Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: licowane pasy
> Ubiór i dodatki > Obuwie i galanteria skórzana > Pasy, torebki, sakwy
Pawel ChmurnoOki
Witam
Posiadam spora ilosc swietnej na pasy roslinnie garbowanej skory,sek w tym,ze nie ma ona lica.Z tego co wstepnie udalo mi sie ustalic na paskach lico jednak byc powinno.Wykonalem pod tym katem pewna probe,ktorej efekt moim zdaniej jest calkiem niezly -mianowicie nalozylem na skore cieniutka warstwe rozgrzanego wosku pszczelego,po wtarciu i przepolerowaniu szmatka zrobilo sie na niej lico -skora pociemniala,nabrala polysku,zrobila sie nieco sliska.Wg mnie jest to patent calkiem prawdopodobny historycznie i w pelni funkcjonalny /jak wiadomo,poprzez nasaczenie skory woskiem zwiekszamy jej wytrzymalosc/ a co Wy o tym sadzicie?
Czy taka metoda licowania skory na paski miala lub mogla miec miejsce w poznym sredniowieczu?

Klaniam sie
Pawel
Jakub. L
Witam.
Mam nadziejê, ¿e to bêdzie tu pasowaæ.
Otó¿ mam w domu fartuch spawalniczy. Wykonany z jednego kawa³ka skóry, jasnobr±zowy. Niestety skóra nie ma lica. My¶la³em nad zrobieniem z tego rêkawic i wy¶ció³ki do he³mu. Nie wiem tylko, czy ta skóra siê nadaje do czego¶. Mo¿e mnie kto¶ u¶wiadomiæ w temacie?
Z góry dziêkujê..
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.