Chcia³bym zaprosiæ na kolejn± edycjê bieganek z kijami. Bêdê krzycza³ po niemiecku w niedzielê tydzieñ po ¶wiêtach (18.04), o godzinie 12 w po³udnie. Bardzo proszê o przybycie w strojach, bêdzie milej no i bêdzie mo¿na robiæ sobie autoerotyczne zdjêcia. Tradycyjnie je¿eli bêdzie la³o, to sobie odpu¶cimy, jednak lekka m¿awka to nic Pozdrawiam
Gwyn
He, he mo¿e jaki¶ treningowy telemost z Galicj±
.Rozumiem ¿e te ostatnie rysuneczki z komendami s± "klepniête" ?
Gwyn klepniete znaczy zatwierdzone ty bucu ty :D
Komendy nie zosta³y jeszcze zatwierdzone przez Kacpra, ale wyniki g³osowania na Karczmie (wkrótce bêd± zaimportowane tutaj wraz z innymi rotowymi tematami) wskazuj± zdecydowanie ¿e to opcja ciesz±ca siê najwiêkszym poparciem i, co za tym idzie, na 99,9% jej w³a¶nie bêdziemy u¿ywaæ. Czê¶æ pododdzia³ów ju¿ jej zreszt± u¿ywa. Pozdrawiam
Gwyn
No w³a¶nie Gwyn, nigdy nie kupowa³e¶ konia ?
Pytanko: czy w±tpliwo¶ci dot. stroju, sprzêtów wszelakich, ¿elastwa itp (oczywi¶cie z inetresuj±cego nas okresu), to na forum ogólnym czy na rotekatzprowym ?
My¶lê, ¿e tutaj to kwestie barwowe/plakietkowe takie sensu stricte do Roty jako konkretnego wspólnego dzie³a, a do Wojny ogólne pó¼ne, które przynios³y by korzy¶æ równie¿ innym. Czyli zadaæ sobie pytanie: czy mój problem mo¿e byæ te¿ problemem poza Rot±? Pozdrawiam
Gwyn
Uwaga, uwaga, Pigrza zaprasza w za dwa tygodnie (7-9.05) do Bierzg³owa. Szczegó³y w Kalendarium. Pozdrawiam
Gwyn
Kacper prosi o przypomnienie wszystkim grupom, by przys³a³y do niego listownie informacje o ilo¶ci ¿o³nierzy i rodzaju broni przez nich u¿ywanej docelowo- halabardnicy (wchodz± te¿ inne ustrojstwa typu glewia itp)/pikinierzy/strzelcy/pawê¿nicy. Na przyk³ad: Danziger Aufgebot- 5 halabardników.
Pro¶ba podobna ode mnie: proszê dziesiêtników by przes³ali do mnie privem/na maila listy popisowe swoich dziesi±tek celem sporz±dzenia listy ca³ej Roty-³adnie wykaligrafowanej itd. Konkretne osoby i sprzêt bojowy jaki posiadaj± oraz docelowo planuj± posiadaæ. Na przyk³ad: Gwyn, posiada miecz d³ugi, do koñca miesi±ca bêdzie mia³ saladê i spisê, pó¼niej brygantynê.
W kwestii dziesi±tek przyjêli¶my nastêpuj±cy podzia³-
dziesi±tka I Wroc³aw-Lublin, dziesiêtnik Konrad Filipowicz
dziesi±tka II, Toruñ, dziesiêtnik Jakub Zieliñski
dziesi±tka III, Trójmiasto, dziesiêtnik Gwyn
dziesi±tka IV, Kraków-Kielce, dziesiêtnik ?? proszê wyznaczyæ
plus strzelcy i pawê¿nicy, póki co w ilo¶ciach ¶ladowych.
To na tyle w kwestiach organizacyjnych. Pozdrawiam
Gwyn
W sobotê, 22 maja odbêdzie siê musztra oko³ohalabardnicza w tradycyjnym miejscu o godzinie 12 w po³udnie. Æwiczymy w strojach, mam nadziejê ¿e tym razem wszyscy. Proszê o doinformowanie osób spoza listy i spoza FREHA. Pozdrawiam
Gwyn
Zapraszam trójmiejsk± dziesi±tkê na musztrê na forty w czwartek, 29.07, na godzinê 14. Jedocze¶nie proszê o wcze¶niejsze zg³oszenie mi stanu osobowego na wy¿ej wymienion± zabawê. Stroje, kije i he³my proszê. W razie drastycznego braku osób przesuniemy termin/godzinê.
My bysmy chetnie mieli przyjechane, tylko czy nie lepiej jakos tak na godzine 17 ten trening prze³ozyc.Chodzi o korki i to,¿e o 14 to jeszcze niektórzy bêd± w pracy
pozdro
Propozycja w sumie rozs±dna, miejcie wiêc przyjechane na 17.30. Proszê podaæ dalej osobom niezarejestrowanym na Freha. Warunkiem czynnego udzia³u jest strój i kij. Jakby mia³ co metalowego na koñcu tym lepiej
. Kij, nie strój. Pozdrawiam
Gwyn
no dobra, ale nast±pio ma³e nieporozumienie:
¶roda 28 lipiec
czwartek 29 lipiec
to który z tych dwóch terminów??
Poprawi³em. Czwartek.
Pozdrawiam
Gwyn
Sorki, ale mnie nie bedzie
Witam. Zapraszam na ma³e przypomnienie musztry w najbli¿sz± sobotê, 13 listopada, w tradycyjnym miejscu, w tradycyjnych strojach, o godzinie 12 w po³udnie. Mam nadziejê, ¿e bêdzie nas wiêcej ni¿ za ostatnim razem, wy lamerzy i leserzy
Pozdrawiam
Gwyn
Mnie nie bedzie opiekuje sie do 13 siostrzencem
Nara
chyba ze dla jednego zuczka zmienicie godzine, ale nie przypuszczam
Cedric, bebniarza z malzonka czyli Adaska i mnie tez nie bedzie...Wyjdziemy na leserow w oczach Gwyna, nie wiem jak to przezyjemy. No chyba, ze przesuniemy manewry na pozniejsza godzine (mozemy zrobic marsz z pochodniami i palenie oraz grabienie okolicznych zabudowan przy wtorze komend po niemiecku) lub na inny dzien;)))
Ewa
Gwyn przypominam, ¿e w pi±tek imprezujemy
wiêc z tych i podanych wy¿ej powodów mo¿e przesuniemy na pó¼niej np. 14 ciemno jeszcze nie bedzie. Ale jak trzeba to i na 12 bêde. I mam nadzieje ¿e inni te¿
mameje i lesery.
W obliczu przewa¿aj±cych si³ wroga pchamy na 14.30. Dalej ju¿ raczej nie. Pozdrawiam
Gwyn
Sorki,ale ca³ê sobotê mam zajêt± wiêc odpadam.Maszerujcie dzielnie
hej ale o 14.00 jest meczyk Lechii..........kurna nikomu nie pasuje........
Witam!
Czy jest wiadomo, czy w przyszlym roku (2005), odbedzie sie w Gniewie zimowa impreza??
Co myslicie o imprezie zimowej ( np luty ) w Gniewie . Trochê "odgrza³em " temat. Ja myslê ze jest to dobry pomys³ , imprezy w Gniewie zawsze mia³y sporo uczestników ( w przeciwieñstwie do imprez letnich
)
Bejbs
To zmieñmy nazwê na Rota Zimowa.
A na serio - za³ó¿ osobny temat o tym - ledwie zauwa¿y³em, ¿e "odgrza³e¶" ten przedpotopowy temat.
Dodane
Proszê, drugi dzieñ i nikt siê nie wypowiedzia³ - ludzie nawet nie zauwa¿yli tego tematu. Zdecydowanie - za³ó¿ nowy temat Pawle.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.