ma¿eñ bylby drut o przekroju sze¶ciennym...
mo¿e kto¶ znalazl takie miejsce??

ja osobi¶cie wiem ¿e drut mozne kupiæ na placu grzybowskim, przekruj 2mm tyle ¿e ocynkowany. kolega zarzeka sie ¿e mo¿na go bez problemu odcynkowaæ, ale ja nie jestem do tego w 100% przekonany...:/ wiêc bybym wdziêczny za jakie¶ info...
Chury
Ja sam znalazlem bardzo fajna hurtownie, znajdzieszrtam praktycznie kazdy rodzaj drutu... Nazywa sie

"Stalexport SA. Handel stalowymi wyrobami hutniczymi
(0-22) 566 81 16
02-691 Warszawa, Obrze¿na 11
pow.m. st. Warszawa, woj.mazowieckie

Strona www "

wiekszo¶c rodzajów drutów powinna sie tam znajdowaæ (a ceny tez chyba niewygóronwane kilo wypalanego 1,8 kosztuje ko³o 4,5)
Adams87
³adnie ³adnie, mam tylko jedno pytanie. jak± minimaln± ilo¶æ drutu mo¿na u nich kupiæ, bo tak na pierwszy rzut oka to mi to wygl±da na rasow± hurtownie. a mi niepotrzeba tony drutu.

a tak wogule by³e¶ tam, bo nie moge znale¼æ adresu tej konkretnej hurtowni na stronie...
Chury
By³em i kupowa³em za pierwszym razem 3 kilo(robol z waga z dokladnoscia do 10 kilo nie by³ zadowolony ale da³ bigsmile2.gif ) polecam..
Adams87
by³em dzisiaj w tej hurtowni. stali sprê¿ynowej nie sprzedaj±. a t± któr± mia³em w rêkach da³o siê wyginaæ palcami (a nieby³a to jaka¶ tam 0,8 a 2mm) straci³em tylko ca³y dzieñ anger.gif
M.
Spróbuj w sklepie przy Parku Olszyna - ko³o Ul. Duracza - je¼dzi tam 520, a przystanek nazywa siê Duracza - spytaj kogo¶ o ko¶ció³, który jest tu¿ obok i napewno znajdziesz, bo sklepik jest kilka krokó od niego... w±tpiê, ¿eby mieli du¿e ilo¶ci drutu na sk³adzie, ale na 100% mo¿na u nich zamówiæ.
Adams87
dziêki, sprawdze to.
chaosik
Mam pytanko z tym drutem. Osobi¶cie szuka³em i nie moge nigdzie znale¼æ drutu ze stali zprê¿ynowej o ¶rednicy 1,8 mm.

pytanko nr2
Ile mo¿e kosztowaæ 10 kg takiego drutu??

Bardzo zale¿y mi na czasie
xargos
Firma, któa posiada najwiêcej pozycji ze stali wêglowych jako¶ciowych i specjalnych a do takich zaliczamy stal sprê¿ynow± to Multi-Stal z Poznania.W Wa-wie spróbujcie w j/n :

Konsorcjum Stali Sp. z o.o.
ul. Traktorzystów 10, hala 156
tel: 22/ 478-33-64

Primo Stal Firma Handlowa
ul. Plac Czerwca 1976r. nr 4
tel: 22/ 478 39 84

Jest jeszcze Montan-Stal , tel. 022/425-51-45

Pozdrawiam
Gonzo007
Trochê dla od¶wie¿enia tematu i podsumowania.
W samej Wawie praktycznie nie sposób kupiæ dobrego druta.

Na Grzybowskiej jest ale wy³±cznie ocynkowany.

Stalexport SA. Obrze¿na 11 handluje wy³±cznie drutem wi±za³kowym, miêkkim na tyle ¿e mo¿na go spokojnie na palec nawin±æ...

Konsorcjum Stali Sp. z o.o. ul. Traktorzystów 10- Obieca³o ¿e co¶ za³atwi i na tym siê skoñczy³o. Niewykluczone jednak ¿e pod tym adresem uda sie co¶ wynegocjowaæ...

Koniec koñców zrobi³em sobie wycieczkê pod Radom
http://www.drutpol.pl/
Od rêki maj± zno¶ny drut 1.6 i 1.8mm (pó³twardy 500-600MPa - móg³by byæ troszkê bardziej twardy ale w t³oku ujdzie - przynajmniej ³atwo robota idzie.....)
Natomiast przy zamówieniach powy¿ej 100kg zrobi± nam taki drut jaki bêdziemy chcieli choæby i 800MPa
Ceny co najmniej zno¶ne - 1kg kosztuje 2- 2.5z³
Rudy
To jak, wie kto¶ gdzie mo¿na dostaæ sprê¿ynówkê w Wawie?
jku
Próbujcie w firmach produkuj±cych sprê¿yny - powinni mieæ drut sprê¿ynowy w conajmniej kilku ¶rednicach - inna sprawa, czy bêd± chcieli sprzedaæ nieprzetworzony drut, i za ile. W Warszawie i okolicach jest kilka takich firm.

Mój mentor i by³y pracodawca zamawia³ detale z drutu sprê¿ynowego (chyba w³a¶nie 1.8, albo 2.0 mm) w firmie Towes (Warszawa-Weso³a, czyli trochê daleko) Oto ich oferta . Na dole tej strony jest o drucie. Cen nie znam, ale cyba s± przystêpne, bo mój mentor wybra³ tê firmê kiedy siê okaza³o, ¿e producent nie sprzedaje drutu w tak ma³ej ilo¶ci jakia by³a potrzebna (oko³o 100 kg). Mo¿na u³atwiæ sobie pracê, i zamówiæ spiralê.

Osobi¶cie radzê ostro¿nie podchodziæ do firm z pl. Grzybowskiego - jak zapomn±, ¿e to ju¿ nie czasy centralnego planowania, i potrafi± przysoliæ tak± cenê, ¿e w³os siê je¿y. Np. przy okazji szukania wykonawcy innych, bardzo prostych sprê¿yn, firma z rejonu pl. Grzybowskiego za¿±da³a 7 z³ za sztukê. Inna firma ze Szmulek wykona³a te sprê¿yny po 10 gr/sztuka - i to jest normalna cena.
zordonwzywa
Wskrzeszaj±c temat... jak zaopatrzacie sie w warszawie? czy nie ma czegos w najblizszych okolicach? czy nie ma innego wyjscia i trzeba jezdzic po polsce?
drzawca
Gdzie mo¿na kupiæ drut 1.6 mm stalowy, w okolicach Jarocin wlkp. lub Poznañ??? (na kolczugê) Z góry dziêki smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.