Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: m³ynek
> Przedmoty codziennego u¿ytku > Inne przedmioty
sarmata09
S³awa!
mam zapytanie. Ostatnio wykona³em plansze do gry w m³ynek. I tu jest problem wykona³em j± z kawa³ka skóry w kszta³cie ko³a (kó³ka i kreski do grania wypali³em) i porobi³em kilka dziurek i wi±¿e to jak sakiewkê ( a w ¶rodku s± pionki smile.gif ) i tu jest problem bo jak siê to roz³o¿y to skóra jest pofalowana i pozaginana (jest cienka) czy co¶ mogê zrobiæ aby temu zaradziæ?
Monika_b_k
CYTAT(sarmata09 @ 20:03 22.06.2014) *
S�awa!
mam zapytanie. Ostatnio wykona�em plansze do gry w m�ynek. I tu jest problem wykona�em j� z kawa�ka sk�ry w kszta�cie ko�a (k�ka i kreski do grania wypali�em) i porobi�em kilka dziurek i wi��e to jak sakiewk� ( a w �rodku s� pionki smile.gif ) i tu jest problem bo jak si� to roz�o�y to sk�ra jest pofalowana i pozaginana (jest cienka) czy co� mog� zrobi� aby temu zaradzi�?

Choć to stary post podpinam się, bo mam pytanie właśnie o młynek. Czy zachowały się jakieś średniowieczne gry tego rodzaju i czy gdzieś można je zobaczyć? Czy ktoś pisał o średniowiecznych grach planszowych? Mam na myśli teren Polski.
Poniżej miniatura z hiszpańskiego Los libros de acedrex dados e tablas Alfonsa X

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.