Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Gutkowska
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
100krotka
B³agam o pomoc w znalezieniu gdzie¶ w internecie b±d¼ kontakt z kim¶ kto posiada ow± s³awetn± "historiê ubiorów",albowiem u mnie w mie¶cie nigdzie jej dostaæ...
z góry dziêkujê i pozdrawiam
happy.gif
Kinia
Ja posiadam:P Na komputerze:P Moge udostepnic:P

Pozdrawiam
Kinia
Wszystkie osoby które by chcia³y jeszcze tê ksi±¿ke bardzo proszê o pisanie na adres
sol_iskra@o2.pl. Z góry dziekujê.

pozdrawiam
gilraen
Ja bym byla bardzo chetna:)
Vronec

ja także bym poprosił bo poluje na te książkę już od kilku miesięcy...
Nikodem
Hm.. to moze , jakbym j± dosta³, wrzuce j± na jakiego¶ wareza? Bedzie do ¶ci±gniecia z sieci bez problemu wtedy, bez wpisywania sie na forum.
Rabiega
Ej, archeolodzy...post Kini jest sprzed trzech lat, a logowa³a siê po raz ostatni przed miesi±cem - mo¿e raczej piszcie na prv ?

Rabbi
Vronec
CYTAT(Rabiega @ 13:07 01.09.2007) [snapback]198934[/snapback]
Ej, archeolodzy...post Kini jest sprzed trzech lat, a logowa³a iê po raz ostatni przed miesi±cem - mo¿e raczej piszcie na prv.

Rabbi

ju¿ pisa³em :P dwa miesi±ce temu.

Teraz ten post jest forma anonsu

Co do huba bo pewnie kto¶ nam zaraz go podsunie to nie mam jeszcze wymaganej ilo¶ci materia³ów
Piotr Paruch
CYTAT(Vronec @ 15:44 01.09.2007) *
Co do huba bo pewnie kto¶ nam zaraz go podsunie to nie mam jeszcze wymaganej ilo¶ci materia³ów

To zostañ Dobrodziejem smile.gif Wtedy z otwartymi rêkoma Ciê przyjmê.
Hallatil
S³ysza³em ¿e Gutkowska od d³u¿szego czasu kr±¿y po internecie, wiêc pro¶ba do osób posiadajacych wersje elektroniczn± Gutkowskiej o zamieszczenie spakowanego archiwum, tutaj, w tym dziale. Nie wierze ¿e tylko Kinia ma t± ksi±¿ke.

Pozdrawiam
marta.br
CYTAT(Hallatil @ 11:17 02.09.2007) *
S³ysza³em ¿e Gutkowska od d³u¿szego czasu kr±¿y po internecie,

Je¶li naprawdê czujesz wielki opór przed zostaniem Dobrodziejem Frehy, polecam zajrzeæ na Emule.

Pozdrawiam
Marta.Br
Rabiega
O wszelakiej ma¶ci emulach i torrentach to ja proszê na innych forach.
I ¿adne "spakowane archiwa" tu te¿ miejsca nie znajd±.

Pozdrawiam - i proszê o rzeczowe wypowiedzi.

Rabbi
sirszredzio
Apelujê do wszystkich posiadaj±cych tê ksi±¿kê na komputerze:
Udostêpnijcie j± tym, którzy tego szczê¶cia nia maj± bigsmile2.gif
Piotr Paruch
CYTAT(sirszredzio @ 12:02 26.09.2007) *
Apelujê do wszystkich posiadaj±cych tê ksi±¿kê na komputerze:
Udostêpnijcie j± tym, którzy tego szczê¶cia nia maj± bigsmile2.gif

Ale¿ j± przecie¿ udostêpniamy smile.gif Zajrzyj tutaj: Hub Frehy - nowe zasady korzystania
Rabiega
Wy¿ej zosta³a wyczerpuj±co wyja¶niona zasada udostêpniana plików za po¶rednictwem i przy pomocy Freha.
Kolejne publiczne nalegania bêdê usuwaæ .

K³aniam -
Rabiega
Morrigan
Ja poszukuje artyku³u Gutkowskiej, a w³a¶ciwie to jeszcze wtedy Rychlewskiej pt Zabytkowy ubiór renesansowy w dawnej Pl" za wszelakie namiary bêdê wdziêczna
szewczyk
CYTAT(Morrigan @ 21:01 04.11.2007) *
Ja poszukuje artyku³u Gutkowskiej, a w³a¶ciwie to jeszcze wtedy Rychlewskiej pt Zabytkowy ubiór renesansowy w dawnej Pl" za wszelakie namiary bêdê wdziêczna

Ja proponujê znale¼æ instytucjê z któr± ona by³a zwi±zana, na pewno w Krakowie, bo opisywa³a patynki w Krakowskim czasopi¶mie archeologicznym. Mo¿e prowadz± bibliografiê pracowników jak np. PAN Wroc³awski, tyle ¿e bez b³êdów bo w PANowskiej bibliografii zakrad³y siê b³êdy.

Pozdrawiam i je¶li kto¶ wie co¶ o takowej instytucji z któr± ta pani by³a zwi±zana to proszê o wpis na forum b±d¼ prv.
Heliotis
Z tego co wiem, Gutkowska skoñczy³a historiê sztuki na UJ; kierowa³a te¿ do roku 1970 Pracowni± Konserwacji Tkanin w Muzeum Narodowym w Krakowie, wiêc mo¿e dobrym tropem by³oby tu muzealne archiwum (Krzysztofory).
(Prócz tego Google mówi, ¿e by³a te¿ grafikiem, a swój artystyczny dorobek przekaza³a w testamencie Muzeum Archidiecezjalnemu w Przemy¶lu, ale to chyba ma³o przydatne info.)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.