Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I ¦l±ski Turniej Rycerski - ¯órawina -> 18-19.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Robert Bagrit
Nazwa wydarzenia: I ¦l±ski Turniej Rycerski
Miejscowo¶æ: ¯órawina (pod Wroc³awiem)
Organizator: Chor±giew Rycerstwa ¦l±skiego Wratislavia
Charakter imprezy: Zg³oszenia - 0501971329
Od kogo: Podskarbi - Anna Harbaruk

Pozdrawiam
Amazonka
Czy to pierwszy turniej w ¯órawinie?
Hamish MacLachlan
Jest to pierwszy turniej w ¯órawinie (pod Wroc³awiem).
Organizuje go Chor±giew Rycerstwa ¦l±skiego Wratislavia.
Turniej rozpoczyna sie przyjazdem go¶ci w pi±tek 17 wrze¶nia a ca³a zabawa to sobota 18 wrze¶nia i niedziela 19 wrze¶nia. Organizator zapewnia ¿ywno¶æ tylko w sobotê i niedzielê zatem na pi±tek pro¶ba o samowystarczalno¶æ.
Wszelkie konkurencjê rozpoczn± siê w sobotê a kulminacj± bêdzie spalenie wioski i bitewka.
Moc niespodzianek jest przewidziana - kto by³ na Wiecu Rycerstwa ¦l±skiego w Ole¶nicy ten wie, ¿e zabawa murowana!!!
Wszystkich prosi siê o zabranie w³asnych namiotów (zarówno historycznych jak i turystycznych), miejsca bêdzie du¿o.
Dojazd do ¯órawiny - z Wroc³awia busy maj± przystanek na ulicy Dawida (z ty³u PKS).
Mapka oraz opis mog± zostaæ podes³ane na emaila.
Wszystkich chêtnych do udzia³u w turnieju proszê o kontakt telefoniczny z:
Anna Harbaruk - 0501971329, email - a.harbaruk@interia.pl
lub Robert He¶ - 697052175
Amazonka
Czy w planie s± równie¿ pokazy konne?
Hamish MacLachlan
Niestety konie s± przewidziane dopiero na nastêpny rok. Mam nadzieje, ¿e ta impreza siê rozwinie, gdy¿ obecnie jest za du¿o turnieji w tym samym czasie. Aktualnie bêdzie to chyba taka "kameralna" imprezka. smile.gif
Peter von Opperau
Hamishu mam pytanko: w którym miejscu w ¯órawinie bêdzie ów turniej? czy mo¿e ko³o tego przepiêknego ko¶ció³ka obronnego?
pozdrawiam
Hamish MacLachlan
Turniej zosta³ przeniesiony na pó¼niejszy termin (najprawdopodobniej 2-3 pa¼dziernika) ale odbêdzie siê obok sali - na koñcu ¯órawiny (z tego co jest mi wiadome). Wszelkie szczegó³y bêd± przekazywane w miarê rozwoju sytuacji!
Pozdrawiam
Triss
Witam!!!
czy przeniesienie turnieju na pó¼niejszy termin jest konieczne? ja osobi¶cie w pa¼dzierniku nie mogêprzyjechaæ anger.gif ale podejrzewam ¿e nie jestem jedyna... je¶li da³oby siê jeszcze raz przemy¶leæ tê decyzjê (ostatnie do¶iadczenia ucz± mnie, ¿e imprezy kameralne bywaj± bardziej udane ni¿ masówki) - by³abym niezwykle zobowi±zana

pozdrawiam serdecznie :-)
RUDA
Hamish MacLachlan
Niestety - impreza musi zostaæ przeniesiona ze wzglêdów "ró¿nych". Dok³adnie w tym samym terminie s± w okolicy dwie znaczne imprezy, które w znacznym stopniu odbieraj± chêtnych - a celem jest wspólna zabawa (nie podajê jakie gdy¿ nie jestem organizatorem ¿adnej ani nie dosta³em upowa¿nienia do podawania o nich jakichkolwiek informacji).
Prawdopodobny termin spotkania w ¯órawinie to 2-3 pa¼dziernika, co prawda w tym samym terminie jest planowana "Trzynastka" na grodzie ale to nie ten sam "przedzia³ dziejowy" wiêc da siê to jako¶ pogodziæ.
Wszelkie ustalenia u organizatorów - wiêc proponujê email albo telefon do nich celem pe³nego potwierdzenia informacji b±d¼ uzyskania dodatkowych wyja¶nieñ czy sprostowañ.
Pozdrawiam!
white_mouse
Oj psze pañstwa, stawiacie mnie w sytuacji wyboru szczerba.gif w tym samym terminie odbywa siê impreza na zamku Grodziec organizowana przez czarnego Wies³awa. Jeszcze nie wiem gdzie pojade bigsmile2.gif a do ¯órawiny mam naprawdê blisko bum.gif (pociagi Strzelin-Wroc³aw tam sie zatrzymuj± - 20km ode mnie smile.gif ), tak¿e pomy¶limy crazy.gif
Triss
Radku, jed¼ do ¯órawiny, a co se bêdziesz ¿a³owa³! mo¿e ja olejê studia i tez siê pojawiê - jestem w trakcie kombinowania czego¶ na tê okoliczno¶æ

pozdrawiam:-)
Ann-Skromna Bogini
Witam wszystkich!
Do tego czasu na wszelkie pytania odpowiada³ w moim imieniu Hamish, za co jestem mu bardzo wdziêczna, ale teraz jestem ju¿ na szczê¶cie dostêpna i sama mogê siê tym zaj±c smile.gif
Po pierwsze; zapewne jest wam wiadome, i¿ data turnieju zosta³a przesuniêta, a powodem tego by³a zbyt du¿a konkurencja(trudno robiæ turniej na oko³o 40 osóB). Mam wiêc nadziejê, ¿e data 2-3.10. bêdzie bardziej odpowiednia smile.gif
Po drugie; jest to nasz pierwszy turniej, który wypad³ w gruncie rzeczy tak nagle, ¿e mo¿e siê wydaæ niez³ym zaskoczeniem dla niektórych ale niczego wam w ka¿dym razie u nas nie zabraknie bigsmile2.gif
Po trzecie; zainteresowanych naszeym turniejem serdecznie zapraszam i proszê o kontakt ze mna( mój meil i nr tel. zosta³ ju¿ wcze¶niej podany) no i ¿ycze dobrej zabawy bigsmile2.gif

Bêdzie to co na ka¿dym turnieju: bojowy, ³uczniczy, zapasy, tañce, hulanki i swawole szczerba.gif

Pozdrawiam
Anna Harbaruk bigsmile2.gif
Hamish MacLachlan
Niestety - w imieniu Ch. R. ¦. Wratislavia oraz w³asnym podajê do wiadomo¶ci, i¿ planowany turniej zosta³ odwo³any.
Wszystkich, którzy potwierdzili swój udzia³ b±d¼ planowali przyjazd proszê o naniesienie poprawek do planów. Do wszystkich, którzy potwierdzili swój udzia³ postaramy siê dotrzeæ drog± telefoniczn± - w miarê mo¿liwo¶ci.
Na przysz³y rok zostanie zaplanowany bardziej przystepny termin i zaproszenia zostan± wrêczone du¿o wcze¶niej.
Gdyby kto¶ mia³ jakiekolwiek pytania to podane w poprzednich postach namiary s± ci±gle aktualne.
Jeszcze raz przepraszam w imieniu swoim i Ch. R. ¦. Wratislavia.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.