Witam wszystkich .

Na poczatku prosze adminow o wyrozumialosc,jesli temat tutaj nie pasuje,prosze o przeniesienie go w stosowne miejsce,jako ze sam nie potrafilem okreslic gdzie nalezy to napisac.

Nazywam sie Pawel ,mam 24 lata i postanowilem tward±,mêsk± decyzja,ze chce zostac stolarzem.

Nie byle jakim stolarzem.

Chce zostac stolarzem,paraj±cym sie w tworzeniu mebli, ³ózek, kufrów,slowem wszystkiego,z okresu od XIII-XVIII wieku .

Pracowalem jakis czas w zwyklej stolarni,gdzie zaczalem,myslac ze na poczatek nie ma co wymagac i ze lepiej trzymac sie zwyklej stolarki meblowej,niz odrazu szukac specjalisty od dawnych mebli.

To byl b³±d.

Pracuj±c w ekipie Mirka, Janusza czy jak to sobie nazywacie, nauczylem sie,ze klienta nalezy oszukiwac na kazdym kroku,ze sklejka najlepsza na wszystko,ze kawalkiem drewna mozna zamaskowac najpaskudniejsze dziury, pozostalosci kleju czy czegokolwiek i ze stolarz to tak naprawde taki wyrobnik ,scigajacy sie w jakosci z Chinczykami...

Nie chce marnowac swoich najlepszych lat na pracy w takich warunkach,dlatego desperacko szukam kogos,kto zajmuje sie wykonywaniem dawnych mebli/³ózek/domów z bali, czy nie zechcialby wzi±c jednego takiego na pomocnika.

Nie wymagam wiele - na poczatek moge pracowac za nocleg i wyzywienie.
Wiem ,ze moje umiejêtnosci nie sa wystarczaj±ce,zeby byc samodzielnym stolarzem,a doswiadczenie tez nie jest jakies kosmiczne.

Oferuje dozgonn± wdziecznosc,dawanie z siebie 110 % w tym co robie.

Sam wybralem sobie tak± sciezke zycia ,nikt mnie nie zmuszal, i chce sie nauczyc tego rzemios³a.

Jesli sa tu jakies dobre duszyczki,ktore moglby mi pomoc badz polecic kogos,kto sie tym zajmuje - bede ogromnie wdzieczny.

Mieszkam aktualnie w Gdansku,ale juz powiedzialem swojej narzeczonej,ze jesli trafi sie oferta gdzie poza granicami Gdanska,nawet w innym wojewodztwie,to wyjade bez namys³u,bo to moje marzenie i cel.

Dziekuje za przeczytanie i Slava !