Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Narzêdzia
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Uzbrojenie - porady techniczne
Rudy
Witam
Nie wiedzia³em gdzie to mam wstawiæ a wiêc wlepie to tutaj.
Mo¿e wiecie gdzie mo¿na kupiæ te ¶mieszne m³otki i grzybki (nie wiem jak sie to dok³adnie nazywa) do kucia blach?!? Najlepiej by by³o gdyby by³o to w Krakowie, albo w Lublinie, a ca³kiem bym sie ucieszy³ jak gdzie¶ w woj. Podkarpackim.
Indianin
Proponuje poszukaæ w sklepach z art. metalowymi.
W Warszawie mo¿na dostaæ takie zestawy blacharskie, sk³adaj±ce siê z m³otków (takich okr±g³o zakoñczonych) oraz z profili, kszta³tek do klepania.

Pozdrawiam
Rudy
i po ile taki zestaw jest?!?!
Emzar
W Krakowie w Krakchemi (D.H.O.) jest taki zestawik do blachy na dziale narzedziowym. Cena kolo 50 pln. W zestawie jest kilka mlotkow o roznych dziobach i stalowe ksztaltki.
Pozdrawiam
Piotr Paruch
Uwaga na tanie zestawy blacharskie! Spotkali¶my siê z tanim zestawem tego typu, który nawet ³adnie wygl±da³, ale co z tego je¶li po piêciu, góra dziesiêciu uderzeniach m³otek spada³ ze styliska a owe kszta³tki by³y tak kruche, ¿e pêka³y przy próbie ich u¿ycia. My u¿ywamy m³otków w³asnorêcznie przerobionych ze ¶lusarskich (takich normalnych) oraz paru równie¿ zrobionych we w³asnym zakresie wybijaków.
Rudy
Dziêki za wszystkie odpowiedzi
I tak przy okzaji mam jeszcze jedno pytanie (gdzie¶ widzia³em na forum odpowied¼ na nie ale nie mogê znale¼æ) jak nazwaæ po polsku mild steel?!?
Skutilla
Mild steel= Miêkka stal=Zwyk³a stal=Stal Powiesz kolesowi w centostalu mostostalu i innych taki placówklach "STAL" a da ci mild steel.
Rudy
dziêki
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.