Rachunek Sumienia
Nie wiem, czy kto¶ z obecnnych to widzia³. Na polski przet³umaczono to chyba na "Misterium Zbrodni". W ka¿dym razie pierwszy film, w którym mamy po³owê czternastego wieku, a panowie NA PRAWDÊ nosz± pancerze i he³my z tego okresu! Niestety zbrojni pokazani s± tylko przez kilka sekund w filmie. To nie film wojenny, tylko co¶ w klimacie "Imienia Ró¿y" - mroczny krymina³, ¿e tak siê wypowiem. Polecam.
Witam
W³a¶nie obejrza³em The Reckoning i mam mieszane uczucia. Co do zbrojnych, to owszem ci go¶cie w psich pyskach pokazani przez parê sekund s± w porz±dku (ale czemu jad± z opuszczonymi zas³onami??). Natomiast reszta czêsto pokazywanych zo³nierzy pana zamku wygl±da dosyæ koszmarnie w jaki¶ dziwnych æwiekowanych pancerzach ze skóry, w he³mach segmentowych nitowanych i innych ¶miesznych rzeczach wygl±daj± pomrocznie. Stroje ludzi te¿ generalnie nie zachwycaj± i s± znów zazwyczaj jakimi¶ szmatami u ludno¶ci i jakimi¶ skurzanymi fata³aszkami u rycerzy.
Co do samego filmu to nawet przyjemny, choæ raczej nie zaskakuj±cy. Dosyæ haryzmatyczny jest Willem Defoe.
Podsumowuj±c jak dla mnie mozna obejrzeæ ale raczej nic wybitnego.
Pozdrawiam
Ale póki co jeden z lepszych wsród pseudo-¶redniowiecznych produkcji :-).
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.