Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Nó¿
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
TyberiuszKlaudiusz
Cze¶æ. Potrzebujê jaki¶ nó¿ dla S³owiañskiego ³ucznika (Z zachodu, tereny Polski). Potrzebujê go przede wszystkim do robienia ze strza³ami, bo mój ma³y scyzoryk wymiêka. 2 korzy¶ci. 1 bêdê mia³ czym robiæ ze strza³ami, 2 przyda siê w przysz³o¶ci w obozie. Poproszê o namiary na rzemie¶lnika.
Dinen
To oczywi¶cie spam, mam te¿ ¶wiadomo¶æ, ¿e moja opinia mo¿e ciê nie interesowaæ, ale ¶miem w±tpiæ czy nó¿ "dla ³ucznika" jest do¶æ ¶ci¶le powi±zany z ³ucznictwem, ¿eby tu rozpoczynaæ ten temat. Taki nó¿ niczym nie ró¿ni siê od no¿a obozowego/osobistego.
TyberiuszKlaudiusz
To zagadnienie dla administratorów. Wola³bym sensown± odpowiedz.
Viator
Skoro kolega Tyberiusz Klaudiusz powo³a³ siê na administracjê, pozwolê sobie na w³±czenie siê do rozmowy.

Otó¿ wbrew wra¿eniu kolegi, odpowied¼ Dinena jest prawid³owa i wyczerpuje temat. Nie istnia³o co¶ takiego jak nó¿ osobisty/obozowy w specjalnej odmianie dla ³ucznika, chyba ¿e kto¶ ma na my¶li d³ugi nó¿ bojowy u¿ywany przez walijskich i angielskich longbowmenów (nie maj±cy nic wspólnego z no¿em obozowym czy do strugania), natomiast produkcja strza³ wymaga³a jednak specjalizowanych narzêdzi warsztatowych do obróbki drewna, które nie mog³y byæ i nie by³y noszone przy pasku jako nó¿ uniwersalny.

Pozostawiam ten temat informacyjnie, wyczyszczony z dalszych postów i zamkniêty, a do dalszej dyskusji o no¿ach zapraszam do w³a¶ciwego dzia³u.

Pozdrowienia,
mod. Andrzej / Viator
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.