Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Co by tu z wojaka zrobiæ?
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Uzbrojenie ochronne - ogólnie
Marcin Waszkielis
W³a¶nie...
Niektórzy zaczynaj± od jakiej¶ mrocznej przeróbki typu salada czy barbuta. Czy wydaje siê wam, ¿e mo¿na tak przerobiæ wojaka, na jaki¶ konkretny rodzaj he³mu, aby by³o historycznie (oczywi¶cie mowa tu jedynie o stronie wizualnej). Przecie¿ w wiêkszo¶ci he³my i tak nie s± wykonywane w sposób historyczny. Nawet miecze czêsto robi siê z resora.
Osobi¶cie my¶lê, ¿e s± rodzaje kapalinów, które mog³y by byæ wykonane z he³mu wojskowego.
Ja nie u¿ywam takowych he³mów wiêc nie jed¼cie po mnie od razu najciê¿sz± konnic±smile.gif.
Kacper
my¶le ¿e che³mów nikt nie u¿ywa.... anger.gif
Tomic
ja z "wojaka" zrobi³em garnek, ale taki do gotowania np.wody
KhaToo
Jest gdzie¶ temat, w któreym zaproponowa³ kto¶ robienie z tego typu he³mów naramienniki czy "nabarczniki" -wybaczcie, nie znam nazw elementów p³ytowych...Ale przerabianie tych he³mów to istny koszmar, zw³aszcza wiercenie.
Marcin Waszkielis
CYTAT(Kacper)
my¶le ¿e che³mów nikt nie u¿ywa.... anger.gif

Przed "¿e" stawiamy przecinek, a zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery... devil.gif
Kacper
A jakby tego by³o ma³o napisa³em "my¶le" zamist "my¶lê"... Literówki sie zdarzaj±, podobnie b³êdy w inerpunkcji, ale jaka¶ granica przyzwoito¶ci istnieje nie?
Marcin Waszkielis
I napisa³ê¶ "zamist" zamiast "zamiast" bigsmile2.gif
Starczy tego...
prosi³bym o wypowiedzi na temat he³mów.
mardinus
Witam.
Z "wojaków" mozna robic kapaliny.
Mo¿na je zobaczyæ na stronie http://www.lazarus.zp.pl/
-W dziale "galeria" trzeba poszukaæ zdjêæ z kapalinami

Mo¿e nie wygladaj± rewelacyjnie - ale s± tanie - a jak siê je pomaluje to z daleka wygl±daj± jak historyczne.

Poza tym mo¿na wykonaæ MEGAMROCZNE barbuty ( s± na mojej stronie www)
KhaToo
Zapomnia³es wspomnieæ o proponowanym przez ciebie onegdaj kocio³ku z wojaka;) Mo¿na te¿ zespawaæ dwa i mieæ fajn±, stalow± kulkê do grania w trzewikach p³ytowych.
Hula
Rzeczywi¶cie blacha w wojakach jest twarda ¿e ch.. boli smile.gif

Polecam wiercenie na b. niskich obrotach wiert³ami kobaltowymi - przy odrobinie wprawy wiete³ko siê ³amie po ok. 30 dziurkach smile.gif

A z samych wojaków mo¿na zrobiæ ca³± gamê he³mów wczesno¶redniowiecznych, tylko trzeba:
1. he³m odpu¶cic ¿eby by³ w miarê miêkki,
2. wykroiæ klin ¿eby nie mia³ profilu muchomorka, tylko by³ pó³kulk±
3. uczyniæ wszystko z helmem, (rozciêcie maskujemy ¿ebrem he³mu)
4. zahartowaæ dzwon,
5. zanitowaæ do kupy.

Pozdrawiam.
Tomic
jak ma siê wystarczaj±c± ilo¶æ he³mów to mo¿na sróbowaæ karoserje do malucha wyklepaæ
Thorgest
A jak siê ma tak naprawde du¿o tych he³mów to mo¿naby zbudowaæ ma³± ³ódeczkê, albo stworzyæ drugiego smoka wawelskiego
Marcin Waszkielis
Na prawdê, to fajnie.....ale czy my¶licie, ¿e da³o by siê zrobiæ z tego jaki¶ niez³y he³m? Bardzo przepraszam, ¿e wracam do tematu. Robie to bo jestem mroczny gotycki i cierpi±cy.
AdamS
a ja bym z dwuch wojakow zrobil mega prochownice smile.gif
Tomic
CYTAT(Wo³czko)
Na prawdê, to fajnie.....ale czy my¶licie, ¿e da³o by siê zrobiæ z tego jaki¶ niez³y he³m? Bardzo przepraszam, ¿e wracam do tematu. Robie to bo jestem mroczny gotycki i cierpi±cy.

my¶le ¿e nie da siê
KhaToo
Te¿ tak my¶lê. Mia³em z nimi kiedy¶ do czynienia i mimo usilnych starañ nie chcia³y zacz±æ wygl±daæ przyzwoicie. Ona maj± takie specyficzne proporcje, ¿e zawsze siê je rozpozna.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.