Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Biwak i batalia wojsk napoleoñskich- Kr±g 23-25 lipca
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Horhe
W imieniu mojego dobrego kolegi Rocco Spencer'a, który prowadzi U³añsk± Szko³ê Jazdy, mam zaszczyt zaprosiæ na widowisko napoleoñkie w Kr±gu (ko³o S³awna,woj.zachodnio-pomorskie).

Ma przybyæ oko³o 100 uczestników z Niemiec,£otwy,Litwy, no a przede wszystkim z Polski.

Wiêcej informacji na temat tego widowiska znajdziecie na:

http://www.kawaleria.com.pl/batalia_lipiec03.html

http://www.poniatowski.dt.pl/forum/index.php?showtopic=33
Jarek Przyby³o
Ha ! ¶wietnie, w³a¶nie od 23 zaczynam wakacje w okolicach Dar³owa a to rzut beretem od Krêgu. Horhe , ty oczywi¶cie bêdziesz na bia³ym koniu na czele oddzia³u cesarskich kirasjerów ? smile.gif I po tym Ciê ponam.
Jarek Przyby³o
Lukn±³em na forum Poniatowski i ju¿ mi ¶lina cieknie na my¶l co siê tam bedzie dzia³o. A z tym Rocco to jak z Clementsem i niemieck± szko³a d³ugiego miecza. Czasem Jankesi potrafi± zadziwiæ bigsmile2.gif

Pa
Horhe
Jeszcze nie by³o czasu na awanse,wiêc zamiast siedzieæ na bia³ym koniu, bêdê siê ukrywaæ w masie wojska.Jeszcze nie wiem czy pojade jako grenadier czy jako kanonier.
Jarek Przyby³o
Po raz kolejny ogl±dam film z batalii i za ka¿dym razem mi siê podoba. Co do awansu to mia³em nosa Horhe bo co¶ tam dosta³e¶, nie dos³ysza³em co prawda co, ale Vivat Cesarz to dar³es siê najg³osniej wiêc chyba jednak awans by³ powa¿ny. Impreza bardzo ciekawa, kto móg³ byæ a nie by³ niech ¿a³uje. Du¿o strzelania, du¿o chodzenia szkoda tylko ¿e ta setka ludzi na tej ogromnej ³±ce wygl±da³a z daleka skromniutko. Ech przyda³oby siê tak z 5 tysiêcy :-). Klimaty momentami by³y zaj..ste, zw³aszcza dla kogo¶ kto lubi chrzêst oporz±dzenia broni i tych wszystkich duperelek które wojsko nosi ze sob±. No i ten wojskowu dryl :-) komedy zwroty itd. Mocno wpieprzali mnie papparazzi biegaj±cy po polu bitwy z aparatami, niech ich szlag trafi i tych co im na to pozwolili anger.gif . Je¶li nie daj Bo¿e ich zamówi³ ktos z uczestników imprezy to jest on mato³em i niech ma ¶wiadomo¶c ¿e wygl±da³o to do d u p y. Równie¿ niektóre markietanki cykaj±ce zdjêcia strzelaj±cemu plutonowi powinny dostaæ w ty³ek. Jak bitwa to bitwa a nie sesja zdjêciowa, wbrew pozorom nawet ze 100 metrów rzuca siê to w oczy. Ogólnie jednak ciary po plecach chodzi³y mi do¶æ czêsto i nie zawiod³em siê jad±c do Was wraz z rodzin± zamiast le¿eæ na pla¿y i ogl±daæ t³uste baby.
Horhe
Ci paparazzi niech siê ciesz±,¿e nie byli w moim zasiêgu, pó¼niej takich ciuli trzeba wycinac z fotek. W zasadzie jak siê chce,to markietanka mo¿e robic zdjêcia tak,¿e ma³o kto siê skuuma co ona robi.Fakt jest faktem,ze zdjêcia z pola walki s± niepowtarzalne i nie da rady tego zrobiæ w czasie sesji.
Impreza byla rewelacyjna jak na debiut smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.