Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Polska] - nici szychowe mosiê¿ne do haftu rêcznego
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Horhe
Pilnie poszukujê nici szychowych z mosiêznym oplotem. Je¶li cena bêdzie przystêpna,to oplot mo¿e byæ nawet z³ocony. Proszê tego nie myliæ z chiñskimi metalizowanymi niæmi "sim is" lub LUREX.
Nici te s± mi ardzo potrzebne,a bardzo ciê¿ko je w Polsce dostaæ.
Mo¿e kto¶, kto siedzi aktualnie na zachodzie mi pomo¿e??
Te nici szychowe potrzebuje do wykonania haftów na mankietach i ko³nierzu, wiêc nitka musi byæ mocna king.gif
S³owianka
Opowiada³a mi pani z pasmanterii w Wawie jak to mieli kiedy¶ z³ot± niæ ale strasznie droga by³a i ju¿ nie sprowadzaj±...a sprowadzali tylko dlatego ¿e jeden z pracowników do turcji je¼dzi³...mo¿e têdy droga?
niæ by³a tak droga ¿e g³ównie ko¶ció³ tylko siê w ni± zaopatrywa³ w wiêkszych ilo¶ciach(o zgrozo!)
Horhe
Ostatnio bêd±c w Muzeum Wojska Polaskiego pstrykn±³em zdjêcie takich nici, jakich aktualnie poszukujê.
Foto w za³±cznikach.
Ludka
Witam!

A w tym muzeum to nie wiedza skad maja??,. Przeciez musza skads miec do reperacji sztandarow czy mundurow. Jesli nawet sami tego nie robia to ktos dla nich to robi. Jest gdzies w Polsce konserwacja sztandarow ale nie pamietam gdzie.

Ludka Excalibur
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.