Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: VII Tur. Ryc. o Miecz Kazim. Wielkiego-Szyd³ów->26-27.06
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2
Robert Bagrit
Data: 26 - 27. 06. 2004
Nazwa wydarzenia: VII Turniej Rycerski o Miecz Kazimierza Wielkiego
Miejscowo¶æ: Szyd³ów
Organizator: Hufiec Rycerstwa Ma³opolskiego "Leliwa"
Charakter imprezy: Turniej rycerski - ¶redniowiecze szeroko pojête

Pozdrawiam
MacDwain
Witam.
To ju¿ kolejny zjazd w Szyd³owie. Oprócz ¶redniowiecza bêd± tak¿e grupy odtwarzaj±ce okres baroku.
Nie stawiamy specjalnych wymagañ co od odtwarzanego okresu. ale co do wygl±du strojów i uzbrojenia - TAK!!!

Wszystkich, którzy by chcieli przyjechaæ do nas i siê z nami pobawiæ proszê o kontakt.

Zapraszam.
LuCK
Czy chodzi o Szyd³ów miêdzy Chmielnikiem a Staszowem w ¦wiêtokrzyskiem?
AdamS
do LELIWY : jak jest ze spaniem ? trzeba brac spiwory itp ?
MacDwain
Szyd³ów, jedyne miasto w Polsce otoczone w ca³o¶ci murami, woj. ¦wiêtokrzyskie, ko³o Staszowa.
Jarek Przyby³o
Misiu nie ¶ciemniaj w 85 % procentach. W stu procentach to by³o zanim zaczêli¶cie robiæ tam turnieje bigsmile2.gif Do AdamSa: jakie ¶piwory ? Panie Bracie, baranica i butla gorza³ki. smile.gif

Pa
£ukasz Barbatus
Drogi £ukaszu z Tarnowca - polecam te dwa linki http://zamki.res.pl oraz www.pilot.pl . Mog± okazaæ siê pomocne a wnioskujê ¿e masz dostêp do internetu bo sk±d¶ siê posty bior± .. ale Pro Forma .. po klikniêciu na link wyswietli Ci siê strona. W miejscu wyszukiwania ( takie bia³e pole w górnym obszarze ekranu ) wpisz nazwê miejscowo¶ci. W linku do mapy polski dostaniesz równie¿ kilka informacji na temat interesuj±cej Ciê miejscowo¶ci a ¿e przewa¿nie imprezy tego typu lokalizuje siê wpobli¿u jakiego¶ zamku b±d¼ ruin drugi link równie¿ wydaje mi siê pomocny. Pozostaje tylko po³±czyc fakty. Mam nadziejê ¿e moje wskazówki bêd± Ci pomocne. Z wyrazami szacunku.... icon_cool.gif
Ps. Zapytanko do organizatorów : W jakiego rodzaju konkurencjach (w miarê mo¿liwo¶ci szegó³y ) bêdzie mo¿na wzi±æ udzia³ i czy bêdzie miejsce na namioty dla przyjezdnych dru¿yn ?
LuCK
CYTAT(£ukasz Barbatus)
Drogi £ukaszu z Tarnowca - polecam te dwa linki http://zamki.res.pl oraz www.pilot.pl . Mog± okazaæ siê pomocne a wnioskujê ¿e masz dostêp do internetu bo sk±d¶ siê posty bior± .. ale Pro Forma .. po klikniêciu na link wyswietli Ci siê strona. W miejscu wyszukiwania ( takie bia³e pole w górnym obszarze ekranu ) wpisz nazwê miejscowo¶ci. W linku do mapy polski dostaniesz równie¿ kilka informacji na temat interesuj±cej Ciê miejscowo¶ci a ¿e przewa¿nie imprezy tego typu lokalizuje siê wpobli¿u jakiego¶ zamku b±d¼ ruin drugi link równie¿ wydaje mi siê pomocny. Pozostaje tylko po³±czyc fakty. Mam nadziejê ¿e moje wskazówki bêd± Ci pomocne. Z wyrazami szacunku.... icon_cool.gif

Dziêkujê za szczegó³owe i wyczerpuj±ce informacje. Wolê siê jednak upewniæ, zanim pojade, zeby niespodzianki nie by³o jak nikogo na miejscu nie zastanê smile.gif

Pozdrowienia dla ChRZT
makKac
CYTAT(LuCK)
Dziêkujê za szczegó³owe i wyczerpuj±ce informacje. Wolê siê jednak upewniæ, zanim pojade, zeby niespodzianki nie by³o jak nikogo na miejscu nie zastanê smile.gif

Pozdrowienia dla ChRZT

http://jedynakr.republika.pl/szydlow/szydlow.htm lub http://www.szydlow.pl/galeria.php

"Nic" w odniesieniu do Szyd³owa brzmi... hmmm... niezrêcznie? icon_wink.gif
W sumie to takie "polskie Carcassone"...

Piêkne miejsce i wspaniali gospodarze (Hufiec Leliwa, niekoniecznie w³adze lokalne).

A kto siê w ogóle w tym roku wybiera?

loki08.gif
Jaros³aw (Gêsik)
No ja bêdê na pewno, pisa³em do MacDwaina ale nie doczeka³em sie odpowiedzi, mo¿e to przez moj± Mozillê, która sprawia mi ostatnio troche problemów.
Ale pisa³ do niego Nataniel, który mia³ zg³osiæ tak¿e mnie, bêdziemy w trójkê.
LuCK
Ja niestety sesja angsad.gif
Andrzej Siejeñski
Witam
„Cicho wszêdzie, g³ucho wszêdzie...”
No w³a¶nie, do turnieju zosta³o ju¿ kilka dni a tu cisza dunno.gif.
Do Szyd³owa niedaleko a ja chêtnie bym przetestowa³ nowe ciuchy przed Grunwaldem (ech, ten mój narcyzm) bigsmile2.gif
Tak czy siak, Szyd³ów przybywamy blinkie.gif.
Pozdrawiam
Nataniel
Micha³ ¯elazo
Witam !

Wraz z moj± ukochan± ¿onk± przybywamy na Wasz turniej w sobotê, oko³o 12.00, a mo¿e troszeczkê wcze¶niej. Oczywi¶cie liczymy na du¿o potu, mordobicia, ¶wietnej zabawy i oparów alkoholu bigsmile2.gif

Serdecznie pozdrawiamy i do zrobaczenia w Szyd³owie cool.gif

Pozdr.
M.
faza
wiesz sobota to dzien bez nalogow bigsmile2.gif crazy.gif wiec nie ma alkocholu bum.gif oczywiscie to tylko teoria bigsmile2.gif
Micha³ ¯elazo
Ehmmm...

Udam, ¿e poprzedniego posta nie zauwa¿y³em smile.gif

Alkohol, jako nieod³±czna czê¶æ kultury ¶redniowiecza MUSI byc obecny i bêdzie, mam nadziejê, ¿e jego obecno¶æ potraktowana zostanie z powag± równ± tej, z jak± têpi siê glany z owijkami, "szmaty rycerskie" i inne przejawy niehistoryczno¶ci bigsmile2.gif

Pozdrawiam i do zrobaczenia jutro !!!
M.
Jaros³aw (Gêsik)
Mo¿e to i lepiej ¿e jedziemy dopiero jutro bo nie wiem jak to siê dzieje ale nigdy nie mogê siê wyrobiæ z poprawkami stroju - zawsze robie to na ostatni± chwilê - tez tak macie?
Mam jeszcze 25 dziurek do obszycia - koszmar...

Do zobaczenia jutro...
Jarek Przyby³o
Oooo tyle s³awnych nazwisk siê zapowiada, ¶wietnie ! Czy ja Was wszystkich rozpoznam w t³umie bigsmile2.gif , mo¿e jakie¶ plakietki albo kartki jak w hali przylotów na Okêciu np. "To ja Nataniel" smile.gif

Do zobaczenia.
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
Oooo tyle s³awnych nazwisk siê zapowiada, ¶wietnie !
(...)
mo¿e jakie¶ plakietki albo kartki jak w hali przylotów na Okêciu np. "To ja Nataniel"

Wow, jestem s³awny bigsmile2.gif. Tylko nie wiem kiedy to siê sta³o i dlaczego (mo¿e kto¶ doceni³ moj± dyplomacjê w sprawie Bêdzina? bigsmile2.gif). A mnie ³atwo poznaæ (wizerunek obok). Bêdê w fioletowym dublecie i fajowskiej kapturo-czapeczce. Niestety muszê zawie¶æ wszystkich fanów moich czerwonych ci¿emek – zmieni³y kolor.

CYTAT

Ech, Gêsik nie marud¼, mnie zosta³o 28 (a wczoraj posz³o 36!).
Chcia³bym w tym miejscu pozdrowiæ wszystkich fanów medievalnych dziurek na ¶wiecie smile.gif .

Pozdrawiam
Nataniel
Micha³ ¯elazo
CYTAT(Jaros³aw)

Witam !

Trzeba siê umieæ ustawiæ bigsmile2.gif
Ja mam do obszycia 28 dziurek w dublecie, ale mam te¿ ¿onê, która siê tym zajmie kiedy tylko skoñczy doszywaæ sobie badge'a do kaptura bigsmile2.gif

Do jutra !!!
M.
Cezary
Oczywi¶cie nie zabraknie DRZKwCh /niestety w niewielkim skladzie (5) ale zawsze/ ja osobiscie jak sie uporam z praca to zjawie sie na sobote poznym popoludniem.
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
Trzeba siê umieæ ustawiæ
Ja mam do obszycia 28 dziurek w dublecie, ale mam te¿ ¿onê

A ja mam mamê i chwa³a jej za to, ¿e jest ovation.gif
Pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
A moja mama kobiet± nowoczesn± bêd±c nie potrafi ani gotowaæ, ani szyæ cool.gif
Dlatego podwójnie rad jestem ze swej ma³¿onki.

Cholera doczekaæ siê ju¿ nie mogê, do tego jeszcze siê nie wy¶piê, bo poci±g z Lublina wyje¿d¿a o 5.40...

Oby tylko pogoda dopisa³a, nie wiem jakie uk³ady ma Leliwa z Tym Na Górze, ale na stronach internetii nie zapowiadaj± w ¦wiêtokrzyskiem opadów, a to dobry znak smile.gif

Pozdr.
M.
Andrzej Siejeñski
Witam
W³a¶nie wróci³em. Jak ode¶piê to napiszê cos bardziej sensownego bigsmile2.gif.
Pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
Witam.

Ju¿ po powrocie, umyci, najedzeni, mo¿na w spokoju kilka s³ów skrobn±æ, a i parê fotek umie¶ciæ smile.gif

Turniej by³ ma³y, malutki, w sumie nie wiem czy by³o na nim wiêcej ni¿ 60 osób.
Mia³o to swoje minusy (niewielu walcz±cych w bitwie), ale mia³o te¿ ogromne plusy (kameralna biesiada). Leliwa ugo¶ci³a nas bardzo mi³o (poza jednym wyj±tkiem, ale o tym ju¿ nie ma co pisaæ) i mimo ¿e np. w sobotê w³a¶ciwie niewiele by³o do roboty, wraz z ¿onk± kochan± bawili¶my siê ¶wietnie.

Zgodnie z Jej wol± przekazujê niniejszym ogromne podziekowania zw³aszcza dla Jarka Przyby³o respekt.gif , Jaros³awa, Nataniela oraz MacKaca wraz z urocz± lepsz± po³ow± :-P

Do³±czam tak¿e kilka fotek.

Pozdr.
M.
Micha³ ¯elazo
Zdjêcia, jeszcze wiêcej zdjêæ !!!

Pozdr.
M.
Jarek Przyby³o
Bardzo mi³o by³o poznaæ osobi¶cie znajomków z freha (chwa³a jej za zbli¿anie ludzi). Jaros³awie od jutra biorê siê za sznureczki, ¯elazkom ¿yczê szczê¶liwego rozwi±zania, a Natanielowi gratulujê ³atwo kojarzonego avatara. Do zobaczenia na nastêpnej imprezie.
makKac
No i kolejny Szyd³ów mamy za sob±.

Tradycyjnie ca³o¶æ up³ynê³a w atmosferze rodzinnego piknikowania i uroku zjazdu starych, dobrych znajomych – wzbogaconego o nowe twarze i dusze. smile.gif
Szkoda, ¿e pewne „¿elazne” punkty programu (w Postaci Ptacka i jego swawolników), tym razem nie zaistnia³y cia³em (bo duchem pewnie byli z nami). pijacy.gif
Tradycyjnie Leliwa mniej lub bardziej skutecznie walczyli z g³upot± lokalnych w³adz uparcie d±¿±cych do konwencji Gollumia-Dobrzynia z elementami licho-wie-czego... maniac.gif
Tradycyjnie nie przeszkadza³o to ludziom, którzy przyjechali tam z zupe³nie innym nastawieniem.

By³o sielsko, leniwie i sympatycznie. Rozegra³ siê ³uk, bitwa (fajna, bo nocna i wreszcie uda³o mi siê nie graæ trupa), Leliwici dali wesolutki pokaz, konserwy popracowa³y wzajemnie nad stanem swoich blach a renesansik i barok z uporem i do ostatniej porcji prochu ostrzeliwa³ stanowisko chronionego piersi± wójta DJ`a...
Do tego biesiadka w ruinach sali rycerskiej, ¶piewy i dworowanie, i... dwa dni minê³y, niestety szybko.

Uk³ony i u¶ciski dla Pana MacDwaina i oczywi¶cie wszystkich duszyczek z HRM Leliwa, mojej ukochanej formacji w rr-¶wiatku... respekt.gif
Buziaczki dla uroczej Lepszej Po³owy (a nawet Po³owy i ¼) Micha³a ¯elazo, tako¿ i dla niego samego. Oj, daj Bo¿e wiêcej takich ludzi spotkaæ w tej zabawie. heart.gif
Szacuneczek dla Dru¿yny Jakuba Odrow±¿a, tradycyjnie Wasze blaszki i ogólny image wbijaj± w ziemiê a niejedn± ekipê winny przyprawiæ o powa¿ne kompleksy. O w±tku prza¶no-sielskim nawet nie wspomnê. Jak siê bawiæ, to w dobrym towarzystwie. loki08.gif
Oczywi¶cie ¶cisku ¶cisku dla najm³odszego uczestnika zabawy – Krzysia, fajnie Qba, ¿e nie zapominasz o wzorcach dla latoro¶li. Choæ pewnie tego i owego to maluszek nie powinien ogl±daæ. smile.gif
Jaros³aw & Nataniel – fajnie, ¿e Wam siê chcia³o dotrzeæ. Mi³o by³o Was poznaæ, mam nadziejê, ¿e tu i ówdzie jeszcze na siebie wpadniemy. ¯ywym jese¶cie dowodem na to, ¿e mo¿na wyj¶æ z mrocznego towarzystwa i w mgnieniu oka stan±æ na nogi. Wstydziæ siê nie macie czego a ten i ów móg³by sporo siê od Was nauczyæ (przy okazji dziêki za b³yskawiczny kurs i warsztaty rêkodzielnicze). A Nataniela na avatarku poznajê nie tylko po kolorze wdzianka.
Wolontarskiej uk³ony i dziêki za proch i wspólne strzelanie, nie ma to jak czaiæ siê za plecami walcz±cych i skracaæ ich cierpienia. Oczywi¶cie w tej samej intencji uk³ony dla Krakowiaczka i jego za³ogi. moro.gif
Gunia – Tobie i Twoim jestem wdziêczny zw³aszcza za ¿ycia ocalenie, tradycyjnie te¿ za mi³e gawêdy. Do nastêpnego razu, ju¿ z inn± zastaw±.
Oczywi¶cie cmok cmok tak¿e dla Justyny z Koblencji – moje ulubione dziewcz±tko w rr, tym razem przepad³o w ramionach jakiego¶ m³odzieñca, dla ferajny radosnej z Chêcin (mi³ej przy ³awie a straszliwej w boju), szkoda, ¿e nie wszyscy z Was dotarli...
I oczywi¶cie ¶cielê siê przed Mercenari Liberi. W nowym image jeste¶cie wspaniali, na szczê¶cie pod deklem nic siê nie zmieni³o. Jeste¶cie ludzikami wyciêtyi z kreskówki, przebywanie (a zw³aszcza biesiadowanie) w Waszym towarzystwie to bezu¿ywkowa metoda na zmianê rzeczywisto¶ci. A pie¶niami neo, para, post i co¶tam-rycerskimi zabijacie. tracker.gif

Oczywi¶cie najwiêkszym wydarzeniem Szyd³owa by³y gotyckie, mroczne i odjechane Nimfy Chaosu. devil.gif
Dziewcz±tka stanowi³y krzy¿ówkê wszystkiego co najczarniejsze, pochodnie przy nich gas³y, z³o wy³o z ¿alu nad w³asn± ³agodno¶ci± a dzieci doznawa³y wstrz±su i nie bêd± ju¿ nigdy takie same. Chcia³em bardzo obejrzeæ „kramik gotycki” owych dam (mo¿e nawet nabyæ T-shirt z napisem: „jestem wampirem”), ale ilekroæ tam siê zbli¿a³em, robi³o siê ciemno... S³oñce tam nie dociera³o. Zzz³³³³ooooo.... Kto¶ ma ikonografiê?

Pozdrowienia dla Wszystkich, dziêki za zabawê i do zobaczenia.

Beeee
Jaros³aw (Gêsik)
W³a¶ciwie wszystko juz napisali¶cie, by³ to kolejny przyk³ad ¿e imprezê najlepiej tworz± ludzie a nie okoliczno¶ci. Mi³o bylo przyjechaæ i poznac nowych ludzi a ¿e gmina sie wtr±ca³a i mia³a swoj± wizjê to trudno, da³o siê prze¿yæ.
Pozdrawiam Leliwê a szczególnie Mi¶ka za wspólne strzelanie i pyszny ¿urek orazi Szymona za odnalezienie moich butów tracker.gif wielkie dzieki, MakKaca wraz z lepsza po³ow± za informacjê, zaprosznie na imprezê i towarzystwo na tej¿e, ma³¿eñstwo ¯elazków za wspólne piknikowanie no i Jarka Przyby³o i grupê Mercenari Liberi , jak Was zobaczy³em to zapa³a³em nag³± namiêtno¶ci± do pó¼nego wieku XV - przede mn± pracowita zima tego roku.
Pozdrawiam

Kilka fotek - ku pamiêci.
Jaros³aw (Gêsik)
i jeszcze kilka...

a propos "Polscy wcze¶ni nie maj± luzu" - chie.. chie.. bigsmile2.gif
makKac
Fotka 875-7524_IMG.jpg

Ciekawie wygl±da, zatem donoszê,
¿e nie jest ³uk, który towarzyszy mi w tej konwencji na codzieñ smile.gif
Po prostu tak wysz³o. ¯eby nie by³o, ¿e mrok bigsmile2.gif

O! I jest ikonografia "Nimfy Chaosu".
A gdzie ostrze¿enie, ¿e ¶wiat³o mo¿e w pokoju przygasaæ icon_wink.gif
makKac
CYTAT(Jaros³aw)
i jeszcze kilka...

bigsmile2.gif Spali³e¶, ale DZIÊKI za przypomnienie.
Zgodnie z obietnic± zmieniam stopkê...
Max
CYTAT(Jaros³aw)
i jeszcze kilka...

CYTAT(makKac)
bigsmile2.gif Spali³e¶, ale DZIÊKI za przypomnienie.
Zgodnie z obietnic± zmieniam stopkê...

pozwole sobie poprawic icon_cool.gif

"Polski wcze¶niak nie ma luzu"
Trollica M³oteczka
Witam

Ufff... no i pierwszy Szyd³ów zaliczony smile.gif
Chcia³am podziêkowac Leliwie za bardzo sympatyczn± imprezê. Mimo przeklêtego s³oñca uda³o mi siê przetrwaæ bum.gif i wraz z Guni± & Piotrem bezpiecznie dotrzeæ do domu.
Szkoda tylko, ¿e musieli¶my siê tak szybko zwijaæ, pewnie omine³o nas co¶ ciekawego(?)

Drogi makKacu Twoja negatywna postawa wobec wampirow wymaga naprostowania tongue.gif przecie¿ one by³y takie urocze icon_mrgreen.gif Mo¿e jakby¶ pokazal mi droge do ich kramików, nie le¿a³abym dzis w ogórkach i kwa¶nym mleku bum.gif Za kare nie bedzie wiecej Mleka i reanimacji ! maniac.gif
Taka bêde o! (chyba ze Gunia mnie prze¶wiêci icon_wink.gif )

Buziaki nale¿± siê tak¿e tym, którzy umilili mi czas pogawêdk±, spacerkiem tudzie¿ ¶piewem smile.gif
Mam nadziejê, ¿e rola farmaceutki bêdzie coraz mniej przydatna (tutaj buziak w czó³ko dla Natalki)
Szymonie mad.gif Twoj± sekretark± moge byæ zawsze icon_wink.gif Obiecujê sprawdzaæ siê coraz bardziej tongue.gif
Do zobaczenia na kolejnych wyjazdach

Pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
Mercenares Liberi, jeste¶cie genialni !!! respekt.gif

Mam nadziejê, ¿e jeszcze nie raz bêdziemy mogli razem siê napiæ i pobiæ bigsmile2.gif

Tymczasem ja zamieszczam pie¶ñ ¶piewan± przeze mnie naszym kochanym Gotom na uczcie - "Krwawy topór Lucyfera" (orygina³ Starzy Sida, LP "Starzy Sida"):

"Zabij ojca, zabij matkê,
g³owê w³ó¿ w kana³u kratkê.
Zabij brata zabij siostrê,
sprawd¼ czy masz ¿yletki ostre !

Ref.
P r z e j e b a n e, p r z e j e b a n e,
pora ³±czyæ siê z Szatanem, pora ³±czyæ siê z Szatanem !!!!

Choæby¶ chodzi³ do ko¶cio³a,
i Chrystusa imiê wo³a³.
Choæby¶ s³ucha³ Matki Bo¿ej,
nikt Ci k u r w a nie pomo¿e

Ref.
P r z e j e b a n e...

Ju¿ na Ciebie piek³o czeka,
nie módl siê i nie uciekaj,
bo dosiêgnie Ciê ju¿ teraz
KRWAWY TOPÓR LUCYFERA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA !!!

Ref.
P r z e j e b a n e...

Moderatorom z góry bardzo dziêkujê za niewywalanie tego posta oraz mnie z FREHY heart.gif

Pozdr.
M.
Maciej Kotwica
Czo³em!

Faktycznie, jak ju¿ niektórzy napisali, turniej ten pierwej rodzinn± biesiad± by³, ni¼li miejscem walki, ale mo¿e i to lepiej icon_wink.gif

Zaraz po przyje¼dzie by³em nieco zdegustowany, lecz oko³o zmroku, gdy impreza nabra³± tempa, coraz bardziej zadowolony by³em bigsmile2.gif

Bitwa takowo¿ przednia by³a, i tako jaki i macKac stwierdzi³, cieszê siê, ¿e nie musia³em tym razem za nieboszczyka s³u¿yæ szczerba.gif

Dziêki wszystkim za wspólne spiewanie na biesiadzie i macKacowi za sp³onki icon_wink.gif

A najbardziej dziêkujê szkotom z Leliwy za ca³onocn± imprezê i ból g³owy na drugi dzieñ crazy.gif

By³o skromnie ale niezapomnianie i przyjemnie smile.gif

Takowo¿ i uk³ony dla organizatorów, i¿ nie zapomnieli o innych strawach ni¼li kie³basa oraz ze wspóln± biesiadke smile.gif

Szkoda tylko tego drobnego incydentu zaraz po biesiadzie z 'miejscowymi' ale na szcze¶cie nie musieli¶my nikogo bic.gif

Reasumuj±c, bardzo udany dla mnie wyjazd.

Jeszcze raz wielkie dziêki!!
¦cibór
Witam
Impreza by³a naprawdê ¶wietna respekt.gif dla Szymona i Mi¶ka. Walki by³y super, a uczta w sali rycerskiej to majstersztyk tracker.gif . Jedymy minus to "wysokich" lotów muzyka jak± nas raczyli ze sceny, ale nawet to nie jest w stanie zniszczyæ mi³ych wspomnieñ z imprezy.
Sumuj±c: dziêki za ¶wietn± imprezê.

Pozdrawiam
MacDwain
Dziêki, ¿e znale¼li¶cie jakiekolwiek pozytywy smile.gif

My jako mini-organizatorzy chcielismy podziêkowaæ wszystkim za przyjazd i tworzenie klimatu. Sami wiecie jak by³o...

Dziewczynom za obieranie i krojene ziemniaków do ¿urku... pat.gif no i wogóle wszystkim dziwczynom - a szczególnie tym które mi gwizdnê³y ciuchy spod prysznica smile.gif ass.gif

tym co o ma³o mi nie zabili ojca Ozzyego za lito¶æ w chwilach krytycznych...

Kieleckiej Stra¿y Miejskiej wraz z Herr Kapitanem Jarkiem za ³a¿enie tu i tam...

makKacowi za wszystko...

a tak¿e za rotê ³owców motyli, za inicjatywê w bitwie, za pomoc w ka¿dym dnu trwania turnieju, za ¶piewy na biesiadzie, za mszê, za usmiechy mimo "¿ó³tych tulipanów" i za resztê te¿
Mi³o by³o po tylu latach znów zobaczyæ M. ¯elazko czy Boogiego.

No a w szczególno¶ci ca³ej "O.F.C.Y." za to, ¿e nie zawiedli.

Cholera - zabrzmia³o to jak przemówienie na zakoñczenie Oscarów.
bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif

wszystkim wam tracker.gif i dla wszystkich respekt.gif
Micha³ ¯elazo
Mac Dwain, na rany Chrystusa, ja siê nazywam MICHA£ ¯ELAZO, za¶ ¯elazko, to mój nick a nie nazwisko bigsmile2.gif

Wszystkim to muszê t³umoczyæ... smile.gif
Jeszcze raz wielkie dziêki za imprezê !!!

Pozdr.
M.
Justyna ¯elazo
Witam !!!
Jescze pare fotek... a co tam smile.gif , mam nadziejê, ¿e mi to siê uda bo robie to pierwszy raz dunno.gif i za bardzo nie wiem jak siê za³±cza zdjêcia crazy.gif
Justyna ¯elazo
hmmmm icon_sad.gif zdecydowanie lepiej idzie mi obszywanie dziurek, a nawet dzierganie kolczugi smile.gif
Justyna ¯elazo
ponawiam próbê
faza
witam wszystkich

nom pierwshy raz zagoscilem na shydlowie icon_cool.gif (a mowia ze pierwszy najlepszy bum.gif )...fakt faktem spodziewalem sie czegos wiecej , no ale coz panowie na wyzszych szczebelkach ,jak to misiek powiedzial woleli zadbac o sliweczki a nie o wspanialy kunszt pokazow rycerskich icon_sad.gif no ale bitwa nocna nie powiem byla faziasta..

fajenie bylo poznac a co nie ktorych tylko zobaczyc frechowiczow bigsmile2.gif bum.gif chociazby nataniela czy jaroslawa bigsmile2.gif

ale i tak najlepsza byla z tego wszystkiego noc sobotnia biesiadka na zameczku wspanialy wokal szymona ktory to zagrzewal wszystkich ( no prawie wszystkich szczerba.gif )jackiem kaczmarskim do spiewania crazy.gif bigsmile2.gif smile.gif hehehe

p.s dzieki jarek przy rozpalaniu ognicha na zur bum.gif bigsmile2.gif ale trzeba przyznac z tego wszystkiego najlepszy byl leliwicki zur bigsmile2.gif

zegna sie z wami mackuchorz bigsmile2.gif
Andrzej Siejeñski
Witam
Lepiej pó¼no ni¿ wcale, zatem siê troszkê rozpiszê.
Przyznajê, ¿e wyjecha³em z Szyd³owa z mieszanymi uczuciami. Mimo, ¿e lokalne w³adze stara³y siê wszystko zepsuæ s± to raczej pozytywne odczucia. Atmosfera pikniku, dobra pogoda (te kilka kropelek to i tak nic w porównaniu z tym co siê dzieje z nasza pogod± ostatnio) i wspania³e towarzystwo, czegó¿ chcieæ wiêcej?

No dobra teraz pozdrowienia (kolejno¶æ przypadkowa):
dla Leliwy (niedzielny pokaz w waszym wykonaniu by³ fantastyczny),
dla pañstwa ¯elazków (sztuk 2, plus próbuj±cy wydostaæ siê z brzuszka „obcy”),
dla Jarka Przyby³o (kiedy¶ musisz mi daæ lekcjê walki z puklerzem),
dla Mercenari Liberi (ch³opaki jeste¶cie fantastyczni, jeszcze nie widzia³em tak dobrze wygl±daj±cego i zgranego oddzia³u, do tego namieszali¶cie mi w g³owie bo znowu zapa³a³em uczuciem do pó¼nego XV w.),
dla MakKaca wraz z ma³¿onk± (dziêki za u¿yczenie uzbrojenia do zdjêæ),
dla pewnej bia³og³owy na której kocyku co jaki¶ czas mog³em sobie chwilê poleniuchowaæ (a¿ wstyd siê przyznaæ lecz imienia owej nadobnej niewiasty nie pamiêtam),
dla wszystkich obecnych w Szyd³owie.

Pozdrawiam
Nataniel
P.S. I ja do³±czê zdj±tko, moje ulubione z tego turnieju (pewnie dla tego, ¿e ja na nim jestem, sorry to tylko mój narcyzm siê odzywa).
Ukasz Spode £ba
No, prêdziej czy pó¼niej, ale trza co¶ napisaæ szczerba.gif
Chcia³bym pierwej podziêkowaæ Leliwie za bardzo fajn± imprezê. To by³ mój pierwszy turniej w Szyd³owie, by³o bardzo sympatycznie. Chcê podziêkowaæ tak¿e panom, w szczególno¶ci Kotwicy, za zag³uszanie wysokich lotów muzyki swoim ¶piewem na uczcie. . Dziêkujê za mi³e przyjêcie naszej grupki. Dziêkujê za wszystko, to by³a mi³a, leniwa imprezka. Specjalne podziêkowania dla kolegi, który drugiego dnia w m³ócce rozbi³ mi czerep i dla pana doktora i jego PRÓBÊ zszycia mi g³owy bum.gif

Pozdrowienia
Jarek Przyby³o
Czy kto¶ ma namiary na tego bardzo sympatycznego pana profesora od plastyki z N. S±cza, który gra³ na tej zabawneg piszcza³ce z krowiego rogu ?
Maniek
Narazie nie mam kontaktu z naszym Gomesem dunno.gif ale jak bede mial to dam namiary. smile.gif
MacDwain
Ja mam, a wla¶ciwie to Ozzy - ale wezmê maila i dam Ci mój drogi kolego Jarku.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.