Tu proponujê zamieszczaæ plany imprez na które bêd± jechali Bo¿y Bojownicy. Dobrze ¿eby¶my co¶ planowali z wyprzedzeniem, bo wiadomo ¿e ka¿dy bêdzie mia³ jeszcze jakie¶ inne imprezki.
Pa
Mo¿e na Grunwaldzie zrobimy spotkanie organizacyjne w Pi±tek ok. 20-21 lub w Sobotê minimum 3 godziny po bitwie? Co wy na to?
witam Bracia!
nie wiem czy pi±tek to nie za pó¼no, czê¶æ pewnie bêdzie do ostatniej chwili klepaæ i pucowaæ swoje oporz±dzenie.
proponujê puntk informacyjno-zbiórkowy w chor±gwi ksiêcia Siemowita, w "lnianym k±ciku" (4 namioty a'la geteld), pytaæ o Cormaca, Bryana, Owena lub Wróbla.
my ju¿ bêdziemy od pi±tku 9 lipca wiêc proszê przychodziæ jak najwcze¶niej (zawszeæ to wiêceyj pif mo¿na obaliæ)
Pozdrawiam i do zobaczenia
Vrabec
Ej tam za pó¼no. Ja dopiero mogê byæ w pi±tek 16.07.2004 i to po pracy
. Dlatego proponujê te¿ spotkanie dla tych co pracuj± a inni urlopuj±
.
Pa
Witajcie
Na mnie mo¿ecie liczyæ ju¿ od niedzieli 11-ego Na pewno siê u Was zjawiê z jakim¶ wynalazkiem
i sobie pogadamy No to do zobaczenia
Witam Bracia
http://www.tabor.cz/1ja/index.htm
zapowied¼ jakowej¶ imprezy w Taborze, we wrze¶niu (przycisk Tabor meetings)
je¶li kto¶ siê wybiera to niech siê przyjrzy i mo¿e fotki porobi. z nastawieniem czy warto by siê tam wybraæ w przysz³ym roku jakims silnym sk³adem.
Pozdrowienia z krainy króla Artura
Wojna stuletnia na ¿ywo! Paru Bo¿ych bêdzie. Wezmê cyfrówê i poma³u zacznê kolekcjonowaæ foty do nowej Galerii.
Pa
Hej
Co do Czerska to wkrótce powinienem uzyskaæ dok³adne informacje. Generalnie problemu nie bêdzie, najwy¿ej mo¿emy mieæ przez chwilê go¶ci na dziedziñcu ale postaram siê tego unikn±æ. Salê zamykan± na klucz bêdziemy mieli itp.
Natomiast wstêpnie chcia³bym tu zapytaæ o zainteresowanie inn± imprez±.
Korespondujê z Czechami z grupy: Korouhev mì¹tìnÃnù staropra¾ských. Robi± oni II po³ XV w.
Organizuj± oni imprezê w s³ynnym Malesovie, wierzy rycerskiej, któr± siê zajmuj± i powoli rekonstruuj±. Odbywa siê ona 3 wrze¶nia 2005 ale organizatorzy siedz± ju¿ od poniedzia³ku
. Ja generalnie mam wielk± ochotê siê do nich wybraæ, jakby by³o wiêksze zainteresowanie to mo¿na zorganizowaæ wiêksz± wspóln± wycieczkê. Generalnie chc± zaprosiæ mnie i "moich znajomych" jako husytów, choæ preferowaliby rzeczy z II po³ XV. Jeszcze nie wiem z czym to pojadê. Jakby by³a wiêksza ekipa husytów to raczej nas niewyrzuc±. Generalnie czekam na wasz odzew. Jako ¿e ekipa jest na poziomie to oczekuj± od nas zdjêæ. My¶lê ¿e po spotkaniu w Czersku Rze¼niczek z³o¿y fotki w jak±¶ stronkê ¿eby by³o co zareprezentowaæ ¶wiatu:).
Trochê informacji:
http://www.korouhev.cz/ozivla_historie/mal...alesov_2005.php
http://www.korouhev.cz/ozivla_historie/mal...05_prozvane.php
http://www.korouhev.cz/ozivla_historie/mal...alesov_2003.php
http://www.korouhev.cz/ozivla_historie/mal...alesov_2004.php
Pozdrawiam
Jo³
A wiêc co do imprezy w Czersku: Niestety pierwotny termin jest zajêty i nie mo¿emy siê wtedy spotkaæ. Oferuj± nam natomiast weekend 23-24.06. Mi zasadniczo pasuje, ale pamietam ¿e kto¶ mia³ problemy w tym terminie. Poza tym mozna siê spotkaæ 4-5.06 bo wtedy jest tam festyn Ogrody Królowej Bony (choæ tego wola³bym unikn±æ), oraz ca³y lipiec. Ja zasadniczo optowa³bym za ostatnim tygodniem czerwca lub pierwszym lipca. czekam na komentarze, wybrany termin trzeba zaklepaæ, poza tym proszê o zg³aszanie siê do mnie chêtnych na przyjazd na to husyckie spotkanie.
Pozdrawiem
ps. Mam nadziejê ¿e zbierze siê ma³a grupka by zainaugurowaæ wreszcie ten projekt.
czerwocwy weekend to 25-26 a nie 24, mam wtedy wesele u kumpla
natomiast pierwszy weekend 2-3 lipca wygl±da zachêcaj±co
wstêpnie bym siê pisa³ na wycieczkê do Czech
Haj!
Mi wszysto pasuje oprócz pierwszego tygodnia czerwca - urodziny córki. Nie móg³bym jej tego zrobiæ.
Je¶li chodzi o galeriê Bo¿ych to ju¿ miejsce czeka i chêci te¿ czekaj±
.
Pa
CYTAT(Owen)
Niestety pierwotny termin jest zajêty i nie mo¿emy siê wtedy spotkaæ. Oferuj± nam natomiast weekend 23-24.06. Mi zasadniczo pasuje, ale pamietam ¿e kto¶ mia³ problemy w tym terminie.
To mnie i Basi nie pasuje w ostatni weekend czerwca.
W takim razie jeste¶my za terminem 2-3 lipca. Bardzo za.
Pozdrawiam,
Sladky.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Witam!
Mi tez pasuje pierwszy weekend lipca, poki co. <odpukac>
Co imprezy w Czechach - fajnie byloby pojechac ogolenie gdzies za granice, ale skoro grupa to II polowa, to chyba bylibysmy nieco nie z tej bajki i troszke popsuli ogolny klimat tudziez nie mogli sie a bardzo wen wczuc... To taka moja dygresja.
Hej
A wiêc co do Czerska to ustalamy pierwszy weekend lipca, za³o¿ê nowy osobny temat gdzie o tej imprezie dok³adnie pogadamy. Zg³oszenia proszê nadsy³aæ do mnie w celu organizacyjnym.
Co do Czech to ja siê tam wybieram, w zasadzie w II po³. Xv nie ma widocznych ró¿nic w stroju je¶li odtwarzamy ni¿sze warstwy spo³eczne wiêc my¶lê ¿e ciuchach mozmy naszych pojechaæ, tyle ¿e czê¶æ sprzêtu bojowego trzeba by lekko zmieniæ. Ja poza tym mam drugi komplet ciuchów z II po³. XV wiêc siê nie martwiê. Nie musimy tam jechaæ jako kompania husycka. Dla mnie to i tak bêdzie wielka frajda tam skoczyæ i nawi±zaæ z nimi kontakty, umieszczam t± informacjê dla zainteresowanych, co by ra¼niej jechaæ by³o...
Pozdrawiam
Hej
Organizatorzy imprezy w Czechach, prosz± mnie o informacjê o ilo¶ci osób chêtnych tam pojechaæ, jako ¿e impreza jest planowana ma³a. Zatem je¶li kto¶ pklanuje to proszê mi siê zg³aszaæ, jak nie to jadê sam :P
Pozdrawiam
Zaproszenie od Roty ¶w Jakuba do wspólnych manewrów na Grunwaldzie:
Wymagania co¶ na g³owê - najlepiej he³m piechoty, jak kto¶ nie ma to mo¿e byæ czapa jakowa¶; no i co¶ do ³apy np drzewiec, pawê¿ka itp.
Jakby siê komu¶ nie uda³o dotrzeæ do informacji rotowych i zauwa¿yliby¶cie jaki¶ wariatów w nocy od pi±tku do niedzieli z drzewcówkami i doboszem to do³±czajcie.
Rotê ¶w. Jakuba mo¿na spotkaæ w obozie Konrada Bia³ego - bêdzie tam oko³o 70% Roty: ja tam bêdê, OGRHry tam bêd±, Górno¶l±ska tam bêdzie itp.....
Hej
Ja równie¿ jestem w obozie Konrada Bia³ego mam nadziejê ¿e od czwartku, wszystkich uczestnicz±cych w projekcie i zainteresowanych zapraszam w odwiedziny. Nie wszyscy siê jeszcze znamy z widzenia
Pozdrawiam
Konrad Bia³y powiadacie... to¿ to Chor±giew moja :D to siê i poznamy i pogadaæ zd±¿ymy ;)
Ja bêdê od pi±tku wieczora. Wstêpnie w pi±tek o 22 planujê jaki¶ wymarsz zorganizowany zrobiæ w pole z badylkami i he³mami i ko³o budy z piwem jakie¶ przemarsze porobiæ.
O 19 jest Bojówka Polska - Wschód, to akurat 22 bêdzie strza³em w dziesi±tkê - i nie bêdzie ju¿ tak gor±co. Zbiórka w obozie K.Bia³ego.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.