Mo¿na zobaczyæ jego zdjêcia i opis.
Jest datowany na Xw.
Owen
Witam
Spokojnie jest ju¿ temat o tym he³mie. O ile pamiêæ mnie nie myli jest to kask pilotów Luftwaffe, z II wojny ¶wiatowej.
Tak¿e wikingowie nie róbcie sobie takich, chyba ¿e czujecie wspólnotê mistyczn± z panami z pod znaku swastyki i "¿elaznych ptaków".
Pozdrawiam
Rudy
Przecie¿ na tej stronce jest napisane:
The Strong and Kiev helms aren't actually period helms at all, the owner of the "Strong" helmet, Doug Strong, recently posted this to a forum calle the Armor Archive:
"Well it is official. The Strong helmet in my colleciton and the Kiev helmet published in Dominic Tweedle's book "The Anglian Helmet from Coppergate" as a 10th century Viking Helmet is actually the metal liner from the SSK90. This helmet was made at the end of WWII by the German Luftwaffe for their early Jet pilots. (i.e. the Messershmidt ME262) I have seen pictures and it absolutely the same helmet. [/b]
Sighrolf
Buahahahahhaa
To ju¿ wiem sk±d siê wzie³o SS-Viking
Wuja
Bosze Nastepny Wo³oszañski sie narodzi³ Sieg Mardinus !!!! A mo¿e by tak poczytaæ troche na ten temat ??
mardinus
Witam.
No - trochê siê wyg³upi³em (ale he³m mi siê podoba)
No ale ja dosta³em zamówienie na ten he³m (z Francji) - jakgo zrobiê to pochwalê siê ....
Poza tym poszukujê zdjêæ tego he³mu (z czasów jego ¶wietno¶ci)
A swoj± drog± - dlaczego w czasie wojny Niemcy wyprodukowali taki he³m ?(o tak archaicznej konstrukcji)?
Dlaczego taka konstrukcja ? dlaczego taka konstrukcja by³a lepsza od he³mu z 1 kawa³ka?
Dla mnie to tajemnica.......
s³ysza³em o tym he³mie ale nie dziwcie sie dla Mardinusa z tego co wiem to jako pierwsi nabrali sie archeolodzy którzy go odkryli i to oni s± odpowiedzialni za echo o Wiking ss
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.