Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.
Zapraszam do dyskusji
Watcher
Witajcie
Organizatorzy Pól Macieja poszukuj± zespo³u muzycznego, który móg³by umiliæ nam spotkanie na PM. Nasze wymagania s± skromne, zespo³ musi umieæ graæ
, instrumenty historyczne stroje te¿. Oczywi¶cie zespó³ bedzie musia³ zap³aciæ wpisowe 35 z³ od osoby. Zapewniamy mi³a atmosfere
, jedzenie, "ognisko srebrnego be³ta", spotkanie ciekawych ludzi, nocleg w namiotach, brak turystów, spokój.
Kontakt do mnie t.rejf@chello.pl
Pola Macieja to kameralne spotkanie pasjonatów ¶redniowiecza a wzasadzie pierwszej po³owy XV wieku. W tym roku motywem przewodnim bêd± walki husytów z rycerzami
. Zbudowane umocnienia bêd± pomagaæ w potyczkach miêdzy kolegami Husa a ich antagonistami. Dla osób niewalcz±cych poleciæ mo¿emy warsztaty kucharskie. Na polowej kuchni (ognisko) bêdziemy przez ca³y dzieñ pichciæ jedn± lub dwie potrawy na wieczorn± uczte. Ultra polowe warunki, namioty, woda ze studni, kuchnia pod go³ym niebem i takie tam rzeczy. Jak co roku spotkanie organizuje Zagoñczyk i Ta¶ma. Wjazd tylko na zaproszenia, sk³adka 35z³ - na wy¿ywienie i inne atrakcje. To narazie tyle.
Witjcie
Osoby, które nie by³y na Polach Macieja a chcia³yby dostaæ zaproszenie musz± przes³aæ zdjêcia swoje i swojej grupy, do mnie ( t.rejf@chello.pl ) lub Benia ( pablo@wa.home.pl )
A jak jest z noclegiem
? Pod namiotami czy w innym miejscu? Jak pod namiotami to czy koniecznie wymagane s± namioty historyczne? Co z jedzeniem
- organizator zapewnia czy to co samemu siê zorganizuje? Czy od dworca PKP jest daleko? Pozdrawiam:
Nocleg jest w namiotach i dopuszczne sa tylko namioty historyczne. Impreza jest sk³adkowa. Zapewniamy jedzenie na sobotni± ucztê i niedzielne ¶niadanie. Jednak nale¿y pamiêtaæ ze impreza jest na zaproszenia i by siê tam bawiæ nale¿y takowe posiadaæ. Trzeba zg³osiæ siê Benia lub mnie, wys³aæ zdjêcia w strojach osób, które chc± przyjechaæ. Wtedy zdecydujemy czy dajemy zaproszenie czy nie. To tyle.
No fajnie...ale czy kto¶ mo¿e mi podaæ jeszcze trochê informacji np. plan imprezy, itp. Mo¿e kto¶ poda jak±¶ stonê???
PS. Wiem, jestem ciekawski....
Sorry, ¿e pytam...ale gdzie dok³adnie s± Pola Macieja???
Ani s³owa o datowaniu...
Drogi Gunnarze impreza jest zamknieta i dlatego miejsce zdradzamy tylko zaproszonym. Jest to impreza datowana.
Ale na jakie czasy datowana?
Warto by podaæ tak dla statystyki.
datowana jest na pocz±tek XV wieku
I o to chodzi³o. Bardzo dziêkujê za odp.
Gunnar.
Czyli wystarczy, ¿e wy¶lê zdjêcia i mogê mieæ zaproszenie???
Niestety nie wystarczy samo wys³anie zdjêæ. Trzeba jeszcze z³o¿yc poklony w obrz±dku bizantyjskim
organizatorom tej imprezy.
W imieniu organizatorow bardzo dziekuje uczestnikom imprezy! Mam nadzieje, ze bawiliscie sie tak dobrze, jak my.
Bylo ultrasnie (choc wiele jeszcze przed nami pracy), bylo ostro zarowno w zbrojach, jak i za stolami.
Mamy nadzieje goscic Was znowu za rok.
Jezeli macie jakies uwagi lub sugestie - piszcie, pomoze nam to zaplanowac zmiany na przyszly rok.
cmokam,
beniec
To my serdecznie dziekujemy za medievalny piknik pachnacy mieta! Jestem pod wrazeniem kuchni polowej i papu sredniowiecznego.
Jedyny mankament to napastliwe komarzyce-dopiesccie jakos te niewiasty coby tak krwi nie laknely!
Dziekujemy!!!!!!!
Krasnoludki z bialego namiociku,)))
Kolejna laurka dla organizatorów. Bardzo sympatyczny piknik z elementami militarnymi oraz nienawi¶ci religijnej
. Wielka ¶wiat³o¶æ, czytaj brak mroku, mo¿e poza siekierk± z ¿ó³t± r±czk± le¿±c± w trawie
. Nadzwyczaj s³uszna koncepcja, nader skuteczne wykonanie. Jedyne na co mogê narzekaæ, to ¿e zdjêcia z uczty na Sarmatii s± raczej kolorystycznymi impresjami
, ale przecie¿ wspomnieñ to nie zabije. Do przysz³ego roku! Pozdrawiam
Gwyn
P.S. I przemarsz Kwiatu Rycerstwa!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.