Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Zespo³y] - Contrabellum
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
Agata Witkowska
Znalaz³am taka stronke - contrabellum.republika.pl
Nawet fajna. A moze ktos ich widzia³ na ¿ywo ??
Agatka devil.gif
Anulka
Witam! Dopiero teraz do³±czy³am do forum, wiêc dopiero teraz mogê odpowiedzieæ smile.gif
...a i owszem, widzia³! W zesz³ym roku pojawili siê na Festynie ¦redniowiecznym w Chudowie.
Z tego, co zauwa¿y³am, graj± muzykê mocno renesansow±, ale maj± w swoim repertuarze "standardy" muzyki dawnej - m.in. "Greensleeves", "Taniec maltañski".
Wystêpuj± te¿ w strojach "podobno renesansowych" - nie odtwarzaj± wiêc ¶redniowiecza, ale jest co pos³uchaæ, bo oboje (zespó³ tworzy m³ode ma³¿eñstwo) ukoñczyli jakie¶ konserwatorium, wiêc graæ umiej± smile.gif
Uwaga do kobiet: jest te¿ na co popatrzeæ ;)

Z pozdrowieniami,

Anulka ze Skawiny
Agata Witkowska
Uwaga do kobiet: jest te¿ na co popatrzeæ ;)
==================================
A to wiem, wystarczy lukn±æ na zdjêcia ze stronki smile.gif
Mo¿esz napisaæ co¶ wiêcej o ich muzyce, o aran¿ach itp. ?
Bardzo mnie to interesuje
Pozdrawiam
Agacia devil.gif
Anulka
Niestety, nie pomnê szczegó³ów, to by³o rok temu!
Z utworów pamiêtam tylko te wy¿ej wymienione - ale za to "Maltañski" w ich wykonaniu zapad³ mi w pamiêæ dobrze.
O aran¿ach chyba te¿ siê nie wypowiem - pan gra³ na czym¶ strunowym (nie wiem ju¿ nawet, czy zwyk³ej gitarze, czy jakiej¶ "mandolinie z owijk±", ale lutnia to raczej nie by³a), pani ca³kiem ³adnie ¶piewa³a (a my z ni±, przynajmniej "Greensleeves" bigsmile2.gif ).
Za to z ca³± pewno¶ci± koncert by³ wart fatygi!
Na tyle nawet, ¿e zapraszali¶my zespó³ na nasz turniej w ¯ywcu - niestety nie mogli przyjechaæ angsad.gif

Pozdrawiam,
Anulka
Nie ¿adna "mandolina z owijk±"!! Odwiedzi³am ich stronê - lutnia jak siê patrzy!!! Niniejszym przepraszam za wprowadzanie w b³±d!!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.