CYTAT
czesto z nich pij
W sumie to najlepsze wyj¶cie
A tak na powa¿nie to jest kilka sposobów, w tej sytuacji naj³lepszy bêdzie chyba sposób z gor±cym oljem. Ale po koleii.
(zzak³adam, ¿e opsiadamy olej- jadalny nie silnikowy
)
a) olej nale¿y przez jaki¶ czas poddawaæ prtocesowi g¿ania ( nale¿y uwa¿aæ ¿eby siê nie spali³), ma to nacelu odparowanie wody i l¿ejszych sk³adników oleju.
B) rozprowadzamy ( szmatk±, pêdzelkiem- czymkolwiek), najpierw po zewnêtrznej stronie.
c) zaopatrujemy siê w szmatkê ( empirycznie udowodniona zosta³a wy¿szo¶æ frotowego rêcznika na innymi
) i wycieramy miskê
Zalety :
szybko¶æ, ³atwo¶æ, mo¿na z tego je¶æ.
Wady
Olej tak naprawdê bardzo d³ugo schnie ( to znaczy mo¿na z miseczki ko¿ystaæ ale bêdzie sie delikatnie lepiæ)
miski nale¿y przechowywaæ w suchym ( bez przesady ) miejscu
mog± zaple¶nieæ lub siê rozeschn±æ ( ale to bardzo czarne scenarjusze)
Z racji tegho ¿e masz ma³o czasu proponujê ten w³a¶nie sposób.