Witam
jaki¶ czas temu ostrzega³em was przed nieuczciwym rzemie¶lnikiem Maciejem ¦widerskim, który bez skrupu³ów próbowa³ nas oszukaæ pobieraj±c zaliczkê i nie przysy³aj±c towaru.
Na szczêscie po mojej interwencji na tym forum pan M.¦. siê zrehabilitowa³ i przys³a³ sprzêt- przynajmniej tak my¶la³em. Za przesy³ke musia³em zap³aciæ kolejne pieni±dze, a w paczce 10kg z³omu. Zamówi³em 10 w³óczni bardzo okre¶lonego wzoru, a dosta³em co¶ czego nie mo¿na nawet nazwaæ pó³produktem. W³ócznie nie przypomina³y tego wzoru, poza tym pe³no popêkanych ju¿ spawów, ¶lady gumówki, krzywe jak diabli i ogólnie pan M.¦ robi³ je chyba stoj±c w kolejce na poczcie. Wszystko to za jedyne 100z³ za sztuke!!
Oczywi¶cie odes³a³em to co¶ do reklamacji uprzedzaj±c go przedtem. I co ? -sytuacja siê powtarza. Pan M.¦. nie daje znaku ¿ycia.
Czy kto¶ wie jak rozwi±zaæ tak± sytuacjê?
ja bym siê do niego przejecha³ z prawnikiem jakim¶, odradza³bym rêkoczyny, je¶li macie znajomego "pana w³adze" co przyjdzie i machnie blach± mu przed nosem to te¿ dobry sposób. Pamiêtaj ¿e zgodnie z prawem umowa s³owna jest wi±¿±ca i je¶li z niej siê niewywi±¿e to mo¿esz prawnie wyci±gn±æ konsekwencje. Poleca³bym jednak sporz±dzaæ umowy zakupu.
ps. czy musisz zak³adaæ 10tematów takich samych? horhe i inni cie za to wyczochuj± i bêda mieli racje
Wiem, wiem powiedzmy, ¿e nie mog³em doj¶æ do porozumienia z narmo, ale ju¿ jest ok
teraz jest tylko jeden w³a¶ciwy i s³uszny temat i nie bede zak³adaæ ich ju¿ wiêcej.
Dziêki za rady, ju¿ sztab prawników nad tym my¶li. Rêkoczynów nie planuje.
Ha, najlepsza to by³a rozmowa telefoniczna. Pana Macieja oczywi¶cie nie zasta³em, a go¶æ z którym rozmawia³em od³o¿y³ s³uchawke jak zacz±³em wymieniaæ wady w³óczni, a przedtem doda³, ¿e siê nie znam.
p.s
szkoda ¿e nie zrobi³em zdjêcia tych w³óczni to bym zapoda³ dla ¶miechu.
zapodaj Waæpan te zdjêcia
proponowa³bym nieuczciwego rzemie¶lnika nastraszyæ
nie godzi sie tak wojów w ch... robiæ
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.