Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Które wiÄ…zanie karwaszów jest najlepsze?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Erdenn
Witajcie!

Z uwagi na to, że rozglądam się za jakimś wygodnym karwaszem, chciałbym zaczerpnąć od Was opinii w ich sprawie.
Chciałbym się Was zapytać które wiązanie karwaszów jest najlepsze?
- na klamry
- na rzemienie
- na gumÄ™

Prosiłbym Was o obiektywne, uzasadnione odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie smile.gif
Indar
CYTAT(Erdenn @ 12:48 04.06.2018) *
Witajcie!

Z uwagi na to, że rozglądam się za jakimś wygodnym karwaszem, chciałbym zaczerpnąć od Was opinii w ich sprawie.
- na klamry
- na rzemienie
- na gumÄ™

Na gumę? W jaki sposób?
Ważne pytanie - to ma być jakoś historyczne czy po prostu żeby było i chroniło?
Erdenn
CYTAT(Indar @ 14:14 04.06.2018) *
CYTAT(Erdenn @ 12:48 04.06.2018) *
Witajcie!

- na klamry
- na rzemienie
- na gumÄ™

Na gumę? W jaki sposób?
Ważne pytanie - to ma być jakoś historyczne czy po prostu żeby było i chroniło?

Oczywiście ma być historycznie.
Dinen
Jeśli ma być historycznie to guma naturalnie odpada. Sugeruję klamrę, zapniesz sam
Erdenn
CYTAT(Dinen @ 17:19 04.06.2018) *
Jeśli ma być historycznie to guma naturalnie odpada. Sugeruję klamrę, zapniesz sam

No właśnie, i tutaj co bardziej byś polecał? Rzemień czy klamrę? Mógłbyś mi te dwa wiązania ze sobą jakoś skonfrontować?
Dinen
Jak napisałem, sugeruję klamrę. Da się zapiąć pasek samemu, bez ryzyka poluzowania.
Z rzemieniem jest taki problem, że jedną ręką ciężko go zawiązać i albo jedna końcówka ląduje między zębami, albo treba liczyć na czyjąś uprzejmość.
arcimir
Witam, karwasz, obojętnie jaki, sprawdzi się doskonale do przetrzymywania luźnego rękawa przy strzelaniu w chłodne dni... Co do ochrony, to wydaje mi się (sam miałem podobny problem) lepsze jest dopracowanie ułożenia ręki tak, aby była dalej od cięciwy.
Pozdrawiam :-)
Adsumus
Czasem karwasz służy bardziej stworzeniu komfortu psychicznego niż rzeczywiście innej ochronie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.