Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [porady] drewno + ogieñ < preparaty ogniochronne
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Rzemios³a i narzêdzia
AmsteL
hmmm... zajo³em sie produkcj± lamp. takie z drewna ofkors. ale jest problemik czysto teoretyczny (bo w praktyce sie trzymaj±...smile.gif ) otóz czym trzeba poniewieraæ deche lub sklejke zeby mi sie nie zjara³a- ja narazie nacieram woskiem - takim zwyk³ym i siem nie boje- ale jakbym ccia³ sprzedac albo cos to juz tak zostawiæ nie moge i gadac to se natrzej. a jak polakieruje to jush wogule jakbym bombe sprzedawa³. dunno.gif crazy.gif bum.gif
AmsteL
potrafie ju¿ sobie sam odpowiedziec (ponikond) na moje pytanie... rozmawialem z kup± ludzi wykonuj±cych lampki i troche mnie przygniot³o- chodzi tutaj poprostu o to ¿e.... ogien ma niedosiegaæ drewna szczerba.gif no spoko- da sie prze¿yc...
djdomin
Nie musi dosiêgaæ: wystarczy rozgrzane powietrze u góry - i ju¿ drewno nas±czone woskiem czy olejem ma prawo daæ p³omieñ.

NIEHISTORYCZNIE s± preparaty - impregnaty ogniochronne.

Impregnat do namiotów chyba siê nie nada, bo choæ niepalny, to jednak chyba ma za ma³± wsi±kliwo¶æ w drewno.
£ukasz zw. Je¿em
sa impregnaty do drewna ogniochronne rowniez bezbarwne ktorymi mozna by pokryc taka lampke bedzie to mega mroczne ale nie bedzie tego widac jezeli komus zalezy bardziej na bezpieczenstwie niz w tym wypadku na historycznosci moze z tego skozystac
£ukasz P
Nasycony wodny roztwór soli kuchennej + b.b.b.b.b. du¿o czasu.

TeMuGyn
SEBA949
szk³o wodne (wodne roztwory krzemianu sodu i potasu Na2 SiO3 )
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.