mam sobie taki problem, ¿e dosta³em kilka p³aszczy spawalniczych ( skóra oko³o 2,5 mm) no i proszê o pomoc. co ja z tej skóry zrobiæ. interesuje mnie wczesne ¶redniowiecze do X wieku
Witam
¦wietna skóra na buty i sakwy. Wiêcej pomys³ów nie mam.
Jak chcesz mo¿esz mi sprzedaæ ze 2
Pozdrawiam
Je¿eli chodzi o sprzeda¿ tych p³aszczy to na razie szkoda zachodu , bo s± one lekko zu¿yte.W nied³udim czasie bêde mia³ nowe to dam znaæ, to porozmawiamy na ten temat.
Dzieki za rade.
Witam
ja te¿ bylbym zainteresowany kupnem, wiêc jak bedziesz mia³ to daj znaæ na forum
dziêki
Nie bede gorszy, te¿ wezmê kilka sztuk
Panowie. Hurtowni to ja z p³aszczami nie posiadam, ale jak bêde mia³ to na pewno dam znaæ. Ostatecznie mam jeden luzem, ale jest ( troszeczke) zniszczony, no i jest czarnego koloru. Jak kto¶ jest chêtny no to prosze bardzo.
ja tez bardzo chetnie....
to ni8esmialo i ja poprosze jedna szstuke pliZZZZZZZZZZZZZZZZZ
a co do robienia z tego czegos...buty, sakwy, rekawice, i inne
a ja zapytam sie racjonalnie : jaka jest mozliwosc zalatwienia tych plaszczy i skad one sa, po ile ??
a nie wie kto¶ ile mo¿na za skórê 4-5mm 120x60 cm dostaæ?? mam do sprzedania tak ze dwa p³aty i nie wiem ile mo¿na za takie co¶ wo³aæ
DeMolay ja Ci powiem ¿e jakie¶ 10 z³ za p³at, i do tego powiem Ci ¿e biore obydwa
10 z³ za p³at?? heh, pomimo mojej s³abej orientacji to chyba jednak zapomnia³e¶ o jednym zerze:)
a tak na serio to napisz najpierw napisz z czego ta skóra, zamszowa/ licowana, kolor, farbowana/naturalna ? itd
CYTAT(Thorgest)
...z czego ta skóra, zamszowa/ licowana,...
Czêsta pomy³ka, tak czêsta ¿e staje siê norm±- prawdziwy zamsz jest skór± licow± tyle ¿e lico idzie do ¶rodka. To co potocznie a b³êdnie nazywa siê zamszow± to DWOINA czyli skóra pozostaj±ca po odcieciu lica przed garbowaniem. Czasem zdarza siê ¿e garbarze dziel± skórê nawet na 3 czy 4 warstwy. To tak gwoli ¶cis³o¶ci. Pozdrawiam.
Ka¿dy rodzaj skóry sprzedaje Garbarnia w Kaliszu (telefon poszukaæ po sieci). W dodatku sprzedaj± wysy³kowo
Skóra nielakierowana, bydlêca 4 mm grubo¶ci chodzi po 100-150 zeta za metr kwadratowy.
o kije!!! nie zapomnieli czasem o czym jest ten temat ??? HÊ ?!
Witam!!!
Te¿ bym chcia³ taki p³aszczyk!!!!
Pytanie do forumowiczów!!! ile moze taki kosztowaæ?? cena rynkowa?
Pozdrawiam, Tasi
z czarnej licowanej skóry oko³o 40-50 z³ (br±zowa pewnie tez w tych granicach). Z dwoiny - gdzie¶ 25-30
O fajnie, my¶la³em, ¿e bêdzie dro¿szy
Dobra, teraz pytanie: gdzie moge dostaæ takie p³aszcze?
1. w necie? kiedy¶ ju¿ szuka³em i znalaz³em, ale gdzie¶ mi siê link zapodzia³
2. w jakich typach sklepów? w jakis przemys³owych? metalowych? czy moze jaki¶ innych specjalistycznych?
3. wiem, ¿e mozna za³atwiæ/ zar±baæ
z jakiego¶ zakladu, ale nie mam ¿danego znajomego, ktory siê tym zajmuje
Pozdrawiam, Tasi
Sklepy z aktyku³ami BHP i odzie¿± ochronn±. Czasem mo¿na znale¼æ w supermarketach w dzia³ach z narzêdziami i ciuchami roboczymi. W necie widzia³em tylko z dwoiny, ale jako¶ specjalnie nie szuka³em
mo¿e to komu¶ pomo¿e, akurat przyuwa¿y³em na allegro
ps do moderatorów, to nie jest moja aukcja
No ja w sprawie hurtowni mia³em wizje .... widzia³em wielki dom z kamienia i stali a w nim ty i pe³no ludzi i wisz± p³aszcze a ty zarabiasz na nich krocie
Ps. Ja te¿ bym jeden kupi³
poza tematem: Godfryd ktos juz chyba sie pyta³ w temacie o rekawicach czy palisz zio³o?? powiedzia³es ze nie.. przestan k³amaæ
Mogliby¶cie mi powiedzieæ jak du¿y jest taki p³aszczyk i jak go za³atwiæ najpro¶ciej.
Ps:Morgoth ja niestety musze stwierdziæ ¿e jestem w tym samym bractwie co Godfryd
i on zio³a niestety nie pali.
Witam,
Ostatnio przyuwa¿y³em taki plaszczyk u mnie w mie¶cie, tzn nie plaszcz tylko fartuch spawalniczy, z tym¿e jest on ze skory jak na moje oko 1,5 max 2mm czarna, szczerze mówiac my¶le³em, ¿e to bêdzie grubsze, no ale nic. fartuch jest do kupienia za 57 z³-oplaca sie??
Aha i jeszcze taki ma³y offtopic, jak szuka³em skóry to w sklepie szewskim przyuwa¿y³em hurtowe ilo¶ci filcu, prawie kazda grubo¶æ, wielko¶æ i gêsto¶æ, to taka informacja jakby kto¶ szukal. aha s³uchajcie co mo¿na zrobiæ z filcu ³adnego? bo tam jest tego pe³no i po niskich cenach wiêc mo¿e bym kupi³ :P
Pozdrawiam, Tasi
CYTAT(Oswald)
co mo¿na zrobiæ z filcu ³adnego?
Czapki, buty na zimê itd...
Co do fartucha -to wg. mnie kiepskie ¼ród³o surowca - taniej kupisz skórê w garbarni.
Fajne ¶cinki (nawet ponad 0,5m. kw.) skóry ok. 3 mm. grubo¶ci, jasnobr±zowej skóry juchtowej mo¿na dostaæ w garbarmi w Lublinie na ul. Towarowej po 12 z³ za kilogram. Maj± tam te¿ 5 mm. utwardzan± skórê w tej samej cenie, je¶li kogo¶ by to interesowa³o.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.