Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Trójmiasto] - narzêdzia ciesielskie
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
BoBeK
Gdzie w okolicach 3miasta dostanie ciesielskie narzedzia? Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie?
Horhe
A czego szukasz,mo¿e co¶ siê wymy¶li. Mo¿e mam jakiego¶ doubla smile.gif smile.gif
A mo¿e jaka¶ wymianka,bo ja poszukujê bednarskich bigsmile2.gif
BoBeK
Wymianki nie bedzie raczej anger.gif poczatkujacy jestem i moje zaplecze jest bardzo ubogie. A na grodzie przyda sie ciesla i narzedzia ciesielskie. Potrzebuje namiary na sklem/hurtownie z takowymi sprawami
Horhe
Co to za cie¶la,co nawet nie wie jakich narzêdzi szuka dunno.gif Na pocz±tek polecam wycieczke po muzeach etniograficznych i poszukiwania wizerunków narzêdzi na stronach www
Wyk³adu o narzêdziach tu robiæ nie bêdê,ale drogi kolego radzê Ci poszukaæ na z³omowcach lub na "pchlich targach",bo to taniej i wiêkszy przekrój.Oczywi¶cie przy dobrym szczê¶ciu. Zagl±dnij te¿ do sklepów metalowych we Wrzeszczu na Danusi lub na Leczkowa w Bosch Aagares albo w Gdyni ko³o Hali Targowej w metalowym.To tak tylko na och³odê "cenowo--zaopatrzeniow±". Ponadto jako¶æ wspó³czesnych nnarzêdzi pozostawia wiele do ¿yczenia.

Mam na zbyciu aktuatnie jaki¶ ciesielski toporek o d³ugo¶ci ostrza 20-25cm.

Zastanawiam siê co takiemu cie¶li z X-XI wieku by³o potrzebba oprócz toporka king.gif
Swoj± drog± cie¶la na grodzie sie przyda,bo jak za ka¿dym razem przechodzê tam obokk,to mnie wzdryga na widok tych "szybko z³±czek ciesielskich" i maszynowo okorowanego drewna z tartaku cool.gif
BoBek masz sznase to zmieniæ lub zmodernizowaæ smile.gif
BoBeK
Wiesz Sztorm jest jedynym ciesla na grodzie i wszystko zrobil jakimis wybrakowanymi narzedziami wiec i tak pelen respect dla tego czlowieka bo koles dlutkiem wymiata lepiej niz W. Stwosz :-P. Slyszalem plotki ze niedlugo ma sie cos ruzyc ma przyjechac jakas ekipa kuzne postawic to moze troche pokoga icon_wink.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.