Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Vivat Vasa! Konfrontacje Polsko-Szwedzkie -> 15-17.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2003
Robert Bagrit
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.

Zapraszam do dyskusji
Gunnar
A mo¿e by kto¶ tak napisa³ co¶ ciekawego o tej imprezie....
Karol £.
Bêdziemy tam - kto ma ochote niech zabiera maski, plastrony, szpady, szable i rapiery - bêdziemy siê bili a¿ do utraty si³!! szczerba.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Mo¿e gdzie¶ jest na jakowej¶ stronce, jakowy¶ program tej imprezy?
Wojciech Radzki
CYTAT(Rze¼niczek)
Mo¿e gdzie¶ jest na jakowej¶ stronce, jakowy¶ program tej imprezy?

Strona imprezy:
http://www.zamek-gniew.pl/

Znajdziesz tam program.

Pozdr
WR
Ptack
heh, machê chyba wezmê, to siê polejemy z Lorikowcami mad.gif

i tak wam na pokazach dokopiemy...jakz zwykle bigsmile2.gif
Gollum
tylko prosilbym tym razem organizatorow o przygotowanie jako glownej nagrody takiego cus jak rapier szczerba.gif
do kolekcji mi sie przyda
de la Cabane
Widze nagrody za pokazy ju¿ rozdane cool.gif Ale i tak przyjadê w sobotê poogl±daæ blinkie.gif Czy wieczorna bitwa to co¶ w stylu "Zdradzieckiego napadu Teutonów na u¶pion± wioskê s³owiañsk±" moro.gif bic.gif ???

Buziaki
Bartlomiey
Vivat Vasa! Viwat Gniew! Vivat Alarmtech! (Vivat Cocacola!) smile.gif

Ha! Widze, ze to mnie pierwszemu przypadnie zaszczyt wypowiedzenia sie o imprezie!

<wyciete>
Dziekuje wszystkim uczestnikom za przednia zabawe, wyjatkowe mile towarzystwo i fantastyczny klimat.

Mam uwagi co do przebiegu samej bitwy. W zasadzie to byla ona ograniczona do wymiany ognia muszkietowego i dzialowego, podchodow pod palisade i lomotaniem szablami o pale drewniane. Byl tylko jeden fragment potyczki na bron biala! To stanowczo za malo!

Ale ogolne wrezenia z imprezy sa pozytywne. Swietnie sie bawilem, naprawde impreza byla wdeche! Takze tych pare mankamentow nie wplynelo na pozytywny charakter calej imprezy! Bylo zajebiscie!

A Swawolna jak zwykle powalila wszystkich moralnie! szef.gif
de la Cabane
CYTAT(Bartlomiey)
Dziekuje prowadziacemu turniej pokazow za rozwalenie wystepu Swawolnej przerwa prawie godzinna, przez co stracily on na mocy.

Mia³em wra¿enie ¿e wystêp rozwali³ nagi mê¿czyzna miotaj±cy siê po placu ass.gif W XVII wieku to sie chyba zwa³o "streaking" crazy.gif

Vivat Alarmtech blinkie.gif
Gollum
ja sobie wypraszam. goly to ja nie bylem, jedynie niekompletnie ubrany szczerba.gif

bratku juz nie przesadzajmy ze nam tam cos rozwalili itp. poniewaz to byla duza impreza wiec normalna rzecza jest ze bywaj obsuwy w czasie. wiec oragnizatorom nalezy sie wyrozumialosc w tym wzgledzie.
sytuacja byla dosyc skomplikowana bo pokaz "karabeli" okrotnie sie wydluzyl a my mielismy wystepowac jako ostatni. po nas mial byc juz pozakonkursowy pokaz konny ligi baronow. a jako ze konie wiecznie czekac nie moga tedy po ustaleniu tego z mosci Szajewskim i organizatorami zdecydowalismy ich wpuscic przed nas. kulturka musi byc.

ja sam bieg wspominam milo, a w szczegolnosci pozniejszy grad zaproszen na wieczory panienskie i 18tki niewiast szczerba.gif

co do moich uwag to jednak dla mnie sprawa oczywista jest to ze w momencie oraganizowania jakiegokolwiek konkursu oraganizatorzy udzialu w nim brac nie pownni. bo jednak to ze zespoly oraganizatorow wygrywaja we wszystkich konkurencjach jest troche zenujace i traca podejrzeniami o brak fair-play. uwazam ze zespoly oraganizatorow powinny sie prezentowac poza konkursem bo inaczej wychodzi na to ze sami sobie robia dobrze. nie zebym jakas wielka wage do wynikow przywiazywal ale jednak takie postepowanie jest ciut nieeleganckie.

choc swoja droga uczciwie przyznam iz ich pokaz byl przyjemny w odbiorze. no i korzystajac z okazji pozdrawiam chlopcow z zoltego regimentu za wole walki icon_mrgreen.gif nikt sie nie spodziewal ze wygracie bum.gif

jedzenie mozna przebolec, grunt ze piwo dali icon_redface.gif
fajny pomysl byl z marszem z pochodniami przez miasto (niestety na powtorke poranna sie nie zalapalismy z racji tego iz musielismy pokaz przygotowac face4.gif

i jeszcze jeden mankament - podaczas naszego "koncertu" w sobote mielismy bardzo przykra konkurencje w postaci zoltego regimentu. ja rozumiem ze sponsor przyjechal i musza sie zaprezentowac, ale mozna bylo nas o tym uprzedzic i zaczelibysmy nasze show ciut pozniej. a tak wyszlo na to ze tutaj dziewczyny sie staraja a obok im werble graja i regiment z muszkietow strzela. takie wzajemne przeszkadzanie sobie raczej dobrego wrazenia nie robi.

co do reszty to naleza sie brawa organizatorom - milo spedzilem czas, mialem gdzie spac i klimat byl. jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze.

no i oczywiscie pozdrawiam wszystkich tych z ktorymi mialem okazyje sie bawic nawet jesli oni byli z bolkowa ;)

no i specjalne buzi dla Karola. icon_mrgreen.gif
Ptack
Bartku, Twoja wypowied¼ nie do koñca pokrywa siêz prawd±.

¯arcie by³o, na turniejach zazwyczaja jest 1-2 posi³ku ogródkowe dziennie. Spaæ gdzie mia³e¶ i to w ³ó¿ku w pokoju, nie na polu namiotowym. Chwa³a organizatorom za to.

Impreza wysz³a fantastycznie, uwa¿am, ¿e cykl VV jest jednym z ciekawszych przdsiêwziêæ w RR.

Co do zwyciêstwa Gniewu we wszystkich konkurencjach, to Gollum ma racjê... troszkê dziwnie to wypada.

Co do naszego pokazu, to Chorea Antiqua koniecznie chcia³a tañczyæ i tañczy³a PODCZAS POKAZU WALK PIESZYCH!!!! Mariolo!!! tak siê nie robi, nie ta konkurencja!!! Tych tañców by³y trzy!!!! Konkurs walk pieszych ma okre¶lone ramy czasowe i nale¿y siê w nich mie¶ciæ!!! Je¶i jedna grupa zajmuje wiêcej czasu, zazwyczaj dzieje siêto kosztem grup innych. Tak by³o w naszym przypadku. Trudno.

DZiêki Lidze Baronów za przemi³o spêdzony czas, jak zwykle zreszt±, pozdr.

Co do bitwy, to mi siê bardzo podoba³a. Huk, dym, niczego nie widzia³em, oczy ³zawi³y, prawie og³uch³em. Cudo. A ¿e szermieri zabrak³ao; trudno, na pokazach mo¿na siê by³o t³uc do woli.

Jedno du¿e zastrze¿enie do organizatorów;

czy Panowie grali¶cie kiedy¶ koncert pod musztrê muszkieterów, werble i wystrza³y armatnie i nie tylko? Dodam, ¿e to troszkê utrudnia granie nie zawsze prostych kawa³ków. To nie by³y szanty, tylko bardziej z³o¿one utwory.

ALe mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku pojedziemy na VV ju¿ w innej szacie grtaficznej mad.gif
Marcinek
Generalnie nie ma co narzekac. Do organizatorow nie mam wlasciwie zastrzezen. Mysle nawet ze co niektorzy powinni byc bardzo wdzieczni za ich tolerancje na roznego rodzaju wybryki.
Ja bawilem sie dobrze, zwlaszcza na pokazach, na plebeju (oj bylo smiechu) i na bitwie.
Co do bitwy to byla ona glownie nastawiona na bron palna, a ci z bronia biala to byli wlasciwie statysci. Fakt, walki nie bylo, ale mysle ze widowisko na tym duzo nie strocilo (bo to w koncu bylo wyrezyserowane widowisko, prawda?). Za to ilosc broni palnej i brak wiatru daly okazje do przekonania sie na wlasne oczy jak to bylo z widocznoscia podczas bitwy.
Reszta zabawy to zalezala juz nie od organizatorow, ale od ludzi z ktorymi sie bawilismy. A ci oczywiscie jak zwykle dopisali :-)
Dzieki wszystkim i do zobaczenia za rok.
Gollum
wlasnie! poklony dla organizatorow za cierpliwosc wzgledem naszych niewinnych swawoli. mam nadzieje ze nie bylismy zbyt uciazliwi ;) dziekujemy za wspolna zabawe.
no i na podziw zasluguje Pierwszy Wodzirej RR ktory potrafil zrecznym komentarzem wyjsc z kazdej "zaskakujacej" sytuacji. porofesjonalizm.

btw czy mozna pozyczyc wasz zestaw do okowity bo dobrze klepie szczerba.gif ;)

mnie zaskoczyl jeszcze jeden fakt - mimo ze wejscie na zamek bylo platne to byly tam tlumy ludzi - jednym slowem szacunek za doskonala promocje imprezy a co za tym idzie propagowanie naszego ukochanego XVIItego wieku.

pozdrowienia dla ligi baronow.
Bartlomiey
Moja recenzja byla zbyt surowa, a wynikalo to z tego, ze bylem zmeczony przedluzajaca sie podroza. Przez co nie przemyslalem jej do konca. Za co przepraszam. Bije sie w piers i o wybaczenie prosze!... Bo po trosze jak typowy sarmacki warchol sie zachowalem. Upraszam laski!...

Impreza byla naprawde fantastyczna i to dzieki organizatorom, i zaproszonym gosciom. DZIEKUJE WAM WSZYSKIM!!!!!! Za dlugo by wymieniac kazdego zx osobna. Jeszcze raz DZIEKUJE!!
AdamS
sa juz zdjecia z gniewu u nas .....
pozdrawiam organizatorow i uczestnikow .... VIVAT VASA
EwKa
Organizacja super, dobor uczestnikow nie zawsze najtrafniejszy (serdeczne pozdrowienia dla osoby ktora zwymiotowala w naszej sypialni-dzieki Tobie czar imprezy prysl).

Gorace pozdrowienia dla Lorici, Kayi+Aldony...Swawolna-byliscie cudowne/ni! Piekny pokaz! Koncert z salwami na wiwat to tez bylo przezycie...)

Vivat Vasa!
Don Carlos
CZolgiem Wszystkim!!!!
Ja tez zadowlolony jestem z tegorocznej edycji. Chalwa Organizatorom, nie mam zadznych zastrzezen, swoje kartki na piwo i spyze oddalem bardziej potrzebujacym, a spalem na podlodze na 50 karimatach, pod oknem.
Jedyny mankament jaki mam do zarzucenia to od mojego muszkietu ktory na bitwie nie wypalil ani razu anger.gif , nie wiedziec czemu, choc cale dwa dni prazylem z niego do imentu, ale tak chcial Allach, Maktub!!
Goraco pozdrawiam, do zobaczenia na przyszlym roku!
Don Carlos szef.gif
Ania ¯uk
Impreza fajna, jak zwykle by³ czas na od¶wie¿enie starych i zawarcie nowych znajomo¶ci, wymianê pogl±dów i do¶wiadczeñ (Ewa, dziêki za cierpliwo¶æ przy BARDZO dok³adnym ogl±daniu twojej sukienki bigsmile2.gif ). Mam tylko nadziejê, ¿e na kolejnym turnieju poprawi± siê warunki do tañca- bruk jest ciut ¶liski i nierówny icon_sad.gif . Adaptacja poezji Lorda C. wprawi³a mnie w zachwyt yes.gif Ogólnie OK. POzdrowionka dla Ewy i WKS z Wroc³awia!
Justyna
CYTAT(Ptack)
Co do naszego pokazu, to Chorea Antiqua koniecznie chcia³a tañczyæ i tañczy³a PODCZAS POKAZU WALK PIESZYCH!!!! Mariolo!!! tak siê nie robi, nie ta konkurencja!!! Tych tañców by³y trzy!!!! Konkurs walk pieszych ma okre¶lone ramy czasowe i nale¿y siê w nich mie¶ciæ!!! Je¶i jedna grupa zajmuje wiêcej czasu, zazwyczaj dzieje siêto kosztem grup innych. Tak by³o w naszym przypadku. Trudno.

mad.gif

W imieniu tañcz±cych w zespole Chorea Antiqua bardzo przepraszamy wszystkich bior±cych udzia³ w pokazie, a w szczególno¶ci Swawoln± Braæ Szlacheck± Ziemi Mazowieckiej za zaistnia³± sytuacjê. By³a ona wynikiem decyzji podjêtej przez jedn± osobê i nie skonsultowanej z nami. W momencie kiedy zorientowali¶my sie, ¿e nasza obecno¶æ jest - delikatnie mówi±c - nie na miejscu, starali¶my sie jak najszybciej zakoñczyæ wystêp, aby nie zabieraæ czasu. Nie do koñca uda³o sie nam to. Bêdziemy sie bardzo staraæ, aby podobne niedomówienia nie mia³y miejsca w przysz³o¶ci.

Pozdrawiam.
Justyna.
Gollum
najbardziej przepraszac powinniscie jednak lige baronow bowiem oni musieli czekac z 30 min na swoj pokaz a jak wiadomo kon to wredna bestia ;)
dlatego puscilismy ich przed nas. ale swoja droga wtedy mosci szajewski mial niezlego berserka w oczach bigsmile2.gif a jakich malowniczych slow uzywal bigsmile2.gif
Kruku
czo³em :)

pozdrawiam i dziêkuje wszystkim dziêki którym tak dobrze siê bawili¶my. có¿ mo¿na rzec: impreza zacna, bitwa ¶wietna, towarzystwo wy¶mienite :) zreszt± jak kogo interesuje moje zdanie to naskroba³em nieco wspomnieñ w naszym diariuszu..

troszkê fotek wrzuci³em na stronê WKSu - http://kompanija.prv.pl

je¶li kto¶ jest zbyt wra¿liwy na podpisy pod swoimi zdjêciami - proszê o zynk - ze mn± jak z dzieckiem.

kruku
--
.
Gollum
szczegolnie podpis "walcza o dupe" mnie wzruszyl icon_mrgreen.gif gdziez ja tam zasluguje na tak zaszczytne miano niewiescie ;)
godfrid
CYTAT(Ptack)
Co do zwyciêstwa Gniewu we wszystkich konkurencjach, to Gollum ma racjê... troszkê dziwnie to wypada.
mad.gif

E tam po prostu byli de best :P
Szczerze mowiac z grup jakie widzialem (bez dwoch pierwszych) wartymi mego czasu byly wystepy jedynie gniewiakow i czechow. Reszta.... ech poziomem przypominalo mi to co widywalem na pokazach 8 lat temu, a wiec nuda, nuda, nuda, te same schematy, nawet numer z mydlem juz byl i to w lepszym wykonaniu :P

A tak w ogule to jako turyscie iprazka bardzo mi sie podobala, muszkiety sa SUPER !!!!!!
Ptack
cieszê siê, ¿e kolega Godfrid podnosi poziom RR w tak aktywny sposób wiod±c i ¶wiec±c przyk³adem, na któym mo¿naby siêby³o wzorowaæ shocked.gif
godfrid
CYTAT(Ptack)
cieszê siê, ¿e kolega Godfrid podnosi poziom RR w tak aktywny sposób wiod±c i ¶wiec±c przyk³adem, na któym mo¿naby siêby³o wzorowaæ shocked.gif

Ja i podnoszenie poziomu hehehe.gif to chyba jakas pomylka devil.gif

Nie martw sie Ptaku, jak pobedziecie w tym interesie tyle co Gniewiacy, dacie 1/100 pokazow jakie oni dali, to zrozumiecie co to jest dobry pokaz i dobry scenariusz mad.gif
Bo sorki ale ile mozna razy ogladac ta sama historie, kurna sory, ten idzie z laska, tamten go szturcha, itd. itd. nuuuuuuuuuudddyyyyyyyyyyyy spac.gif
albo lata jakis blazen po polu zaczepiajac dzielnych rymcerzy walczacych o niewiadomo co, co ma byc oczywiscie bardzo smiesznym nuuuuuuuudddyyyyyyy spac.gif

A tak w ogule to fajnie jest byc turystom :P
Tomasz Rejf
Swawolna kompanio gdzie sie podzia³o Wasze poczucie humoru? Goluumie nie równa³ bym prostego z sarmackim.
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
Najlepsza impreza na jakiej by³em w ¿yciu. Tej bitwy d³ugo nie zapomnê. Z ca³ego serca dziêkujê organizatorom - bêdê przyje¿d¿a³ jak d³ugo bêdê móg³.
Bartlomiey
Jeszcze mala uwaga. Chodzi o pochodnie. Prosze za rok nie produkowac pochodni ze szmat z tworzywa sztucznego, drutu w izolacji i ropy. Zamiast tego proponuje bawelna i olej jadalny lub parafinowy. Efekt bedzie duzo lepszy, pochodnie beda sie dluzej palic i nie bedzie tego cuchnacego dymu!

A tak poza tym idea marszu z pochodniami przez miasto bardzo mi sie podobala!
Wotawa
Hmmm. Przystrzyg³em nieco rozmowê do ostatniego postu zawieraj±cego jakie¶ konkrety.
Historie morfologiczno - fekalistyczne i oceny stanu zdrowia psychicznego postanowi³em wykasowaæ.

Skoñczmy na tym, ze Godfrid jako widz nie jest usatysfakcjonowany, a Ko³o Weso³ych Sarmatów czuje sie niedocenione jego sceptyczn± postaw±.
Mo¿e byæ?
aaa.gif
AdamS
dla mnie jest ok smile.gif
nawet m i sie nie chcialo nawiazywac do tych watkow ....
tak trzymac Wotawo yes.gif
Wotawa
icon_redface.gif
hehe....
saaamo mi tak jakooo¶ wyyysz³o....
AdamS
palec Ci sie omskn±³ i przez przypadek nacisnales ENTER bigsmile2.gif
godfrid
CYTAT(Wotawa)
Skoñczmy na tym, ze Godfrid jako widz nie jest usatysfakcjonowany, a Ko³o Weso³ych Sarmatów czuje sie niedocenione jego sceptyczn± postaw±.
Mo¿e byæ?
aaa.gif

Wp³awdzie nie o tak± naprawe do konca mi chodzi³o, ale z racji, ¿e te¿ dzia³a, wybornie dziêkuje. bigsmile2.gif
de la Cabane
Dla mnie osobi¶cie zwyciê¿yli puszkarze z Kielc !!!! Puszkasze s kilelss byli baarso siekawa ekipa ktoora hep pszestawilaa sfietnypokas ppusszzkarstffa hep ! ALe to dziêi ich znakomitemu prowadz±cemu oczywi¶cie !!! heart.gif

happy.gif

Buziaki a ty de grise sie nie znasz heart.gif
Ptack
wwwwieeee, ¿e pussssssszkarzzzzze zzzz Kieldz som fajni (rzyg). Kcem byd¼ u nich w pu¿ce...
godfrid
CYTAT(de la Cabane)
Dla mnie osobi¶cie zwyciê¿yli puszkarze z Kielc !!!! Puszkasze s kilelss byli baarso siekawa ekipa ktoora hep pszestawilaa sfietnypokas ppusszzkarstffa hep ! ALe to dziêi ich znakomitemu prowadz±cemu oczywi¶cie !!!  :heart:  

O tak to byl pszepieeekny motyfffff tchejj ympresssyyy.
Szkoda ze nie wystartowali w konkursie druzyn <rotfl> Mieli by mala konkurencje, za puzno chyba zaczeli trenowac :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.