Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Stela¿ do wczesnego namiotu
> Przedmoty codziennego u¿ytku > W podró¿y
Valdez
Wiem jak powinien mneij wiecej wygladac namiot wczesny, znaczy taki trojkatny wikinski. Tylko ze tamten stela¿ jest strasznie duzy i ciezki, a potrzebuje cos lekkiego, a najlepiej cos co nie wymaga w ogole noszenia. Tak wiec zastanawialem sie nad zrobieniem namiotow na zasadzie, dwa maszty z kija i naciagi ze sznurka z drewnianymi sledziami. Jak bardzo to jest mroczne?
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Chyba nie bardzo. Ale blisko. Stela¿ (zwracam uwagê na pisowniê bum.gif ) ma jeszcze jeden element- listwê dachow±, mo¿e byæ sk³adana. Przebiega miêdzy masztami i usztywnia ca³± konstrukcjê. Mój model posiada w³a¶ciwie tylko tê listwê, maszty mo¿na zazwyczaj zoganizowaæ na miejscu. Pozdrawiam
Gwyn
£azarz
Salve Fratres!
Mo¿e te zdjêcie oraz link http://www.42nd-dimension.com/NFPS/nfps_geteld.html w czym¶ ci pomo¿e.

Pozdrawiam
Owen
Hej
No te namioty ze zdjêcia s± wczesn± opcj± tzw geteldy. Natomiast Gwyn mówi³ o swoim tzw soldier tent'cie i niestety w tych dwóch wersjach konstrukcja masztowa siê nieco ró¿ni.
Gwyn czy móg³by¶ opisaæ/naryssowaæ schematycznie jak w twoim namiocie jest umieszczona i doczepiona ta belka poprzeczna??
Pozdrawiam
Valdez
Sorki za orta:P Powinienem sie w piekle smazyc ale sie jakos z ortow wwydobyc nie moge.
Dzieki za ta stronke i za zdjatka, wlasnie czegos takiego bylo mi trzeba:) A co do materialow plan jest taki zeby je calkowicie zdobywac na miejscu i nie musiec wozic.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.