Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Poszukujê osób odtwarzaj±cych XII/XIII
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Gniewka
Witajcie.

Poszukujê osób odtwarzaj±cych XII/XIII wiek z Wroc³awia lub najbli¿szych okolic. Mo¿e byæ to grupa rekonstrukcyjna, ale mog± to byæ równie¿ pojedyncze osoby, siedz±ce w tym temacie lub nim zainteresowane. Sama stawiam w rekonstrukcji pierwsze, nieporadne kroki, dlatego kontakt z innymi pasjonatami by³by bardzo pomocny.

Z góry dziêkujê za pomoc i pozdrawiam.
Indar
Jak bardzo maj± byæ to "okolice"? smile.gif I czego oczekujesz, bardziej otwartych imprez turniejowych czy mniejszych "fabularyzowanych"?
K.
Viator
Witamy w naszym datowaniu smile.gif

To rzadko¶æ i zaszczyt spotkaæ m³od± osobê, która wkraczaj±c w ¶wiat rekonstrukcji ¶redniowiecza nastawia siê bardziej na pracê - zdobywanie umiejêtno¶ci i pog³êbianie wiedzy - ni¿ na sam± tylko zabawê w towarzyskim gronie, a Twoje pytanie na to wskazuje. Mam racjê?

Przy³±czam siê te¿ do pytania Szefa; "naszych" ludzi mamy i na Dolnym ¦l±sku, mo¿e bêdziemy mogli pomóc.
Gniewka
Indarze, PW:)

Viatorze, dziêki za powitanie.
Hehe, m³oda duchem – to na pewno;)
Przede wszystkim interesuje mnie rekonstrukcja pod k±tem archeologii (historii) eksperymentalnej – szumnie ujête, ale wszystko zaczyna siê od ciekawo¶ci i poszukiwania odpowiedzi na pytanie: jak to kiedy¶ dzia³a³o, najlepiej w gronie podobnie ciekawskich. Oczywi¶cie zabawa, turnieje, spotkania – nie odmówiê! Jednak dlatego szukam osób z Dolnego ¦l±ska, by ca³y rok móc razem pracowaæ, dzia³aæ, a imprezy by³yby efektem tej pracy. Takie mam przynajmniej wyobra¿enie, a co z tego bêdzie, czas poka¿e, albo bardziej do¶wiadczeni wyprowadz± z b³êdu.
Marek Hilgendorf
A ja tylko po raz kolejny nie¶mia³o przypomnê Viatorowi, ¿e poza Projektem te¿ isnieje rekonstrukcja tego okresu smile.gif
Notburga
Posz³o PW ;)

Bardzo chêtnie przy³±czê siê do rekonstrukcji XII/XIII wieku - takiej "ogarniêtej" i nastawionej na pracê, a nie imprezy same w sobie ;).
Gotfred
Cze¶æ wszystkim!

Chocia¿ bardzo rzadko tutaj zagl±dam (freha), to pozwolê sobie na ma³± reklamê mojej grupy – Bractwo Zamku Grodno. Ekipa z Wa³brzycha/Wroc³awia (tutaj treningi).
Pod skrzyd³ami Bractwa mamy dwie dru¿yny – XII/XIII (zawsze w modzie;) ) oraz wczesno¶redniowieczna.

Dzia³amy do¶æ d³ugo i mamy siê ca³kiem dobrze icon_wink.gif
sporo materia³ów o nas – do odnalezienia na fb.

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.