Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XX Jarmark Archeologiczny w Kaliskim Grodzie Piastów
> Inne > Kalendarium 2015
Brat Micha³
Czo³em!

W imieniu za³ogi Rezerwatu Archeologicznego „Kaliski Gród Piastów” chcia³em poinformowaæ i zaprosiæ na XX edycjê Jarmarku Archeologicznego – najstarszej REKOimprezy w Kaliszu.

Jarmark jako impreza otwarta dla turystów przewidziany jest na jeden dzieñ 20 czerwca, od po³udnia do pó³nocy.

W tym roku bêdzie mo¿na zobaczyæ:
- wytop ¿elaza w dymarce
- lepienie naczyñ oraz ich wypa³ i hartowanie w ¿urze
- wypa³ dziegciu
- pokazy sokolnicze
- wyrób nitowanych kolczug
- ca³odniow± kuchniê ¶redniowieczn±
- pracê kowala…
- cie¶li…
- tkaczki
- pracê skryby

Oprócz tego, w czê¶ci etnograficznej wystêpy zespo³ów ludowych, a wieczorem koncert.

Tegoroczn± edycjê nazwali¶my „Na kupieckim szlaku” zapraszamy wiêc kupców i kramarzy, którzy chcieli by wystawiæ swoje towary. Warunkiem jest tylko poprawno¶æ historyczna i dobra jako¶æ oferowanych produktów.
Ponadto chêtnie przyjmiemy dru¿yny i rekonstruktorów indywidualnych, którzy bêd± chcieli wpa¶æ na jarmark by za¿yæ wywczasu smile.gif. Po wcze¶niejszym zg³oszeniu i weryfikacji.
REKOludki mog± przyje¿d¿aæ w pi±tek, a mo¿e nawet i od czwartku, kwestia dogadania.

Na co dzieñ bawimy siê tak:
https://www.facebook.com/pages/Rezerwat-Arc...585988431435238

Pozdrawiam,
Micha³
Kakofonix
To by³a ¶wietna impreza. Serdecznie dziêkujemy za zaproszenie!
Pozdrawiam wszystkich uczestników, Andrzej Nogal "Kakofonix"

Viator
Viator skryba wraz z pann± córk±, Mart±, tak¿e dziêkuje za zaproszenie smile.gif
Tym razem niewiele wiêcej o Jarmarku powiem, bo z mojego miejsca pracy nie by³o widaæ pozosta³ych kramów i pracowni - wiem tylko, ¿e bardzo siê zwiedzaj±cym podoba³o, natomiast niektórzy przyszli w niedzielê i byli zawiedzeni ¿e ju¿ jest po Jarmarku. A karczmê, do której kolejny raz trafi³em na nocleg, zaczynam traktowaæ niemal jak swój drugi dom icon_wink.gif
Pozdrawiamy i ¿yczymy (Wam i sobie) za rok jeszcze bardziej udanej imprezy.
Brat Micha³
Czo³em!

Jako g³os Kaliskiego Grodu Piastów na freha chcê podziêkowaæ wszystkim, których mieli¶my okazjê go¶ciæ na tym skromnym jubileuszu .
Wspólnie odwalili¶my kawa³ dobrej, i mam nadziejê potrzebnej dla kondycji ludzkiej, roboty.

Przy zachowaniu wysokiego poziomu merytorycznego i rekonstrukcyjnego w podejmowanych przez nas zagadnieniach, uda³o nam siê trafiæ do turystów, wyra¿aj±cych zainteresowanie i uznanie.
Dziêkujê Wam wszystkim i ka¿demu z osobna.

Do zobaczenia w czasie i przestrzeni!
Micha³

ps. Gar¶æ zdjêæ z mojego telefonu
https://www.facebook.com/permalink.php?stor...585988431435238
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.