Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: SdKfz 302 - Leichte Ladungsträger "Goliath"
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie w XX wieku
Leszczu
Szukam namiaru na publikacje w których mogê szukaæ danych technicznych SdKfz 302. Wraz ze znajomym chcemy wykonaæ pe³nowymiarow± dzia³aj±c± replikê (mamy dostêp do ca³ego parku maszynowego wiêc ograniczeniem s± tylko ¶rodki i czas, silniki elektryczne te¿ ju¿ s±). Wiem, ¿e cz³onek Festung Breslau wykona³ kilka lat temu wydmuszkê ale niestety nie odpowiada na maile. Czy dysponuje kto¶ rysunkami technicznymi/schematami/planami tej miny? Mam niby pod nosem jeden egzemplarz w arsenale Wroc³awskim ale niestety jego stan zachowania nie jest najlepszy.
Bêdê wdziêczny za ka¿d± pomoc.
gregory
Chyba w "By³o, nie minê³o" by³ odcinek, w którym przedstawiali replikê Goliata. Spróbuj siê z nimi skontaktowaæ (TVP Lublin), to mo¿e dadz± Ci jakie¶ namiary, albo w inny sposób skontaktuj± z lud¼mi, którzy tê replikê wykonali.
Leszczu
Tak, znam t± stronkê, z reszt± to zdjêcia ze strony Festung Breslau gdzie jest ca³a fotorelacja. Próbowa³em ju¿ dotrzeæ do tego cz³owieka mailowo ale niestety nie odpowiada.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.