Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej rycerski na Zamku Bolków - 26-27.06
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Robert Bagrit
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.

Zapraszam do dyskusji
Kruku
witam,

wstêpne za³o¿enia mo¿na znale¼æ na oficjalnej stronie BRZB
- www.zamek-bolkow.info.pl

AFAIK zaproszenia powinny byæ rozsy³ane w przysz³ym miesi±cu.

pozdrawiam
kruku
--
.
Kane
Chyba jako pierwsi zd±¿yli¶my dojechaæ do domu i dorwaæ siê do komputera. smile.gif
Przede wszystkim wraz z Magd± dziêkujemy organizatorom za zaproszenie. Dziêki temu mogli¶my zobaczyæ piêkny zamek i wzi±¶æ udzia³ we wspania³ej imprezie. Przykro nam by³o wyje¿d¿aæ tak szybko ale niestety taka by³a konieczno¶æ. Je¿eli bêdzie "nastêpny raz" to postaramy siê zostaæ do koñca.
Pozdrowienioa dla wszystkich którzy tam byli!

P.S. Aha! Olo - zapomnia³em Ci daæ namiarów na mnie a masz mi wys³aæ film z naszej walki walka.gif smile.gif W razie czego pisz (lub wysy³aj) na adres: kane71@poczta.wp.pl
M0uK
Dobra... doszedlem do siebie na tyle, ze moge zaczac pisac cokolwiek smile.gif Impreza byla jak najbardziej udana - po raz kolejny pojechalem na Bolkow i po raz kolejny sie nie rozczarowalem... za kazdym razem jest coraz fajniej, wiec z niecierpliwoscia czekam na "nastepny raz", z tym ze wtedy bede wiedziec, zeby przypadkiem nie rozkladac sie z namiotem w poblizu Kornika (chlopie, twoj koncert byl zabojczy... i nie uwierze ze to Anka tak chrapala okrutnie! :D).
Niedzwiedziu, jeszcze raz gratuluje [no i skonczyly sie piekne czasy sztychow pod lopatke:>]... z 'asortymentem' dalismy sobie rade (co prawda do 6 rano walczylismy, ale w koncu nasze starania zostaly uwienczone pelnym sukcesem!) - odwdziecze sie na Grunwaldzie na ile portfel pozwoli smile.gif
Aran_Linveil
Wlasnie po 11 i pol godzinach snu dorwalem sie do komputera...

Na turnieju bylo swietnie, cudownie spedzone dwa dni na zamku, swietny klimat i wyborne jedzonko na uczcie oraz w niedziele rano :]. Poznalismmy wielu ludzi, i mimo braku jakiegokolwiek sprzetu(oprocz strojow) udalo nam sie wziac udzial w bitwie:] (to ta grupa "mieszancow zamku" [czyt. wie¶niaków] ktorzy dzielnie otwierali, zamykali oraz naprawiali brame...).

Jeszcze raz dziekujemy za zaproszenie i goscine - Kompania Najemna Bia³ej Lilii
Bartek z Chojnika
Bolków to firma sprawdzona i nie ma takiej mo¿liwo¶ci by turniej siê nie uda³...
By³o jak zwykle doskonale. Na wszystko znalaz³em czas i na zabawê i na pracê.

Tylko sobie wiêcej trawy na dziedziñcu zasiejcie, bo po baronce okrutnie plecy poobdzierane... cool.gif cool.gif cool.gif

Pozdrowienia dla braci Bolkowskich i do zobaczenia na Grunwaldzie
Tomek Dubis
Witam!
Dziêkujê w imieniu naszej (2-osobowej smile.gif ) grupy na turniej. Ipreza w Bolkowie by³a udana, zabawa ¶wietna i wszystko na luzie.

A teraz inna sprawa. W Bolkowie zosta³o parê naszych rzeczy:
1. Niebieska przeszywanica.
2.Koszula popielata obszywana, z wzorkami.
3.Para nogawic szarych ze spor± ilo¶ci± rdzy.
Rzeczy te zosta³y na dziedziñcu ogrodowym w pobli¿u wej¶cia na taras, gdzie sta³y namioty. Ewentualnych znalazców proszê o kontakt.
pozdrowienia.
Robroj
Tomaszu

sprawa zaginionych rzeczy zajme sie jaknaszybciej... postaram sie jutro zadzwonic na zamek i zapytac sie czy cos zostalo.. inna mozliwosc jest taka iz ktos abral ze soba i odda na grunwaldzie np smile.gif

Kochane ludziki z opola smile.gif - ciesze sie iz bawiliscie sie przednio - mam dla was kilka zdjec i mam nadzieje ze spotkamy sie na grnwaldzie w takim samym skladzie powiekszonym o Krzyzaka i Saly smile.gif

a wszystkim obiecuje ze tylko chwile dziala mnie od wyslania zdjec na serwer - linka podam oczywiscie w osobnym poscie..

z szacunkiem Robroj

ps. Bartku.. jakos nie wyobrazam sobie zabawy bez Ciebie i calej kompani z Chojnika bigsmile2.gif
Aran_Linveil
Dzieki Robroju,

Przepraszam za razem za nasz nie_do_konca_odpowiednie zachowanie na pocz±tku turnieju(wiêkszo¶æ osob pierwszy raz na turnieju by³a i w dodatku bez Dowódcy). Obiecujemy poprawe ;) Do zobaczenia na Grunwaldzie!

P.S
Moj e-mail : ghostdog@chorwacja.pl
Stefan Mi¶kiewicz
W imieniu Marty, Kasi, Igora, Micha³a i moim chcia³bym bardzo gor±co podziêkowaæ za go¶cinê w piêknym zamku. Turniej by³ znakomity, nie by³o czasu na obijanie siê.
Na pewno pojawimy siê nastêpnym razem.
Ma³a sugestja dla naszych gospodarzy. Czy nie da³o by siê inaczej ulokowaæ namiotów historycznych nastêpnym razem? Strasznie mêcz±ce by³o pilnowanie ich przed w¶cibskimi turystami. Mo¿e jaki¶ p³otek lub ogrodzenie bardzo by pomog³o, a my ze swojej strony obiecujemy ¿e nasz ma³y hangarek zmniejszy swoj± powieszchniê crazy.gif
Jeszcze raz dziekujemy za go¶cinê.
Kruku
dziêkujê uczestnikom za spêdzony mi³o czas oraz za dobre s³owa (w imieniu jednej z grup wspó³organizuj±cych imprezê). postaram siê jak najszybciej wysma¿yæ jakie¶ podsumowanie turnieju i umie¶ciæ je na stronie bolkowa. tymczasem zapraszam do galerii, gdzie pojawi³a siê pierwsza porcja zdjêæ: http://miedzia.ch.pwr.wroc.pl/bb/galeria2.php

pozdrawiam
kruku
--
.

PS. wydzielone obozowisko te¿ nam siê marzy³o, ale by³o to niezgodne z wizj± kasztelana, który traktowa³ namioty przede wszystkim jako dodatkow± atrakcjê wizualn± dla turystów. faktycznie wysz³o, ¿e bezpieczniej by³o mieæ igloo i rozbiæ siê na niedostêpnym zapleczu. dziêki za cenn± uwagê - przeka¿ê j± naczalstwu.
krzyzak
Witam, raz jescze w imieniu moim i calej Kompanii chcialbym podziekowac, za zaproszenie,
ja niestety niemoglem przybyc,ale ludzie z Kompanii byli,goscinnosci uswiadczyli,i swietnie sie bawili bigsmile2.gif
A Tobie Robciu szczegolne podziekowania heart.gif .... juz Ty wiesz za Co.
Ps.Mam nadzieje ze ze bedziecie pamietac o nas we wrzesniu...
Pozdrawiam
Smoq
Witam!!! W imieniu naszej skromnej dwuosobowej ekipy, chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za naprawdê dobr± imprezê. Z roku na rok turniej jest coraz lepszy wiêc z niecierpliwo¶ci± czekam na to, co przygotujecie w przysz³ym sezonie devil.gif .
Radek Ka¼mierczak
Wielkie dziêki organizatorom za przygotowanie turnieju i za wspania³e konkurencje w których mia³em okazjê wzi±¶æ udzia³.

biesiada rewelacja naprwde na kulturalnym pozomie no i zosta³o co¶ na ¶niadanko ¿eberka z gryla o poranku tongue.gif

Baronka Eh tej przyjemno¶ci nie da sie zapomniec w uscisku mêskich obslizg³ych od potu cia³ spleconych w ferwoze zapasów z przeci±ganym worem. bum.gif

Co tu gadac to trzeba zobaczyæ jeszcze raz dziêkuje organizatorom i wsztkim tym których mia³em okazje spotkac na bolkowskim turnieju.

Radek
Dominik Mucha - Lir
Witam,
Pozdrawiam uczestnikow imprezy i inne cisteczkowe potwory ;), a mala galerie z imprezy mozna znalezc na www.lir.prv.pl, zapraszam do ogladania.
Morganka
W imienu Pocztu i ca³ej Prywatnej von Reihl chcia³am podziêkowaæ za zaproszenie na wspania³y turniej - wspania³y pocz±tek wakacji!! devil.gif
Tomasz Nawrot
Widz±c w bolkowskiej galeryi jak Misiek dzielnie walczy³ dla s³awy naszego Bractwa ¿a³ujê ¿e nie mogl³em wzi±æ udzia³u w tym turnieju.
Pozostaje mi tylko mieæ nadziejê ¿e Bolkowianie nie zaniechaj± szlachetnego zwyczaju organizowania drugiego turnieju na koniec sezonu, na który przybêdê z Lublina choæby pieszo ze sprzêtem na plecach ( w ramach pokuty).

Pozdrawiam
Kruku
CYTAT(Tomek z Prawiednik)
(...)Pozostaje mi tylko mieæ nadziejê ¿e Bolkowianie nie zaniechaj± szlachetnego zwyczaju organizowania drugiego turnieju na koniec sezonu, na który przybêdê z Lublina choæby pieszo ze sprzêtem na plecach ( w ramach pokuty).

:)

z tego co wiem, ostatnio wrze¶niowe imprezy maj± charakter bardziej kameralny (spotkanie bractwa i ekip zaprzyja¼nionych). nie omieszkam jednak poinformowaæ o wrze¶niowych planach - mo¿e kasztelan pójdzie za ciosem i urz±dzi co¶ wiêkszego w tym roku..

przy okazji: w bolkowskiej galerii kolejne kilkadziesi±t zdjêæ (czê¶æ II). wrzuci³em te¿ na stronê tekst wspominkowy, ci±gle bez wyników konkurencji, które jeszcze do mnie nie dotar³y :/

pozdrawiam
kruku
--
.
Robroj
http://82.143.135.93/~robroj/czerwcowy2004.rar

- tam sa zdjecia z czercowego... a co do zaginionych rzeczy... to dzisija pojechala karna expedycja na zamek - jak cos znajda to dam znac w poniedzialek albno i wczesniej

szacunek - robroj
Robroj
ludzie na zamku sprawdzili i nic nie bylo.. nikt nic nieznalazl angsad.gif licze na to ze ludzie ktorzy wyjezdzali ostani pozabierali wszystko i beda oddawac za wykup na grunwaldzie gdzie mam nadzieje ze sie spotakmny w tym samym zacnym gronie smile.gif

szacuneczek - robroj
saly
Robrojku kochany....
Jeszcze raz dziekuje Ci,za opieke moich strapionych i nieletnich duszyczek na turnieju.....znajde sposob coby sie odwdzieczyc bigsmile2.gif
A na Grunwaldzie widzimy sie naturalnie ,w skladzie przez Ciebie podanym ...krzyzak juz tam siedzi,ja dojezdzam w piatek smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.