Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IX Tur Ryc o Szablê Zygmunta III Wazy - Wa-wa ->29-30.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Robert Bagrit
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.

Zapraszam do dyskusji
routiers
wreszcie smile.gif bo chodzily sluczy ze impreza bedzie prezsunieta na 1-2 czerwca ...
Pawe³ Szczypek
Tak w telegraficznym skrócie napiszê co¶ o naszym turnieju. Na wiêcej nie jestem przygotowany, bo przed chwil± siê obudzi³em po nocnej zmianie w kopalni.

Turniej jest rozgrywany w Warszawie, w dzielnicy Targówek, na osiedlu Bródno.

Turniej bêdzie siê dzieli³ na dwa czê¶ci:

Dzieñ pierwszy (sobota) — bez udzia³u publiczno¶ci. Impreza bêdzie siê odbywa³a w parku przyleg³ym do Domu Kultury „¦wit”. Tam równie¿ bêd± zakwaterowani przybyli go¶cie. Zostan± rozegrane eliminacje w poszczególnych konkurencjach strzeleckich i bojowych. Wieczorem, po zmaganiach turniejowych, odbêdzie siê uczta.

Dzieñ drugi (niedziela) — z udzia³em publiczno¶ci. Tego dnia zmienia siê miejsce rozgrywania turnieju, który bêdzie przeniesiony do Parku Bródnowskiego oddalonego od Domu Kultury o oko³o 800 m. Zostan± dokoñczone konkurencje turniejowe rozpoczête dnia poprzedniego
Micha³ Templarem zwany
Jak Robert prosi³ komentarz odno¶nie imprezy. Turniej ten zawsze pozostawia po sobie mi³e wra¿enie. Nie jest organizowany na zamku, lecz po¶rodku postkomunistyczego osiedla typu Gierek IV. Jest to turniej naprawdê dobrze prowadzony z mnóstwem konkursów dla rymcerzy, jak i gawiedzi. Bohort, Melèe – walka zespo³owa, Cztery ¯elazne M³oty,Grupowy Trawers - czyli cud miód i orzeszki smile.gif
Pawe³ S³awski h. Szeliga
icon_cool.gif by³o ciep³o by³o bojowo a przedewszytkim bardzo sympatycznie. Ci co byli na brudnie wiedza ¿e by³o fajnie :D szczególne uk³ony do grupy Routie bum.gif bo chyba tak wyglada³em po wlace w intremedievalu crazy.gif a jelsi kto¶ jest zaintersowany zbroja o której mówi³em na brudnie to zapraszam jest do wziêcia. I do zobaczyska przy najstepnej okazji oby jak najszybciej devil.gif
S³awa zwyciêskim :D
Micha³ Templarem zwany
Pawle Routiers sie pisze, ale po znajomo¶ci darujemy smile.gif ... Piotrowi przekazaæ nie omieszkam...
Co do turnieju to by³ po prostu super...

Gor±co polecam WSZYSTKIM

Pozdrawiam
Jakub T. Pr±dzyñski
Dzielnica Warszawy nazywa siê Bródno, od brodu, a nie od brudu. Kiedy powsta³a ta nazwa, nie by³o jeszcze brudno, lecz ekologicznie - rzeka, lasy... szczerba.gif
Konrad 'Bia³y' Bielecki
Bródno dawno minê³o, a ma³o kto pêdzi z komentarzami. Poniewa¿ z uwagi na coraz bli¿szy mój o¿enek by³ to jedyny chyba mój turniej w tym sezonie, to machnê kilka zdañ. By³o milusio i sympatycznie. Pierwszego dnia eliminacje intermedieval'u, trochê zamieszania przy zapisach, na koniec melee dos³ownie do upad³ego. Dopóki by³o komu ¿elastwo utrzymaæ, doputy¶my siê prali. Dla mnie bomba. Uczta smaczniusia wieczorkiem, nie powiem. Ca³kiem ca³kiem. No i potem pochlej, jak to drzewiej bywa³o. Tu nie chwal±c siê nasza lubelska ekipa najd³u¿ej siê trzyma³a... Sto³ów. A¿ imæ pan Kanclerz raczy³ nas prosiæ o puszczenie siê desek. Wiêc pu¶cili¶my i padli¶my. Ale nie od razu...
Drugiego dnia ju¿ cho³oty siê nasz³o z okolicznych blokowisk, ale nie dosz³o o dziwo do ¿adnych ekscesów. By³y fina³y medieval'a, pokazy, melee i kilka innych atrakcji, jak np. wioska rzemios³a. Jedna rzecz mnie tylko drêczy - co robili tam Ci go¶cie z Yakuzy? Po pokazach nast±pi³o wrêczenie nagród, pa pa i do... eeee... Tu i ówdzie.
Muszê powiedzieæ, ¿e jad±c na Bródno (a to by³ mój pierwszy raz na tym turnieju) mia³em bardzo mieszane uczucia. ¯adnych zamków, ruin, nawet g³upiej ceg³y ¶redniowiecznej jedna na drugiej. Co to za turniej? W¶ród bloków i w ogóle? Jednak po tych dwóch dniach doszed³em do wniosku, ¿e jad±c na Bródno mo¿na siê wyszaleæ. Przede wszystkim gratulacje za organizacjê. Naprawdê mnie siem podoba³o. Wiadomo z czym do kogo i gdzie. Nocleg w jednym miejscu, w dodatku tam, gdzie odbywa³y siê konkurencje dnia pierwszego, wiêc mo¿na siê by³o szybko oporz±dziæ po wszystkim i cz³ek czysty i pachn±cy... Zostañmy przy czystym. Zatem cz³ek czysty szed³ na ucztê. Turniej, mimo do¶æ dziwnej nie-dawnej lokalizacji jest naprawdê sympatyczny i warto tam pojechaæ.

PS. Jakby kto mia³ zdjêcia jakowe¶ ciekawe z turnieju, zw³aszcza takie, na których objawia siê moja nieskromna postaæ, to by³bym zobowi±zany za udostêpnienie. Wy³±cznie do celów prywatnych, ma siê rozumieæ icon_wink.gif
Arwald
Ludzie czy jeste¶cie w stanie podaæ linki do zdjêæ z tej imprezy??
Marcin Franczak
W tym miesi±cu lub w nastêpnym maj± siê pojawiæ na stronie ligowej.
www.ligabaronow.prv.pl/
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.