Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Stepy Pomorskie 2014
> Inne > Kalendarium 2014
rosamar
Info ogólne dla "niezfejsbukowanych" ;)
Niedatowana impreza prywatna, na zasadach Wayfarers (zdedukowanych do minimum), czyli zak³adam i¿ przyjad± osoby wy³±cznie przygotowane do przetrwania w "pozasezonowych warunkach" wrze¶nia ;) Datowanie mnie nie interesuje, proszê sobie zrobiæ samoweryfikacjê i nie zawracaæ mi g³owy tym ¿e jaka¶ sprz±czka jest o 30 lat za pó¼na.
Poza tym impreza jest z zasady lu¼na - warsztatowo integracyjna wiêc zapraszam wszystkich chêtnych do zabawy z :horse" krosnami, we³n±, lnem, glin±, barwierstwem, kuchni±, ciesielk± i co tam jeszcze wymy¶limy. Dla leniwych przewidziane s± Warsztaty Nicnierobienia.
Wiêcej info na paskudnym fejsbuku
Jak kto¶ niepod³±czony to mo¿na pisaæ albo tutaj w temacie, albo na do mnie na priv smile.gif

Aha i szczegó³y pewnie bêdziemy jeszcze dogadywaæ na S³upsku, wiêc mo¿na nas tam bêdzie wyhaczyæ i dopytaæ u ¼ród³a smile.gif

Dok³adniejsze info organizacyjne wrzucê niebawem

Zapraszam!
Rosamar
Jasió
OK, tylko gdzie ta impreza siê odbêdzie (miejscowo¶æ)? :-)
rosamar
Tam gdzie zwykle ;P

Mapka
Julko
To nie bêdê mia³ k³opotu z trafieniem.... bigsmile2.gif
ambafatima
To ta kraina, gdzie psy ¶pi± w namiotach, a ludzie przy ogniskach, konie zaiwaniaj± na biegu wstecznym, koty kradn± ¿arcie, owieczki rozbieraj± siê wieczorami, a ¶winki pod¶piewuj± pijacko :p
a! zapomnia³abym o niejakiej Rudej Wied¼mie, która gotuj±c dla gawiedzi, dodaje zawsze "co¶ tajemniczego" do garów bigsmile2.gif
Bel
Mam nastêpuj±ce pytania:
1) Czy trzeba koniecznie miec namiot? A mo¿e jaki¶ nocleg w stodole lub gdzie¶ indziej?
2) Czy na pewno mo¿na byæ tak¿e z XIV/XV wieku?
3) Co nalezy ze soba zabraæ?
4)Czy s± jakie¶ odp³atno¶ci i ile?
Przepraszam za tekie dziwne mo¿e pytania, ale pierwszy raz natrafi³am na info o takim wyje¼dzie. Bardzo mnie interesuje i chetnie bym przyjecha³a z moim mê¿czyzn±.
rosamar

1) Czy trzeba koniecznie miec namiot? A mo¿e jaki¶ nocleg w stodole lub gdzie¶ indziej? - co¶ siê znajdzie, zwykle rozstawiamy nasz cyrk dla osób beznamiotowych ;)
2) Czy na pewno mo¿na byæ tak¿e z XIV/XV wieku? - jaki¶ czas temu o mo¿liwo¶c uczestnictwa pytali siê mnie ludzie odtwarzaj±cy Japoñczyków i nie widzê przeciwwskazañ, wiêc XV tym bardziej nie ma problemu smile.gif
3) Co nalezy ze soba zabraæ? - to co zwykle bierzesz na wyjazdy historyczne, i pamiêtaæ ¿e to jednak wrzesieñ i mo¿e byæ ch³odno
4)Czy s± jakie¶ odp³atno¶ci i ile? - odp³atno¶ci w naturze, co oznacza ze jak trzeba drewna to idziecie i rabiecie, jak chcecie poprowadziæ warsztaty to zapraszamy no i trzeba siê wyp³aciæ zwierzynie, mile widziane marchewki, suchy chleb i cukier w kostkach ;)
Przepraszam za tekie dziwne mo¿e pytania, ale pierwszy raz natrafi³am na info o takim wyje¼dzie. Bardzo mnie interesuje i chetnie bym przyjecha³a z moim mê¿czyzn±. - nie ma sprawy, zapraszam,

Aha i ¿arcie przywozic wlasne, alkohol tez bo nigdy do konca nie wiadomo ile ludzi przyjedzie i ogarnianie wspólnej kuchni to horror, a jak ka¿dy se cos tam przywiezie to problema nie ma smile.gif Ogniska i gary bêd± na miejscu a Ruda Wiedzma rz±dz±ca kuchnia jest lasa na pochlebstwa ;) wiêc mo¿na siê dogadaæ z aprowizacja

Dokladne info jest na fejsie, niestety mam kompa padnietego i nie chce mi siê wszystkiego przepisywac na tej przekletej klawiaturce na tablecie :/ Wiêc tam odsy³am
Bel
Dziêki za info, postaramy sie przyjechaæ.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.