Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: kapelusznik poszukiwany
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Pawel ChmurnoOki
Witam
Szukam kogos kto bylby sklonny podjac sie wykonania takiej czapy http://film.onet.pl/_i/film/b/braterstwo_w...wilkow/p/p1.jpg
Wszystkich zainteresowanych podjeciem tego wyzwania zapraszam serdecznie na priv (najlepiej GG albo meilowo na chmurnooki@go2.pl )
Wszelkie informacje na temat ludzi magacych chciec sie tego podjac rowniez bardzo mile widziane.

Pozdrawiam
Pawel ChmurnoOki
EwKa
Dla twej wiadomosci-kapelusz nazywa sie tricorne i powstaje przez zagiecie ronda zwyklego kaplina tak aby dotykal glowki w 3 pkt-ach.
Polecam modystki teatralne lub zwykla pania modystke.
Grenadier
To nie takie proste. tricorne lub bicorne (noszone w armii francuskiej w okresie wojen rewolucyjnych i pó¼niej) wyrabia siê z filcu i kszta³tuje na gor±co, niektóre modele maj± naoko³o ronda drut do formowania.
Pozdrawiam
Don Carlos
Polecam Asie Rejf!!
Robi kapelusze na XVII wiek wiec takie cos zrobi z kaplinow!!
Ale prosze sie z nia kontaktowac!!
Pozdrawiam szef.gif
EwKa
Grenadier, dlatego upieram sie przy modystce teatralnej lub "zwyklej"-wspolczesnej-ona bedzie niala parownice, kopyta, impregnaty i cala reszte potrzebna do zrobienia tricorne.
AdamS
a czy te z filmu nie byly przypadkiem ze skory zrobione ?????
przyjrzyjcie sie na zblizeniech na filmie .... bo ja juz nie pamietam ale wydaje mi sie ze to raczej nie byl filc .....
Tomasz Rejf
W³a¶nie robimy z Asi± ten Tricorn dla Paw³a. Mam nadzieje ¿e spe³ni jego oczekiwania. W³a¶nie na nim testujemy impregnaty smile.gif.
Grenadier
Napiszcie o wyniku! sam chêtnie nabêdê bicorne. Nie tylko zreszt± ja. Dobre fotografie s± na stronie belgijskiej 8ej pó³brygady ( 8eme demibrigade je¶li dobrze pamiêtam).
Pozdrawiam
Grenadier
No i jak wysz³o co¶?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.