Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Kraków] - skóra, 4-5 mm
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
wied¼min
zabieram sie do skórznanej lalmelki. tylko... potrzebuje tej skóry. 4- -5 mm. czy ktos wie, gdzie dostane takie cudo w okolicach krakowa?
Piotr Paruch
Mo¿esz szukaæ szczê¶cia na Fredry 2 (£agiewniki), ale maj± tam raczej skóry du¿o cieñsze. W kazdym razie je¶li kto¶ wie, gdzie w po³udniowej Polsce dorwaæ licowan±, czerwon± skórê o grubo¶ci minimum 3mm, to proszê daæ znaæ.
watman
CYTAT(Piotr Paruch)
Mo¿esz szukaæ szczê¶cia na Fredry 2 (£agiewniki), ale maj± tam raczej skóry du¿o cieñsze. W kazdym razie je¶li kto¶ wie, gdzie w po³udniowej Polsce dorwaæ licowan±, czerwon± skórê o grubo¶ci minimum 3mm, to proszê daæ znaæ.

ja sie podepne - niekoniecznie czerwona, bo mnie by bardziej satysfakcjonowala ciemnozielona lub czarna, ale gruba licowka to potrzebna sprawa! :]
Piotr Paruch
Mo¿esz spróbowaæ tutaj:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29889465
Czerwonej grubej nie ma, ale mo¿e inne kolory tak...
Faerienn
Serdecznie polecam sklepy szewskie, w których sprzedaj± nie tylko materia³y z tworzyw sztucznych, ale tez skórê. Mój prywatny magazyn, w którym zaopatrujê siê od d³u¿szego czasu to ulica Starowi¶lna osiemdziesi±t ile¶. W kierunku od mostu do rynku - po prawej stronie, niedaleko owego mostu. Maj± tam grubsze skóry niebarwione oraz ró¿ne cieñsze kolorowe, przy czym nie wszystkie widzia³am na w³asne oczy i nie wszystkie maca³am. Trzeba siê przej¶æ i samemu zorientowaæ. Cena takiej oko³o 2-4 mm grubo¶ci to 120 z³otych za kilogram. Nie wiem czy siê nada, polecam sprawdziæ smile.gif

---
Faerienn,
zielarka
watman
CYTAT(Faerienn)
Mój prywatny magazyn, w którym zaopatrujê siê od d³u¿szego czasu to ulica Starowi¶lna osiemdziesi±t ile¶. W kierunku od mostu do rynku - po prawej stronie, niedaleko owego mostu.
/ciach/
Nie wiem czy siê nada, polecam sprawdziæ smile.gif

dziekuje bardzo, jak bede w krakowie, to nie omieszkam sprawdzic tracker.gif ovation.gif
Lokki
Brzeg Woj. Opolskie - pytajac ludzi o grabrnie jakos traficie ;) skorki sa ale nie grubosci 4-5 mm wiec warto popytac albo chcociaz warto zadzwonic.
lob19
CYTAT(Piotr Paruch)
Mo¿esz spróbowaæ tutaj:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29889465
Czerwonej grubej nie ma, ale mo¿e inne kolory tak...

Dosta³em od niego próbki... niestety musze stwierdziæ, ¿e wszystkei skórki jakie mi przys±³l (a chyba z 10 kawalków) by³y bardzo cieniutkie (mniej chyba niz 1mm) i po³yskuj±ce, i kolore bardzo... face4.gif
wis
CYTAT(Faerienn)
. Cena takiej oko³o 2-4 mm grubo¶ci to 120 z³otych za kilogram. Nie wiem czy siê nada, polecam sprawdziæ

Wydaje mi siê, ¿e to do¶æ drogo. Ostatnio kupowana przeze mnie skóra kosztowa³a 150z³ za metr ( juchta 3-4mm ), na Fredry. Ponoæ zak³adu/hurtowni ju¿ tam nie ma?

Pozdrawiam
Wis
Boran
CYTAT
na Fredry. Ponoæ zak³adu/hurtowni ju¿ tam nie ma?

mieszkam 400m od niego, ju¿ idê sprawdziæ... (tuptuptuptuptuptup tam; tuptuptuptuptup z powrotem)

zak³ad istnieje i ma siê dobrze.

Cena skóry 2-3mm 140zl/m2 (lub 50 zl/m2 z resztek - w resztkach mo¿na czasem znale¼æ kawa³ki do ok. 0,25 m2)

powy¿ej 4mm maj± raczej tylko ma³e kawa³ki i je¶li to ma byæ np. na lamelkê, to zdecydowanie kwalifikuje siê do utwardzania. ceny nie pamiêtam a zapomnia³em zapytaæ; tak czy inaczej relatywnie niedrogo (mo¿e to przez te niedu¿e kawa³ki).

pozdrawiam
Boran
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.