Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Impreza w Brodach Pomorskich 6-8.VIII.2004
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Tomasz Rajtar
Nie ja w sumie powinienem otwieraæ ten temat, ale mam mocn± zagwozdkê zwi±zan± z tym terminem...

Bardzo chcia³bym pojawiæ siê na tej imprezie.

Problem w tym, ¿e na 6-8 sierpnia (i kilka dni przed - tak samo jak w Brodach) Gr¿dacz zaplanowa³ imprezê XIV/XVw. w Zdzis³awicach pod Poznaniem.
Jest to w pewnym sensie alternatywa do Soplicowa, którego w tym roku nie bêdzie.

Jestem piêkny i m±dry (patrz stary kawa³ z ¿ab±), ale oczywi¶cie nie dam rady byæ w obu miejscach naraz. A impreza polowa w Zdzis³awicach jest niejako imprez± mojej macierzystej ekipy, wiêc sprawa jest raczej przes±dzona.

Pytanie do osób maj±cych kontakt z Abdulem (i pro¶ba o porozmawianie) - czy nie da³o by siê zorganizowaæ Brodów tydzieñ wcze¶niej? (31.VII - 1.08).

Oczywi¶cie nie mam zamiaru jako¶ strasznie na to naciskaæ i robiæ raban...
Ale póki co termin imprezy nie by³ jeszcze chyba "sztywno ustalony" a przede wszytskim powszechnie og³oszony...
Wiêc mo¿e jest jaka¶ szansa na takie przesuniêcia, które spowoduj± ¿e te 2 imprezy nie bêd± kolidowaæ...
-
Tomasz Rejf
Witajcie
Pyta³em siê Abdula i niestety nie da siê przenie¶æ terminu. Termin Abdul og³asza³ na spotkaniu w Gniewie i tego siê trzyma³. S± ju¿ poczynione pewne kroki które uniemo¿liwiaj± przeneisienia ca³ej imprezy.
W tej chwili szykujemy zaproszenia. Ca³a zabawa ma siê opieraæ na obozie wojskowym za³o¿onym przez wojska najemne id±ce pod Malbork w 1458r.
Noclegi w namiotach, na ³±ce po³o¿onej nad strumykiem (rzeczk±). Zapewniamy kuchnie, wode pitn± i produkty |ywno[ciowe. Wiêkszo¶æ posi³ków bêdziemy przygotowywaæ sami na miejscu (bedzie to swego rodzaju eksperyment). Na kuchni bêdzie mo¿na przygotowaæ sobie razem i osobno posi³ki na czas zabawy.
Oczywi¶cie przewidywane s± æwiczenia Roty Pana Kacpra.
Tomasz Rejf
Byli¶my na miejscu w Brodach. Miejsce super, du¿a polana otoczona strumyczkiem, lasem i piêknymi okoliczno¶ciami przyrody. Mam fotki i nied³ugo wrzuce na forum. Termin siê nie zmienia 6-8 sierpnia. Je¶li kto¶ bêdize chcia³ przyjechaæ wcze¶niej zapraszamy ju¿ od ¶rody. Nied³ugo podam konto na które bêdizecie mogli s³aæ sk³adkê. Z góry dziêkuje za udane wakacje na Seszelkach smile.gif
Tomasz Rejf
Witajcie
zdjecia i dwa krótkie filmiki z Brodów:
www.vasa.prv.pl/brody/mov02568.rar
www.vasa.prv.pl/brody/mov02570.rar
www.vasa.prv.pl/brody/panorama.jpg
www.vasa.prv.pl/brody/strumyk.jpg
www.vasa.prv.pl/brody/strumyk2.jpg
Hshanoo
A¿ mi³o siê bêdzie popluskaæ w tym strumyczku... face4.gif
Reszta wygl±da obiecuj±co.
Pigrza
Wyglonda fajnie ciekawe jak z czysto¶ci±:D aaa.gif
Cedric
A jak ladnie Abdul wyszedl na tle tej swiezej zieleni wprost miodek. Plener wyglada uroczo, az mi sie uczucia wyzsze odezwaly.
Tomasz Rejf
Liczymy na Wasze poczucie piekna i moze rozpiszemy jakis konkursik na poezje smile.gif Stymyk jest taki ze mozna sie w nim pluskac ale wode do gotowania zapewniamy z beczkowozu czy czegos takiego. Chcemy wybudowac kuchnie i piec gliniany. Jesli ktos chce sie wyzywac kulinarni eniech da znac. Juz sluchy chodza ze ktos wyszynk bedzie prowdzil.
Tomasz Rejf
Witajcie
Adam zrobi³ mapkê dojazdu któr± zamieszczamy. Bêd± jeszcze rozstawione drogowskazy w czasie imprezy. dojazd do miejsca obozowego jest nast±puj±cy: z gniewa jedziecie oko³o 3 km do miejscowo¶ci brodzkie m³yny (wyje¿dzaj±c z gniewa z miasta na ¶wiat³ach prosto) doje¿dzacie do 3 mostów izaraz za nimi skrêcacie w prawo (znak drogowy Brody 3 km). doje¿dzacie do przystanku autobusowego i maci skrzy¿owanie na prawo dojedziecie do wioski brody, a w lewo i prosto polnymi drogami w las, wy jedziecie prosto do kolejnego skrzy¿owania i jedziecie w prawo. przeje¿dzacie przez tory kolejowe a nastêpnie przez mostek i zaraz za mostkiem skrêcacie w prawo i jeszcze raz w prawo i jedziecie prosto iiiiiiiiii jeste¶cie na miejscu......

www.vasa.prv.pl/brody/mapabrody.jpg

Jak pisali¶my wczesniej osoby chc±ce bawiæ siê z nami powinny zap³aciæ 40z³ od osoby. Pieni±dze prosze wp³acaæ do 20 lipca na konto:
62 1030 0019 0109 8510 0050 5900 Tomasz Rejf ul Nadwi¶lañska 8/22 03-348
Warszawa z dopiskiem Brody oraz imie i nazwisko wp³acaj±cego.
lub przekaz pocztowy do 10 lipca Adam Klein 02-867 Warszawa ul. Baletowa 36.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Witam!

Czy moze ktos organizuje przejazd z Warszawy na Brody i z powrotem? Ewentualnie ma wolne miejsca w samochodzie dla mnie i Owena? Jestesmy milymi, nieklopotliwymi paweznikami:D

Pozdrawiam!
Maciej
Tomasz Rejf
Witajcie
Czê¶æ sk³adki idzie na wy¿ywienie.
Od ilo¶ci uzbieranych pieniêdzy zale¿y ile produktów kupimy.
Od naszej i Waszej pomys³owo¶ci zale¿y co bêdziemy je¶æ.
Tu prosze o podawanie propozycji kto co ugotuje i prosze bez go³os³owia.
Kto¶ dla zo³nierzy musi strawe przygotowaæ.
Bêdzie gotowa kuchnia i tam mo¿emy podj±æ pewne eksperymenty.
Chcemy zamówiæ ryby, miêsa, drób. Ile i na jakie dania to od Was zalezy smile.gif.
Mo¿e kto¶ przywiezie samogon, albo warzone piwo, lub dobre winko domowej roboty.
Na takie smako³yki tez czekamy smile.gif.

propozycje Asi:
niesmiertelna kasza+ gulasz, mozna by przywie¿æ jakies miesa upieczone w ca³o¶ci, makaron z mas³em i serem zó³tym, bigos, fasolówka lub fasolki duszone w winie, jakis kurczak
sniadania czy kolacje to wedlina , ser, dzem, miód, twaróg

plan
pi±tek:
8.30 pobudka
9.30 popis roty i æwiczenia dziesi±tek pikinierskich,
dziesiêtnika Gwyna, Jakuba Zieliñskiego, Konrada Filipowicza mam nadzieje, ¿e siê zjawi±,
a tak¿e æwiczenia strzelców wszelkiej ma¶ci. £ucznicy, kusznicy i rucznicy smile.gif
12.30 obiad
14.30 æwiczenia ca³ej roty
17.00 zapasy, pokazy fechmistrzów smile.gif mam nadzieje, ¿e tacy siê zjawi±, konkurs ³uczniczy - te wszystkie zabawy dla ochotników.
wieczerza

sobota:
8.30 pobudka
9.30 æwiczenia dziesi±tek pikinierskich,
10.30 æwiczenia ca³ej roty i starcia tzw. bojówki
obiad
po obiedzie odpoczynek
17.00 zabawy jak poprzedniego dnia.
wieczerza

Oczywi¶cie plan nie jest ¶cis³y. Bêdzie siê zmienia³ w zale¿no¶ci od Waszych chêci. Mozemy przed³u¿aæ te czy inne ciekawe zajêcia, ale bez ogolnego lenistwa i popijawy. Trzeba troche popracowaæ nad wizerunkiem Roty smile.gif i to nie tylko strojowym, ale i szkoleniowym.
Tomasz Rejf
Abdul ju¿ pewnie tam buszuj ew okolicy, moze kto¶ chce do niego pojechaæ? I jeszcze jednop czy kto¶ ma namiary na taniego busa z Warszawy lub okolic?
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Z ¿alem zawiadamiam, ¿e na Brodach jednak nie uda mi siê pojawiæ. Z nieobecno¶ci bêdê usprawiedliwiaæ siê z pokor± osobi¶cie przy pierwszej mo¿liwej okazji. Pozdrawiam
Gwyn
Tomasz Rejf
szkoda
Bart
Hej!

Dziesiêtnik Gwyn. Wyznacz swojego zastêpcê na czas niebytno¶ci na imprezie. Co by gdañszczanie zorganizowani byli smile.gif

Zdrufko
Cedric
Na bierzg³owie chyba by³o ustalane ¿a Gwyna Almar zastêpuje ale nie jestem pewien. Gwyn wyjecha³ za granice takze kiepsko z kontaktem.
Nara
Bart
No to spoko. Jak zwykle nie doinformowalem sie. bum.gif

Narka.
Bartek
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Bardzo sympatyczna impreza. Dobra organizacja, super miejsce, sympatyczni ludzie (milo bylo zobaczyc wreszcie te zolnierskie mordy). No i okazja, zeby schudnac kilka kilo (dwa dni musztry w zbroi z pawezem i znikl mi brzuch:)).

Brakowalo mi tylko poczatkowo takiej wiekszej, wojskowej (czyli rozsadnej, a nie pseudotwardzielskiej) dyscypliny, chyba obow wojskowy powinien byc bardziej zwarty:) Ale juz drugiego dnia Konrad wzial nas w swe karby i wszystko gralo:D

Aha - dobrze dawalem krok, tyle ze bylo to tempo z 1939:) Ewentualnie ktos ciagle mylil nogi i nie chcial sie przyznac:)

Pozdrowka
Maciej
EwKa
Ehhhhhh...jak macie jakies zdjecia to podzielcie sie PROSZE!!! Zmogla mnie choroba wiec zostalo mi tylko ogladanie fotek i czytanie relacji.
Bart
Hmmmm. W³a¶nie chcia³em wrzuciæ kilka fotek, ale cu¶ nie mogê. ...? dunno.gif
Maciek Ananicz
Ju¿ powinny wchodziæ
Madeleine
pozdrawiam wszystkich co byli na Brodach. Juz sie ode mnie nie uwolnicie..... cool.gif
Hshanoo
No i co z tymi fotkami? Ma kto¶? Mo¿e jaki¶ link?
Tomasz Rejf
Ja postaram sie dzi¶ wieczorem wrzuciæ , ale ja mam ma³o militarne fotki.
Bart
A ja dalej nie mogê do³±czyæ ¿adnego za³±cznika. face4.gif
Maciek Ananicz
A teraz?
Maciek Ananicz
Trochê zdjêæ jest pod adresem http://rycerze.civ.pl/index.php?strona=gal...galeria=brody04
Tomasz Rejf
http://www.medieval.civ.pl/tomek_rejf zdjêcia z Brodów, troche ma³o militarne
Tomasz Rejf
To teraz powidzcie mi co by¶cie d³±czyli na imprezie lub zmienili? Bo czytam ze stanie w krzakch siê nie podoba³o smile.gif wiêc mo¿e jak±¶ inn± fabu³e? Powiem szczerze ¿e na XVII wiek to wiem co mogê wymy¶leæ dla odzia³u muszkieterow ale dla piechurów XV wiecznych to nie zabardzo angsad.gif.
Stefan Mi¶kiewicz
A tu wreszcie zdjêcia do nas. Lepiej pó¼no ni¿ wcale.
http://www.toya.net.pl/~rycop/main.html Zdjêcia oczywi¶cie s± w galerii. Milego ogl±dania
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.