Czy móg³by mi kto¶ wyt³umaczyæ co to jest to co¶ , co pan na za³±czonym obrazku ma miêdzy nogami? Jaki¶ rodzaj ochraniacza? (mo¿e ukrad³ go Marchewie?
) A mo¿e renesansowy rozporek?
Panowie w XVIw przy niemal ka¿dych spodniach mieli mocno uwydatnione saczki. Taka moda na jurnych facetów. Moze ten chcia³ byc szczególnie en vogue?
¯eby by³o zabawniej, niemal taki sam element wystawiony jest w Warszawie jako element zbroi szesnastowiecznej. Muzeum Narodowe.
O, tak, tu mam przyk³ad ze zbiorów w Leeds:
to jeszcze sugeruje sobie obejzec n.p obrazy Breugla, generalnie tego typu "ozdiba jest b.popularna w calym XVIw. i nikt sie jakos tym specjalnie nie jaral....
Czyta³em nawet jaki¶ artykulik, gdzie jaki¶ psycholog ³±czy takie saczki, stroje landsknechtów i.t.p. wskazuj±c na takie samo pokazywanie jakim siê jest macho jak w przypadku kogutów
To jest "maczo kohones"
CYTAT(Karol £.)
Czy móg³by mi kto¶ wyt³umaczyæ co to jest to co¶ , co pan na za³±czonym obrazku ma miêdzy nogami? Jaki¶ rodzaj ochraniacza? (mo¿e ukrad³ go Marchewie?
) A mo¿e renesansowy rozporek?
Tzw. suspensoria ochraniajace "klejnoty"
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.