Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Ogólnopol. Zjazd Woj. S³owiañskich - Grzybowo ->20-23.0
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Robert Bagrit
Data: 20-23 sierpieñ
Nazwa wydarzenia: V Ogólnopolski Zjazd Wojowników S³owiañskich - Grzybowo 2004
Miejscowo¶æ: grodzisko w Grzybowie k/Wrze¶ni
Organizator: Towarzystwo Przyjació³ Grodu w Grzybowie
Charakter imprezy: zaproszenia, 21-22 sierpieñ impreza dostêpna dla turystów

Pozdrawiam
Bogumi³
Jak zdobyæ zaproszenie?
Lubor
Witajcie!!
Kto wybiera sie do Grzybowa na Festyn?Ja mam nadzieje ¿e bedzie równie fajnie tak jak w tam tym roku. Polecam i pozdrawiam!
Argail
obawiam siê Bogumile, ¿e ju¿ za pó¼no na zg³oszenie - miejsca wyczerpane a grodzisko ma ograniczon± pojemno¶æ ( w tym roku bêdzie ju¿ i tak prawie dwa razy wiêcej ludzi ni¿ w zesz³ym roku)
- ale przyjed¼ chocia¿ jako widz - je¶li by³e¶ na Wolinie w tym roku to ró¼nica miêdzy tymi imprezami jest taka, ¿e tam jest nag³o¶nienie przez co wiadomo co siê w danej chwili dzieje
Przyjed¼ chocia¿ jako turysta, we¼ strój i baw siê z nami - nie po¿a³ujesz smile.gif

Pozdrawiam

Argail
Argail
Grzybowo zakoñczone

By³o ponad 350 osób

By³ prawdziwy ¶lub s³owiañski przy pomocy benedyktyna (szkoda, ¿e do kaplicy musieli¶my gnaæ bo siê proboszcz nie zgodzi³ na ¶lub na grodzisku)

By³a prza¶na biesiada

By³ zajefajny klimat

Co tu duzo gadaæ - najlepsza impreza w Polsce jak dla mnie - nie przeludniona, nie przereklamowana, sami dobrzy znajomi z ca³ej Polski...

Do zobaczenia za rok
Erik Slavssen
CYTAT
By³ prawdziwy ¶lub s³owiañski przy pomocy benedyktyna (szkoda, ¿e do kaplicy musieli¶my gnaæ bo siê proboszcz nie zgodzi³ na ¶lub na grodzisku)

Znaczy siê - prawdziwy to tylko ten w obrz±dku chrze¶cijañskim? Ja swój ¶lub woliñski z Vlast± traktujê równie powa¿nie. Tylko religia jakby inna.

Pozdrawiam
Erik

P.S. Jak tam klimatyczna blizna?
Argail
w s³owie prawdziwy rozumiem prawnie dokonany, zgodnie z obowiazuj±cymi w naszym kraju regu³ami, nie wiem czy woliñskii ma jakies prawne poparcie, bo niestety w naszym pseudoantyrasistowskim kraju trudno o zarejestrowanie czego¶ co siê nie zgadza z ogólnie przyjetymi normami...
a blizna.... widoczna bum.gif smile.gif

a jak tam Twój palec?

dla niezorientowanych razem z Erykiem zrobili¶my sobie w Finlandii przypadkiem wzajemne kuku, ja mia³em ³uk brwiowy rozwalonmy, Erykowi dosta³o siê po palcach...

Pozdrawiam

aaa dlaczego Was nie by³o na Grzybowie??
Erik Slavssen
CYTAT(Argail)
w s³owie prawdziwy rozumiem prawnie dokonany, zgodnie z obowiazuj±cymi w naszym kraju regu³ami, nie wiem czy woliñskii ma jakies prawne poparcie...

Luzik.. tak siê czepiam dla zasady. Niestety - nasza ceremonia nie ma mocy w ¶wietle prawa polskiego. Czeka nasz jeszcze "rejestracja" w USC. A tak¿e oficjalna pro¶ba rodziców Vlasty o jej rêkê: "poproszê Pañstwa o rêkê mojej ¿ony" icon_wink.gif

CYTAT
a jak tam Twój palec?

Sukinkot dalej boli i siê nie chce zginaæ. I te¿ mam klimatyczn± bliznê icon_wink.gif

CYTAT
aaa dlaczego Was nie by³o na Grzybowie??

Niestety - obowi±zki grodowe nie pozwoli³y na woja¿e. Dyspensa by³a na Alandy i Wolin.

Pozdro
Erik
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.