Witam serdecznie.
Od razu przejdê do rzeczy...
Potrzebujê zakupiæ replikê szabli husarskiej, solidn±, zdoln± do treningu - uderzania w drewno, kapustê, albo inn± szablê. Powiedzmy umiarkowanie zdobion±, z ³adn± i wytrzyma³± pochw± (o ile husarskie szable w pochwy by³y chowane... jestem laikiem. )
Jest to pomy¶lane na prezent dla brata, na 30-ste urodziny. Spodziewam siê ceny w granicach 1000-1200 z³ i na tê warto¶æ mam zebrany bud¿et. Oczywi¶cie pewna p³ynno¶æ jest i na 10-20% dro¿sze te¿ siê uda wyciu³aæ.
Nieco pobie¿nie przejrza³em wyniki googla i w sklepach z pierwszej strony nie znajdujê dok³adnie takiej, albo jest bez pochwy. A dodatkowo nie wiem nic o jako¶ci wyrobu i opiniach o nim.
Tutaj pojawia siê pytanie do Was drodzy forumowicze, pasjonaci i Zapaleñcy:
1) Kto dzi¶ wykonuje takie szable i pochwy, albo posiada na stanie i jest spoza pierwszej strony wyników googla?
2) Czy ten bud¿et jest racjonalny?
3) Czy w przypadku konieczno¶ci wykonania na zamówienie otrzymam j± w po³owie kwietnia? (trochê ponad pó³tora miesi±ca wydaje siê niestety trochê d³ugo)
Bêdê bardzo wdziêczny za sugestie, reklamy, kontakty i wszelkie porady.
Pozdrawiam serdecznie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Pragnê przeprosiæ, je¶li to nie miejsce na tego typu pytania, wtedy gor±co proszê jakiego¶ moderatora o przeniesienie/wskazanie.