Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Oblê¿enie S³awogrodu A.D. 2014 - "KARNAWA£ BIEDY"
> Inne > Kalendarium 2014
Mi³obor
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

¯ebracy i ludzie marginesu przybywajcie z zapchlonych stron ¶wiata na pierwszy w historii karnawa³ biedy! Bawmy siê, bo kto biedy nie zna, ten szczê¶cia nie umie oceniæ.

Lista ubogich konkurencji i atrakcji "KARNAWA£U BIEDY"!!!

1. Li¿ rów pañski
2. Darcie ³acha
3. Pod ko¶cio³ek
4.Turniej cepa
5. Zbieranie ja³mu¿ny w stylu dowolnym (bohurt)
6. Trêdowaty berek
7. Wybór Króla ¯ebraków
8. Biesiada g³odowa
9. Pasterska mi³o¶æ

Poni¿ej obja¶nienia poszczególnych konkurencji.

Li¿ rów Pañski

Niesamowita i niesmaczna konkurencja polegaj±ca na pochlebianiu i lizaniu pró¿no¶ci mo¿now³adcy. Tematyka smarowania wazelin± jest losowana tu¿ przed smarowaniem odbytu Pana g³adkimi s³ówkami i heroiczn± s³u¿alczo¶ci±. Liczy siê bystry umys³ i brak godno¶ci osobistej!!!

Darcie ³acha

Zawody polegaj±ce na free stylowym przechwalaniu siê w³asn± bied± i niedol±. Ka¿dy bêdzie mia³ mo¿liwo¶æ stoczyæ bój o wzglêdy bogacza u¿ywaj±c zdañ zaczynaj±cych siê "jestem tak biedny ¿e..".¯ebracy przechwalaj± siê swoj± bied± dwójkami na zmianê. Wygrywa najbardziej ¿a³osna kreatura!!!

Pozosta³e konkurencje wyja¶nimy niebawem...

Zg³oszenia na slawogrod@wp.pl

Informacje równie¿ na https://www.facebook.com/events/753616141348887/?fref=ts

Zapraszamy!!!

Gildia ¯ebraków i Trêdowatych
ambafatima
Bractwo Rycerskie Ksiêcia Bogus³awa V ze S³upska wysy³a najznakomitsz± grupê swoich nêdzarzy.

We wszelkich konkurencjach zamierzamy przodowaæ
przy nas bractwa inne w bogaczy bêd± górowaæ
albowiem nêdza u naszych biedaków uszami wyp³ywa
a¿ nie wytrzymuje ¿adna do gara pokrywa.
Ten biedny rym Wam przesy³amy
podgryzaj±c rów Pañski naszymi zêbami.
Cichalinka
Takiej okazji nie mo¿na przepu¶ciæ! Piêkne miejsce i temat te¿ na czasie :D
Do zobaczenia!
yasukuni
Bêdzie super. Chcia³bym siê sprawdziæ jako pañski dupow³az. Mo¿e kilku moich znajomych we¼mie ze mnie przyk³ad, bo ich dotychczasowe wysi³ki to ¿enada. smile.gif
Mi³obor
Kilka aktualizacji i opisów przebiednej imprezy!!!!

D³ugo wyczekiwane obja¶nienie konkurencji cz. I

Li¿ rów Pañski!!!

Niesamowita i niesmaczna konkurencja polegaj±ca na pochlebianiu i lizaniu pró¿no¶ci mo¿now³adcy. Tematyka smarowania wazelin± jest losowana tu¿ przed smarowaniem odbytu Pana g³adkimi s³ówkami i heroiczn± s³u¿alczo¶ci±. Liczy siê bystry umys³ i brak godno¶ci osobistej!!

D³ugo wyczekiwane obja¶nienie konkurencji cz. II

Darcie ³acha!!!

Zawody polegaj±ce na free stylowym przechwalaniu siê w³asn± bied± i niedol±. Ka¿dy bêdzie mia³ mo¿liwo¶æ stoczyæ bój o wzglêdy bogacza u¿ywaj±c zdañ zaczynaj±cych siê "jestem tak biedny ¿e..".¯ebracy przechwalaj± siê swoj± bied± dwójkami na zmianê. Wygrywa najbardziej ¿a³osna kreatura!!!

D³ugo wyczekiwane obja¶nienie konkurencji cz. III

Pod ko¶cio³ek!!!

Ekstremalny wy¶cig ¿ebraków do strefy sacrum po ja³mu¿nê. Przed startem ka¿dy uczestnik wylosuje swoje kalectwo. Kto wie jaka kara od Boga uprzykrzy twój marny ¿ywot? Mo¿e bêdziesz bez rêki? Mo¿e bêdziesz mia³ kikuta zamiast koñczyny? Mo¿e stracisz wzrok? Podczas wy¶cigu wszystkie chwyty dozwolone!!! UWAGA!!! Organizatorzy nie zapewniaj± wspomagania w postaci kulasów!!!

D³ugo wyczekiwane obja¶nienie konkurencji cz. IV

Turniej cepa!!!

Pierwszy turniej walki dla biedaków!!! Wszystkie historyczne pancerze z dna skrzyni pomroczno¶ci dozwolone!!! Ze wzglêdu na zabójcze obra¿enia organizatorzy zapewniaj± uczestnikom bezpieczne cepy. Bijak bêdzie otulinowy. Walka do 5 punktów. Po ka¿dym punkcie rozej¶cie. Ze wzglêdów bezpieczeñstwa apelujemy o ochronê r±k i g³owy. Sprzêt mo¿e byæ kra.. znaleziony albo po¿yczony od lichwiarza!!! W sumie garnek na g³owie te¿ siê nada...

D³ugo wyczekiwane obja¶nienie konkurencji cz. V

Zbieranie ja³mu¿ny w stylu dowolnym (bohurt)!!!

Najubo¿sza wersja bohurtu wszech czasów! Pan rzuca monety w t³um i rozpoczyna siê walka! Kto zbierze wiêcej monet ten wygrywa!!! Knucie intryg i zawieranie sojuszów przed bohurtem dozwolone! Przys³owiowy nó¿ w plecy mile widziany (chyba, ¿e to drogi nó¿, który nie przystoi profesji ja³mu¿nika).

D³ugo wyczekiwane obja¶nienie konkurencji cz. VI

Trêdowaty berek!!!

Zabawa plebejska polegaj±ca na zara¿aniu siê tr±dem. Na ¶rodku placu go¶ci zaraza i stara siê pochwyciæ wszystkich którzy chc± przej¶æ obok niej. Zara¿eni po jakim¶ czasie tworz± trêdowat± sieæ z w³asnych cia³ i staraj± siê pochwyciæ zdrowych. Czasami ³aska wszechstwórcy przerywa sieæ grzesznych, chorych cia³ i daje szanse uciec przed strasznym przeznaczeniem. Zostaniesz zara¿ony czy przetrwasz s±d bo¿y???

D³ugo wyczekiwane obja¶nienie konkurencji cz. VII

WYBÓR KRÓLA ¯EBRAKÓW!!!

Królem ¿ebraków zostanie ten, który uzyska najwiêcej punktów podczas wszystkich konkurencji. Gównian± nagrod± jest koronacja i przejazd na taczce pe³nej gnoju dooko³a grodu przy akompaniamencie wyzwisk t³umu. Impreza jest tak biedna, ¿e taczkê po¿yczy £ysy z Wa³cza. Gówniany wk³ad do taczki funduje Lucjan i jego stado!!!

Do wszystkich zainteresowanych udzia³em w oblê¿eniu 2014!!!

Zg³oszenia trzeba wys³aæ na mail slawogrod@wp.pl

W zg³oszeniu podajemy ilo¶æ osób zg³oszonych i ich stan spo³eczny.
(Mieszczanin, Rycerz, Woj, Margrabia, Ksi±¿ê, Król, ¯EBRAK!!!). Dla lepszego oddania realiów biedy i kontrastu pomiêdzy nêdz± a bogactwem przyjmujemy zg³oszenia tak¿e od stanów splamionych grzechem pieni±dza. Jednak¿e wszystkie konkurencje s± dla biedoty i tylko ludzie najni¿szego stanu mog± staæ siê pretendentami do tytu³ KRÓLA ¯EBRAKÓW. Ponadto dla ja³mu¿ników przeznaczone zostanie Leprozorium, w którym czeka 31 miejsc noclegowych. Bogaci musz± zadowoliæ siê swoimi wygodnymi i op³ywaj±cymi w przepych namiotami. To jeszcze nie koniec!!! Klasie najubo¿szej przys³uguje czerstwy bochenek chleba i flaszka taniego wina!!! Czy mo¿e byæ biedniej???

Pozdrawiam

Mi³obor Przechrzta Pobo¿ny +++
Adsumus
Jaka bieda xD

A ten no... bêdzie choæby biedna video relacja z lizania rowa i bohurtowego zbierania ja³mu¿ny?
the.rynkers
CYTAT(Adsumus @ 16:46 19.08.2014) *
Jaka bieda xD

A ten no... bêdzie choæby biedna video relacja z lizania rowa i bohurtowego zbierania ja³mu¿ny?

Impreza bêdzie tak biedna, ¿e zostanie utrwalona jedynie w legendach.
Oczywi¶cie bêdziemy szczerba.gif smile.gif

Rynki ze Szczecinka (sztuk 3)
ambafatima
Aga....z czelu¶ci mroków wygrzeba³am i dla Ciebie CO¦! juz spakowane bigsmile2.gif
Bójcie siê ¿a³o¶ni nêdznicy!
Gdy dwie ¿ebraczki zrobi± z waszych g³ów tysi±ce ³upin donicy!
Na cze¶æ tego rymu biednego
Czê¶æ uczestników pewnikiem szybko powróci do domów sk³adaæ znów klocki lego!

Pozdrowionka i do zobaczenia szczerba.gif
ambafatima
Zajebi¶cie by³o, ale siê skoñczy³o....zanim siê skoñczy³o opowiem jak by³o: najpierw Józefa wprawi³am w stan ³ez, by jego dusza ³ka³a jak pies...gdy me dzieciê z kamienn± twarz± uros³o, do stóp jego skargê zanios³o "tak biedn± jest moja matka, ¿e urodzi³a miê s±siadka".....gdy przyszed³ czas mieczy, co stal± dzwoni³y, mroczne napier¶niki me cycki os³oni³y....zwi±zki zawodowe nêdzarzy lepsze ni¿ zastêpy cebularzy, warzywo owe (chodzi o to ¿e my w³a¶nie przynie¶li¶my z wskazanego domu to warzywo) nêdznie cebulowe ciskali¶my o pal, bo nie by³o rzutu w dal....a potem koledzy ¿ebracy, niby tacy dzielni junacy, za browara siê sprzedali i kasê za mnie zgarniali....zosta³am Królow± Nêdzarzy, z taczk± gówna by³o mi do twarzy.....mój Najemnik zaj±³ miejsce drugie dlatego go tak lubiê.

Organizatorze....je¶li wierszyk za krótki - rzuæ pieni±¿ek lub polej wódki szczerba.gif
Mi³obor
Impre¿e podsumujê zdjêciem konkurencji, w której by³o trzeba wturlaæ koziego bobka na czas do dziurki...

Reszta zdjêæ na profilu FB Grodziska

https://www.facebook.com/pages/S%C5%82awogr...335774676528428

Pozdrawiam wszystkich uczestników!!!

Byli¶cie wielcy!!! (jak na upad³ych icon_wink.gif )

Mi³obor
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.