Doszed³em do wniosku ¿e napisania osobnego listu wymagaja podziêkowania dla Kuchmistrza Mirka to jego umiejêtno¶ci sprawi³y ¿e nawet za 10 lat jak mnie kto¶ obudzi w nocy i zapyta gdzie by³o najlepsze jedzenie to odpowiem ¿e ¯ywcu.W ci±gu tych dwóch dni zdawa³o mi siê ¿e by³em w kulinarnym niebie, s³owa ni zdo³aja oddaæ tego czego tam bylismy ¶wiadkami - po skoñczonej biesiadzie prawie nie by³em w stanie chodzic z przejedzenia.
Dziêkujê za :, grzanki czosnkowe, podp³omyki z powid³ami oraz miodem z imbirem, zupê rybn±, go³abki z kasz±, ch³odnik, polewkê piwn±, pieczeñ, ¿eberka w sosie ¶liwkowym, cebulki nadziewane, jab³ka zapiekane z cynamonem, mleko migda³owe, ciasta i jeszcze wiele innych dañ, których nawet spamiêtaæ niepodobna.
Ha... mysleli¶cie ¿e zapomnia³em? Tego siê nie da zapomnieæ !
Chwa³a w±tróbce w miodzie!!
Danie niezapomniane w smaku i w dodatku wed³ug XIII wiecznego przepisu, Mirku jestes wielki
Pozdrawiam
Jaros³aw