Ju¿ Ci odpowiedzia³em, ten ³uk ma wiêcej wad utrudniaj±cych stabilne i powtarzalne strzelanie ni¿ zalet. On jest „szybki”, temu nie zaprzeczê ale to wszystko co dobrego moim zdaniem mo¿na o nim powiedzieæ. Problemem jest te¿ to, ¿e ja strzelam z silnych ³uków, powy¿ej 55# a wtedy ka¿dy nawet najmniejszy detal ma znaczenie i mo¿e dlatego inaczej oceniam ³uki. Niemniej na niekorzy¶æ WF mo¿e przemawiaæ równie¿ to, ¿e nikt z polskiej czo³ówki ³uczników tradycyjnych nie strzela z WF.
Moja ocena ³uków podobnych do WF jako ³uków do strzelania na turniejach tradycyjnych (tarczówka, 2D, 3D itp.) lecia³a by tak – WF, Kaya KTB, Samik SKB, Kaya Khan (je¶li nie pêka), Samik Mind
Khan mo¿e nawet jest lepszy od Minda ale mój (55#) pêk nim porz±dnie go przestrzela³em a w³a¶ciwie w ogóle go nie przestrzela³em bo pêk³ przy pierwszym naci±gniêciu. Strzela³em z trzech innych ale s³abszych wiêc dlatego Mind jest wy¿ej
Z Khan jest te¿ problem z wyciêciem majdanu, który dyskredytuje go na niektórych turniejach.
Ocena ³uków to bardzo indywidualna kwestia i nie da siê tego zrobiæ wirtualnie. Najlepiej po prostu postrzelaæ i samemu wyci±gn±æ wnioski.