Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Trójmiasto] - drut mosiê¿ny fi 1,2 - 1,8 mm
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Ksiezniczka
hey

Czy kto¶ wie gdzie mogê dostaæ drut mosiê¿ny ( ewentualnie br±z ) o ¶rednicy od 1.2 do 1.8.
Najlepiej okolice 3miasta.

PS

ile to tak mniejwiêcej kosztuje?

S³awa
Arbor
Jest to szalenie trudne. My szukamy drutu na z³omach, na gie³dach staroci oraz w ogrodzeniach s±siadów (ale cicho sza! crazy.gif ).

Nie s³ysza³em o tym by produkowano (produkowano jeszcze tak, ale sprzedawano? nie wiem gdzie) jeszcze drut mosiê¿ny, a z br±zu to ju¿ na pewno nie...

Ale mo¿e koledzy pomog±.
Nina
ja wiem tylko gdzie mozna kupic drut w warszawie
na zolibozu ul wó³czyñska rog Gotyckiej naprzeciwko mc Donalda
i nie bardzo wiem ile z kg..
ale jak kupowalam taki spory kawal to zaplacilam 1,5 zl ;)

maja wszystkie twardosci i srednice

a oprocz tego i miedz inne met. kolorowe
druty blachy rury itd

Nina
Zygmunt
Tajemnicz± t± substancjê wykonuj± za siódm± gór±, za siedmioma morzami... bigsmile2.gif cool.gif bum.gif
Ludzie w ka¿dym wiêkszym mie¶cie jest sklep z artyku³ami (surowcami) z metali kolorowych, wystarczy zobaczyæ w ksi±¿ce telefonicznej, panoramie firm lub wrzuciæ w wyszukiwarce internetowej. Najczêstrzy jest drut lub prêt w ¶rednicach 0,5; 1; 2; 2,5; 3; 4mm itd choæ pewnie 1,5mm te¿ siê dostanie, kosztuje kilkana¶cie lub kilkadziesi±t z³ za kilogram(nie pamiêtam, co¶ mi wydaje siê ze 30z³). Drut br±zowy te¿ siê zdarza, choæ nieczêsto. W Warszawie warto wpa¶æ na róg Srebrnej i Miedzianej, sama nazwa wskazuje ¿e metale kolorowe tam s±... bigsmile2.gif
Oczywi¶cie na z³omie jest taniej.
Je¶li kto¶ zdobywa drut z siatki s±siadów to mu rêce pousychaj±. Je¶li kto¶ jest czosnkowym z³odziejem to niech siê tego wstydzi i wyspowiada a nie chwali wszem i wobec frechowiczów!!! anger.gif devil.gif angsad.gif
BoBeK
A ja bym poszukal w Metalzbycie
Orzel
Prawdopodobnie:

metalzbyt
centrostal
Dzwignia ( we wrzeszczu)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.