Witajcie przyjaciele i nieznajomi po latach niemal dziesiêciu. Zapewne wiêkszo¶æ czytaj±cych te s³owa nie ma pojêcia kto zacz i sk±d ci on - ten anielka (o tym czemu on, a nie ona nie wspominaj±c), gdy¿ dawno, dawno temu z przyczyn ró¿nych moje drogi z RR siê rozesz³y. W du¿ym skrócie zasz³o¶ci rodzinne i zasobno¶æ kiesy nie pozwala³y mi na równoczesne funkcjonowanie w rekonstrukcji oraz codzienno¶ci... Sprawy siê jednak zmieni³y, co w konsekwencji pozwala mi zastanawiaæ siê nad powolnym powrotem do klimatów, które kocham. Sporo ma z tym wspólnego moja ukochana ¿ona "wersja 2.0 - ostateczna", któr± równie¿ z pewnych perspektyw poci±ga reko. Jako, i¿ sporo wody w Wi¶le up³ynê³o, to z bólem serca przyznaæ muszê, ¿e brakuje mi zarówno wiedzy (jestem pewien, ¿e standard stroju zosta³ wywindowany, a techniki machania czymkolwiek usprawnione), jak i dawnych kontaktów.
Powody za³o¿enia tematu:
- Pragnê odbudowaæ sieæ kontaktów z lud¼mi, których w sercu noszê
- poszukujê informacji na temat obecnie u¿ywanych materia³ów i kroi zarówno strojów damskich jak i mêskich (celujê w okres oko³ogrunwaldzki, chyba, ¿e stara gwardia si³± w innym okresie wyl±dowa³a)
- zastanawia mnie kwestia dzieci w rekonstrukcji (przedzia³ wiekowy 2 - 11) zarówno pod kontem rozrywek jak i opieki turniejowej i dodatkowych "wytycznych"
- polecenia dobrych rzemie¶lników (przedmioty codziennego u¿ytku, namioty, etc)
- taniec, taniec i po raz kolejny taniec, bo anielka tañczyæ kocha niezmiennie - informacje, muzyka, kroki, grupy
- oraz wszelkie inne informacje, które mog± okazaæ siê pomocne w powrocie do aktywnego dzia³ania
Dodatkowo dodam:
- czytaæ potrafiê i linki do odpowiednich zasobów w sieci w zupe³no¶ci wystarczaj± jako pomoc w poszukiwaniu wiedzy. znam ten mechanizm sieciowy, szukam czego¶ co jest obecnie uznawane za standard w ¶ród rekonstruktorów, gdy¿ z brakiem wiedzy choæby szcz±tkowej nie odsiejê ziarna od plew
- na obecnym stanie rzeczy nie chcê (ponownie) wstêpowaæ do ¿adnego bractwa, gdy¿ ca³± rodzin± nie jeste¶my tego w stanie zorganizowaæ (jeszcze).
Cel:
Powrót do odtwórstwa wraz z rodzin± w przeci±gu dwóch sezonów (a to tylko ze wzglêdów finansowo-transportowych)
Zapraszam zatem do kontaktu przez frehê lub skrobi±c na anielka@anielka.pl
...i to by by³o na tyle...
P.S. tak, w awatarze to ja, "anielka" ma siê dobrze, choæ jakie¶ 5 lat temu uczyniono z³o i wyl±dowa³a w pralce - bez mojej wiedzy i zgody. miska z nowym gwo¼dziem nadal zdatna, ko³atkê ukradziono w 2009 w Krakowie podczas konwentu Dojicon - i nie pytajcie jakim cudem tam by³a ;)