Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Ma³y, skromny obozik dla Wikingów - Nowa Ruda 20-26 Wrze¶nia
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Jugger
Hilsen!

Ci co pamiêtaja nasz± imprezkê w maju, wiedz± o co chodzi. Zasady te same - z paroma zmianami:

- siedzimy tydzieñ,
- przewidzane s± ma³e warsztaty z rzemios³a,
- nocleg w namiotach, w razie pogody sztormowej jest nocleg pod dachem,
- przewidziane s± prace obozowe, co¶ wybudujemy :)
- poniewa¿ nikt nie bêdzie wiedzia³ ¿e dzieje sie co¶ takiego, wiêc absolutne zero turystów, a co jest minusem - równie¿ zero sponsoringu. Nie chce obiecywaæ za du¿o, ale postaramy siê o skromne, tre¶ciwe ¿are³ko i nieco piwa :)

Pozdrawiam i czekam na zg³oszenia...
Bogumi³
Czy pisz± siê równie¿ S³owianie?
Do dzi¶ bije siê w g³owê ¿e nie przyjecha³em w maju bic.gif
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=3051&highlight=

Od dawna mia³em ochotê na imprezê ocieraj±c± o archeologiê eksperymentaln±.
Tydzieñ pe³en historii tongue.gif

Jak dobrze pójdzie to 17-19, dogorywaj±ca Horda Po³udniowa spotyka siê na Ustroniu.
Boran
S³owianie mogli przyjechaæ w maju to bêd± mogli i teraz.
Ja siê piszê. A Ustroñ i tak zrobimy.

S³awa
Ulf Ko¶cisty
I znowu bêde plu³ sobie w brodê, ¿e nie mogê przyjechaæ angsad.gif Rzucam szko³ê!! devil.gif
No có¿ mo¿e w koñcu kiedy¶ uda mi siê przyjechaæ.
Pozdrawiam
Ulf
Imd
Ulfie, mo¿esz przecie¿ przybyæ tylko na weekend... Ja np te¿ nie mogê byæ od poniedzia³ku. Prawdopodobnie bêdê w ¶rode.
Thorvald
Jalku ja sie oczywiscie postaram sie pojawic... Nie wiem ilu ludzi od Nas bedzie... jeszcze nie wiem, ale wiem, ze paru na pewno nie bedzie moglo przyjechac na caly tydzien... jakos to rozwiazemy.
Do uslyszenia.
Hendomir
Zg³±szam grupê Wikingów z Po³udnia smile.gif ale raczej na week bo w tygodniu pracujemy bedzie nas oko³o 10 osób
Eskil
postaram sie zjawic jak najwczesniej i zostac jak najdluzej ale na dzien dzisiejszy nie moge powiedzec nic wiecej z powodu praktyk ktorych w sumie jeszcze nie zalatwilem
Jugger
Ok, no to robimy update.

Jak to wyglada na teraz:
zglosilo sie duzo ludzi "zaczynajacych" zabawe. Poniewaz obiecalem ze nie bedzie duzego cisnienia - przyjmiemy osoby z poza ekip - ale takie uwagi: nadal musza sie zglosic formalnie i moze nie ma cisnienia co do historycznosci stroju, ale ciuch musi byc. jak nie macie czegos - wezcie material - i pomozemy wam uszyc na miejscu. Zeby byla jasnosc - pomozemy COS zrobic, ale nie caly stroj... Glany czy takie cuda nie sa tolerowane, nawet jak bedziecie 180 cm blondyna 90/60/90 ubrana w chainmail bikini - sa pewne granice ktorych nawet my nie odwazymy sie przekroczyc.

namioty - slysze sam placz, ze nie mozecie, ze nie ma, ze pies zjadl. Jako nocleg AWARYJNY przewidziane sa namioty wojskowe, ale... wolelibysmy tego uniknac. Jak kto ma wziasc iglo czy psia bude, to niech od razu da sobie spokoj. Prosze jasno zaznaczyc kto ma namiot historyczny a kto nie ma (ci co sie juz zglosili tez)

picie - idea jest taka, ze mamy robic rzemioslo, ciuchy i cokolwiek pozytecznego, wiec picie jest OGRANICZONE. w sobote wieczorem (tradycyjnie) jest impreza na ktorej mozna sie maksymalnie zbarlozyc, ale dopiero w sobote. Osoba petajaca sie po okolicy pijana w inny dzien (czy wieczor) dostanie kopa i adieu.

zachowanie - standartowo wymagamy od uczestnikow kultury osobistej, otwartosci na innych ludzi i poczucia humoru. Heroizm i agresje prosze zostawic w domciu. Osoba nie stosujaca sie do tych wymagan czy wszczynajaca burdy zostanie natychmiast wyekspediowana na polizej, bez litosci. Jeszcze sie nie zdarzylo, ale lubie jasne postawienie sprawy.

cel - dobra zabawa i zrobienie z siebie i innych lepszych wikingow. zapraszam do brania materialow, ksiazek, CD-ków z muza i co wam do glowy przyjdzie. Tabliczki, nici, igly - mile widziane. moze uda nam sie postawic polowa kuznie, wiec zabranie broni do przerobienia tez moze byc dobrym pomyslem. read.gif

Jak ktos ma jakies pytania - zapraszam najpierw do odwiedzenia strony PGD - www.vikings.pl - nie ma tam zbyt wiele, ale prosze przeczytac zanim bedziecie meczyc mnie pytaniami. Aha, jeszcze jedno - przyjezdzacie na wlasne ryzyko, nie bierzemy odpowiedzialnosci za nic bum.gif

przypominam, ze impreza jest w Nowej Rudzie - S³upcu. Jak kto zadzwoni lub sie umowi wczesniej to jest opcja ze podjedziemy do centrum, w razie koniecznosci busem.

pozdrawiam,
Valgard
CYTAT
nawet jak bedziecie 180 cm blondyna 90/60/90 ubrana w chainmail bikini - sa pewne granice ktorych nawet my nie odwazymy sie przekroczyc.

Jalku jakby siê takowa pojawi³a to proszê o kontakt - znajdzie siê paru co siê takow± niewiast± zaopiekuj±. I nie mówiê tu wcale o Ottarze bigsmile2.gif
Bogumi³
Melduje siebie :-) Wpadne gdzie¶ tak w ¶rodku tygodnia; i tak odwiedzam Wroc³aw szukaj±c mieszkania.
Mo¿e pó¼no, ale jedna osoba szali Wam nie przewa¿y bigsmile2.gif

Gor±co pozdrawiam!
Fradmar
W razie czego na miejscu kontaktowac sie ze mn± telefonicznie albo osobiscie...
ul. Parkowa 16 Nowa Ruda S³upiec, nie jechac do Nowej Rudy, S³upiec to kiedys by³a oddzielna miejscowosc....
mój numer 605 737 008
Thorvald
Dziekuje za zaproszenie.
Impreza jak zwykle swietna, w bardzo dobrym towarzystwie smile.gif.
Boran
Dziêki za ¶wietn± imprezê.

Mam nadziejê, ¿e nastêpna tarcza wytrzyma trochê d³u¿ej bic.gif bum.gif

Mi³o by³o zakonczyæ sezon w tak zacnym towarzystwie
Pagan
Poniewa¿ Bobrzanie dojechali dopiero w pi±tek, dyskutowaæ o wcze¶niejszych dniach nie mo¿emy.
Pi±tek by³ interesuj±cy (ognisko mia³o ¶wietny klimat w±wozu) i ciekawy (Olaf jako przewodnik siê sprawdzi³;).
Sobotni poranek te¿ by³by udany gdyby nie g³o¶niki z tego budynku na K oraz leciutki ból g³owy smile.gif. Sobotnia bitwa te¿ mog³aby byæ udana gdyby nie moja warga i zêby (Boran - strze¿ siê walka.gif ). Gratuluje wielebnemu Fradmarowi za sprowadzenie piêciu skrzynek le¶nego zwierzêcia zza roga pijacy.gif . Pozdrowienia dla dziewczyn z Wawy, które umila³y mi czas:). Zbieram propozycje dania koncertów wieczornych oraz porannego wskrzeszania poleg³ych piwem ("csssssst" i wszyscy wstaj±). Boran: nie martw siê nastêpn± Twoj± tarcz± te¿ siê zajmiemy;) Do czasu nastêpnej imprezy w Nowej Rudzie zlikwidujci albo chocia¿ wy³±czcie te cholerne g³o¶niki!!!!
Podsumowuj±c: by³o Fajnie przez WIELKIE "F"
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.