CYTAT(Piotr Kriger @ 16:45 17.09.2015)
Witam.
teges:
pytanie 1 o której najpó¼niej trzeba by siê pojawiæ w sobotê ¿eby siê za³apaæ na eliminacje do samojedena
pyt 2
dla upewnienia siê. w turnieju bojowym walczy siê do 3 trafieñ, z rozej¶ciem po ka¿dym trafieniu?
pyt 3
czy da sie przekupiæ kogo¶ (tanio) ¿eby jednak by³o 1,5 min nawalanki jak to drzewiej bywa³o nawet w dêbnie :P - nie ¿ebym siê tu jako¶ ,,pulta³" tak tylko pytam
pyt 4 na jaka to broñ? mixed medieval marshall arts czy miecz i tarcza tradycyjnie? pó³toraki....?
pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce
Moi Drodzy Druhowie i ¦wiat³e Dru¿ki!;
Drogi druhu!
Wiesz jak to jest! Bywa³e¶ i pra³e¶ piêknie – kto by³ ten Wie!
Zatem… ten i tego¿, a wiec:
Pytanie numer cztery.
– W opisanie trochê to ods³oni³em. „samwjeden” i przynajmniej my¶la³em „miecz z tarcz±”… My¶lê nadal i okre¶lam zatem: miecz z tarcz±. Inne tez mo¿emy „dla zabawy?”
Primo…sS
– Tak,.. „tam” by nas „kurzy wzrok nie zasta³” do skoñczenia eliminacji!
Secundo…Ss
– Wiem trafienia zwykle by³y do czterech po wieloletnich do¶wiadczenia z trzy i piêæ i tak na przemian! Przyznam siê: z lenistwa to zrobi³em! Komy i bracia – chcia³o by siê do czterech jak mo¿na do trzech! Jednak¿e przy niczym siê nie upieram! Mo¿e byæ nawet „Osiem”. Ustalimy na miejscu wedle „mocar z nieszej” woli.
Co do naliczania: l¿ej mi wy³oniæ zwyciêzcê tak jak pisa³em… i jak ju¿ by³o! Nie mam sztabu sekundantów do dyspozycji… inaczej chêtnie!
Zatem:
– Piêkniejszy cios, akcja, riposta, sekwencja, taneczny myk i zajebista fanga: bêdzie ³atwiej do mnie przemawiaæ ni¿ – sami wiecie – niewiadomo co.
Uni¿enie wyja¶niam! Oczywi¶cie gdyby la³a siê góra z³ota wraz ze s³aw± i punkty rankingowe: nie ¶mia³bym tego tak zostawiæ dla „zabawy”. Zaprosi³bym najznamienitszych sêdziów z ca³ej Europy! Niech bêdzie – a co tam! Nawet z ca³ego ¶wiata! Chcia³bym z „O¶miu”. Starczy³oby – nie? :p :P ;)
Kiedy¶ te¿ Dêbnie bywa³y próby zdefiniowania walk rycerskich itp. Sami Wiecie! Jak siê Jeszcze wszystkim chcia³o: teraz chce siê innym. Wszyscy¶my nad tym dumali i tworzyli to na nasz sposób – dzi¶ jak jest to jest!
Wiec „Turniej szarf”, bardziej chodzi mi o zabawê! Bo o i inne, to mniej przyjemnie!
Sakiewkê z Zio³ami zawsze przyjmujê i bez tego! – najlepiej pod piórami Pani nocy i poca³unkami Pani wieczór..Ynki…
Tertio.
Ostatni akapit w drugim…i wcze¶niej równie¿. :P
Quarto.
Cztery ju¿ by³o na górze – gdy¿ w Itace to milsze rzeczy w³óczy³y siê mi po g³owie… i nie tylko.
Sebastian