Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Saczek
> Ubiór i dodatki > Ubiory renesansowe i barokowe > Mêskie ubiory renesansowe i barokowe
Karol £.
Czy móg³by mi kto¶ wyt³umaczyæ co to jest to co¶ , co pan na za³±czonym obrazku ma miêdzy nogami? Jaki¶ rodzaj ochraniacza? (mo¿e ukrad³ go Marchewie? bigsmile2.gif ) A mo¿e renesansowy rozporek?
Wotawa
Panowie w XVIw przy niemal ka¿dych spodniach mieli mocno uwydatnione saczki. Taka moda na jurnych facetów. Moze ten chcia³ byc szczególnie en vogue?
¯eby by³o zabawniej, niemal taki sam element wystawiony jest w Warszawie jako element zbroi szesnastowiecznej. Muzeum Narodowe.
Ania Kryska
O, tak, tu mam przyk³ad ze zbiorów w Leeds:
Aiuto
to jeszcze sugeruje sobie obejzec n.p obrazy Breugla, generalnie tego typu "ozdiba jest b.popularna w calym XVIw. i nikt sie jakos tym specjalnie nie jaral....
Artur Brzychcy
Czyta³em nawet jaki¶ artykulik, gdzie jaki¶ psycholog ³±czy takie saczki, stroje landsknechtów i.t.p. wskazuj±c na takie samo pokazywanie jakim siê jest macho jak w przypadku kogutów bigsmile2.gif
Marcus Aurelius Carnifex
To jest "maczo kohones" cool.gif
Kaczu
CYTAT(Karol £.)
Czy móg³by mi kto¶ wyt³umaczyæ co to jest to co¶ , co pan na za³±czonym obrazku ma miêdzy nogami? Jaki¶ rodzaj ochraniacza? (mo¿e ukrad³ go Marchewie? bigsmile2.gif ) A mo¿e renesansowy rozporek?

Tzw. suspensoria ochraniajace "klejnoty" smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.