Czy ktokolwiek ma pomysl czym szczelac do ludzi z procy, aby nie zrobic im za duzej krzywdy ?
Moze wypowie sie ktos kto juz strzelal bo wiem ze na paru turniejach byli tacy ludzie
Nie strzela³em na tyrnieju z takiej procy, ale wydaje mi siê, ¿e mo¿na (oto przepis):
ugotowaæ ziemniaki
ugnie¶æ na puree dodaj±c trochê m±ki
formowaæ kulki ¶redniej wielko¶ci
Twardo¶æ takiego pocisku w du¿ej mie¿e zale¿y od ilo¶ci u¿ytej m±ki wiêc mo¿na troszkê poprubowaæ.
PS
poszukaj na forum bo takie pytanie ju¿ siê chyba gdzie¶ pojawi³o, lub jako odpowiedz do czyjego¶ postu
By³o to rzeczywi¶cie gdzie¶ ju¿ omawiane.
Ale wystarczy chwilê pokombinowaæ: pomidory, ugotowane ziemniaki(w ca³o¶ci te¿ siê nadaj±) i wiele innych rzeczy które nie zrobi± krzywdy fajnie siê rozbryzguj± o przeciwnika
.
Tak, tylko we¼ siê potem cz³owieku doczy¶æ z tych gniecionych kartofli.
A mo¿e zrobiæ co¶ w rodzaju pacynki? Owin±æ ma³y kamieñ wat±( lub czym¶ innym), na wierzch szmata. Lata, nie brudzi, jest wielorazowego u¿ytku.
No fakt. Czyszczenie kolczygi z zaschniêtego pomidora to nic mi³ego. Ale jaka jest frajda podczas walki.
Propo kamyków to jest ma³y problem - s± bardziej pracoch³onne ni¿ grule (ziemniaki jak by kto¶ nie kuma³) a to, ¿e s± wielorazowe to marny atut, bo we¼ je po bitwie znajd¼.
Ja polecam gumowe ¶ruty do wiatrówki...nie powinno wyrz±dziæ zbyt du¿ej krzywdy
Ale zawsze mo¿e jak±¶ krzywdê zrobiæ, naprzyk³ad w oko wpa¶æ (mo¿e i nie wybije oka ale bêdzie bola³o). Poza tym to jest za ma³e porównaj sobie ziemniaka ze ¶rutem ( O . )
Biedz± kiepso lata³y.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.