Bródno dawno minê³o, a ma³o kto pêdzi z komentarzami. Poniewa¿ z uwagi na coraz bli¿szy mój o¿enek by³ to jedyny chyba mój turniej w tym sezonie, to machnê kilka zdañ. By³o milusio i sympatycznie. Pierwszego dnia eliminacje intermedieval'u, trochê zamieszania przy zapisach, na koniec melee dos³ownie do upad³ego. Dopóki by³o komu ¿elastwo utrzymaæ, doputy¶my siê prali. Dla mnie bomba. Uczta smaczniusia wieczorkiem, nie powiem. Ca³kiem ca³kiem. No i potem pochlej, jak to drzewiej bywa³o. Tu nie chwal±c siê nasza lubelska ekipa najd³u¿ej siê trzyma³a... Sto³ów. A¿ imæ pan Kanclerz raczy³ nas prosiæ o puszczenie siê desek. Wiêc pu¶cili¶my i padli¶my. Ale nie od razu...
Drugiego dnia ju¿ cho³oty siê nasz³o z okolicznych blokowisk, ale nie dosz³o o dziwo do ¿adnych ekscesów. By³y fina³y medieval'a, pokazy, melee i kilka innych atrakcji, jak np. wioska rzemios³a. Jedna rzecz mnie tylko drêczy - co robili tam Ci go¶cie z Yakuzy? Po pokazach nast±pi³o wrêczenie nagród, pa pa i do... eeee... Tu i ówdzie.
Muszê powiedzieæ, ¿e jad±c na Bródno (a to by³ mój pierwszy raz na tym turnieju) mia³em bardzo mieszane uczucia. ¯adnych zamków, ruin, nawet g³upiej ceg³y ¶redniowiecznej jedna na drugiej. Co to za turniej? W¶ród bloków i w ogóle? Jednak po tych dwóch dniach doszed³em do wniosku, ¿e jad±c na Bródno mo¿na siê wyszaleæ. Przede wszystkim gratulacje za organizacjê. Naprawdê mnie siem podoba³o. Wiadomo z czym do kogo i gdzie. Nocleg w jednym miejscu, w dodatku tam, gdzie odbywa³y siê konkurencje dnia pierwszego, wiêc mo¿na siê by³o szybko oporz±dziæ po wszystkim i cz³ek czysty i pachn±cy... Zostañmy przy czystym. Zatem cz³ek czysty szed³ na ucztê. Turniej, mimo do¶æ dziwnej nie-dawnej lokalizacji jest naprawdê sympatyczny i warto tam pojechaæ.
PS. Jakby kto mia³ zdjêcia jakowe¶ ciekawe z turnieju, zw³aszcza takie, na których objawia siê moja nieskromna postaæ, to by³bym zobowi±zany za udostêpnienie. Wy³±cznie do celów prywatnych, ma siê rozumieæ