Szukam dobrych rekonstrukcji wyposarzenia i umundurowania wojsk amerykañskich z II wojny, albo grup zajmuj±cych siê rekonstrukcj±
Dobre rekonstrukcje "w kawa³kach" od czasu do czasu s± na aukcjach allegro. czasami w demobil.pl, a tak¿e na £ódzkim Moto Weteran Bazarze. Polskich grup w tym temacie nie znam.
swego czasu bylem w darlowko na zlocie pojazdow militari, kojarze polska grupke odtwarzajaca zolnierzy us army z okresu wojny wietnamskiej
pozdro
CYTAT(kewi)
swego czasu bylem w darlowko na zlocie pojazdow militari, kojarze polska grupke odtwarzajaca zolnierzy us army z okresu wojny wietnamskiej
pozdro
najprawdopodobniej to 173rd airborne ;]
chlopaki sa z katowic i wlasciwie oprocz broni sa grupa stricte rekonstrukcyjna... bron to wspolczesne repliki 'kuleczkowe', dzieki czemu mozna nie tylko wygladac, ale takze manewrowac i strzelac, co chlopaki regularnie uskuteczniaja ;]
maja nawet jakis stroj viet-congu zeby trzymac w obozie jenca i dla podobnych zabaw ;]
w najnowszym odkrywcy jest artykol o grupie rekonstrukcjii historycznej "Normandia 1944"
pozdrawiam
W £odzi jest te¿ taka grupa, rekonstruuj± walki uliczne z Wietnamu. Maja nawet stronkê WWW
Je¿eli chodzi o Wietnam to ja siê bawie w rekonstrukcjê 23 dywizji piechoty. A tak na marginesie to chêtnych z Lublina i okolic zapraszam
Martinie z czystej ciekawosci
A z kim walczycie Kto wam robi za ma³ych ¿ó³tych Wietnamczykow?
Pozdrawiam
Bawimy siê od bardzo niedawna i strasznie "pocz±tkuj±co" ale ze znajomymi, survivalowcy i takie tam, wystarczy jakie¶ czrne lub granatowe kimono, lub jakis ruski mundur jaki¶ kapelusik kupiony w sklepie wêdkarskim i ju¿, ale czasami nawet miedzy sob± z tymi survivalowcami, oczywi¶cie ASG. Za miejscówê s³uzy nam las gdzie podczas drugiej wojny by³y potê¿ne sk³ady amunicji, szpital wojskowy i strzelnica pojazdów pancernych (wszystko niemieckie), teraz jest tam pe³no lejów po bombach jakies fundamenty i ruinki bunkrów stare okopy itp... krótko mówi±c fajne miejsce.
A tak to wygl±da w trójmie¶cie
Zdjêcia pochodz± z wcze¶niej wspominanej imprezki o kryptonimie Market Garden
no szczególnie gosc w dlugich wlosach wyglada profesjonalnie.... niczym kadet...
Jedna jaskó³ka wiosny nie czyni itp itd... niebawem filmik bez d³ugich w³osów
moglby chociaz spiac je i schowac pod m1,ale coz nie mozna miec wszystkiego
a na filmik czekam,zobaczymy ocenimy, pozdrawiam
Czy mnie wzrok nie myli czy ten brodaty ¿o³nierz do Janusz ?
Wzrok ciê nie myli to on
CYTAT(Martin de Dinan)
Je¿eli chodzi o Wietnam to ja siê bawie w rekonstrukcjê 23 dywizji piechoty. A tak na marginesie to chêtnych z Lublina i okolic zapraszam :grin:
...
Vietnam do rekonstrukcji jest OK... ale My Lai radzê nie "odtwarzaæ"...
W £odzi s± ludzie bawi±cy siê w SEALSów z "Vietnam era", chyba równie¿ z £odzi (albo Warszawy?) jest ekipa robi±ca Marines z okresu walk o Hue. Tylko co¶ ostatnio powcina³o ich strony www (mieli ¶wietne fotki).
Ludzie z Katowic to pewnie
ta ekipa.
-
CYTAT(Tomasz Rajtar)
W £odzi s± ludzie bawi±cy siê w SEALSów z "Vietnam era", chyba równie¿ z £odzi (albo Warszawy?) jest ekipa robi±ca Marines z okresu walk o Hue. Tylko co¶ ostatnio powcina³o ich strony www (mieli ¶wietne fotki).
o ile mi wiadomo, to marines sa z wawy...
CYTAT(Tomasz Rajtar)
Ludzie z Katowic to pewnie
ta ekipa.
-
tak - to wlasnie 173rd airborne :-)
ja sie te¿ bawie w rekonstrukcje( dopiero zaczynam) i kompltuje sobie mundur z typem maskowania " bagiennisko" po polsku. tylko wygl±da mi to na luftwaffe. po to kupuje bo tez zamierzamy krecic film wojenny:
juz drugi
ale ten bedzie niczym kompania braci heh...najlepiej za³o¿yæ nowy dzia³ na temat krecenia filmów i efektów specjalnych:
Niestety z filmikiem jest problem nawet sprasowany na maksa ma ok 500 kb
przykro mi
1.W £odzi dzia³a "G GOLF MARINES GROUP" odtwarzaja Wietnam, lataja po fabrykach itd.
2.Co do wysy³ania filmów jest portal: www.wyslijto.pl tam mozna przesy³aæ do 100 mega
3.Co do tej grupy to jak ktos ma kase to zachecam..
P>S jako ciekawostka sasiad zaczo³ siê w to bawic..musia³ skompletowaæ nawet szczoteczke i paste firmy colgate zrobiona przed 60 latami..
Pozdrawiam!
Witam.Je¶li chodzi Ci o profesjonalnych "Yankesów" to polecam Ci Wielk± Czerwon± Jedynke.www.bigredone.pl.Odtwarzaja 1 dywizje piechoty z okresu ww2.Ogólnie s± z gdañska ale sa tam ludzie z ca³ej polski.Pozdro
Big Red One, mo¿e byæ te¿ 101st Airborne (ich stronka -
http://www.airborne.101.pl/ ) oraz Normandia 44 (
http://www.normandia44.com/strona.html ).
A co do sklepów z wyposa¿eniem US z II wojny
:
*
http://www.whatpriceglory.com/USList.htm*
http://www.sofmilitary.co.uk/reenactors/index.asp (bardzo dobrze wyposa¿ony sklep, mo¿na tu dostaæ wszystko, zarówno umundurowanie z Wietnamu, jak i Niemieckie z okresu II-giej wojny ¶wiatowej)
*
http://www.warrelics.com/pozdrawiam i witam wszystkich (ha, pierwszy post :P )
A jakich broni u¿ywa taka grupa rekonstruj±ca 2 wojnê ¶wiatow± ??? To s± odlewy, ASG czy mo¿e jakie¶ inne ???
CYTAT(McDragon @ 21:53 14.04.2007) [snapback]186625[/snapback]
A jakich broni u¿ywa taka grupa rekonstruj±ca 2 wojnê ¶wiatow± ??? To s± odlewy, ASG czy mo¿e jakie¶ inne ???
Zazwyczaj odlewy, ASG, dopuszcza siê równie¿ broñ zdezaktywowan±. Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.