Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: WOJOWNIKÓW I RYCERZY Z BIA£EGOSTOKU I OKOLIC PILNIE SZUKAM ;)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
S³owianin od zarania
Szukam "Wariatów" o szlachetnych sercach i bez wiêkszych planów na 1 czerwca 2014 roku ;)
Nikodem
Warto jeszcze dodaæ informacje - po co szukasz i ew. ile za to p³acisz.
nataszka
kobitki te¿ siê nadadz±?
S³owianin od zarania
CYTAT(Nikodem @ 13:35 06.05.2014) *
Warto jeszcze dodaæ informacje - po co szukasz i ew. ile za to p³acisz.

Có¿ jak wiadomo czasy s± jakie s± , wiêc kwestia "brzêczywa" nale¿y do tzw. "grz±zkich tematów" .St±d te¿ moja sugestia odnosnie "szlachetno¶ci serca " .Ale mimo to. mo¿liwe jednak i¿ kto¶ dojrzy w tej "akcji" szanse na co¶ wiêc ni¿ Chwa³a , S³awa i poczucie spe³nienia dobrego uczynku " w ramach zap³aty .

Chodzi mianowicie o zorganizowanie ma³ego pokazu biednym dzieciakom ,ot kilka machniêæ mieczem , u¶ci¶niecie prawicy prawdziwego rycerza ... wszelkie pomys³y zreszt± i sugestie na temat jak mia³oby to wygl±daæ s± mile widziane .Uszczê¶liwiæ dzieciaki nie jest zreszt± trudno ,wystarczy okazaæ im odrobinê zainteresowania i przyja¼ni .

Co w zamian ?
Mo¿e nie jest to zbyt wiele ale... W ramach wdziêczno¶ci za okazanie empatii dzieciakom ,jest pomys³ na zorganizowanie w Bia³ymstoku Turnieju przy pomocy samych administratorów miasta , czyli teren do dyspozycji za free ,pewnie i z "5 minut s³awy" w mediach co najmniej lokalnych oraz oczywi¶cie udzia³ w kierownictwie tego¿ projektu co daje pole do popisu tym którzy maj± "smyka³kê do przekucia okazji na talary " .Na chwilê obecn± trudno jest mi mówiæ cokolwiek o jakichkolwiek pieni±dzach ,ale kwestiami pozyskania sponsorów tej imprezy zajm± siê juz sami "ludzie z pañstwow± pieczatk± " wiec jest szansa ¿e pomys³ mo¿e okazaæ siê pocz±tkiem ca³kiem przysz³o¶ciowej przygody .
Wiêcej konkretów bedê w stanie podaæ dopiero po 19 maja 2014r. Byæ mo¿e co¶ ciekawego jeszcze uda siê wynegocjowac z "w³adz±" .Na razie wiêc ,szukam po prostu ludzi którzy widzieliby w tym pomy¶le sens i "co¶ tam co¶ tam icon_wink.gif "
S³owianin od zarania
CYTAT(nataszka @ 10:46 07.05.2014) *
kobitki te¿ siê nadadz±?

Nada siê ka¿dy kto zechcia³by siê przy³±czyæ do tej "awantury" .My¶lê ¿e udzia³ "Kobitek" by³by wrêcz plusem w ca³ym przedsiêwziêciu .Wiadomo "gdzie diabe³ nie mo¿e ..." smile.gif
Tenzon
A o której godzinie mo¿na wiedzieæ by to by³o? Bo ja osobi¶cie by³bym chêtny tylko ¿e 1 czerwca akurat jest koniec imprezy w Miêdzyrzecu i dopiero popo³udniu by siê wróci³o i nie wiem czy da siê to jako¶ pogodziæ.
S³owianin od zarania
CYTAT(Tenzon @ 12:59 07.05.2014) *
A o której godzinie mo¿na wiedzieæ by to by³o? Bo ja osobi¶cie by³bym chêtny tylko ¿e 1 czerwca akurat jest koniec imprezy w Miêdzyrzecu i dopiero popo³udniu by siê wróci³o i nie wiem czy da siê to jako¶ pogodziæ.

Witam .
Impreza rozpoczê³aby siê oko³o godziny 13 i trwa³aby do oko³o 17-18 wiêc wszystko da³oby siê tak zgraæ ¿eby dostosowaæ plan imprezy do tych którzy wyraziliby chêæ uczestnictwa .Za¶ miejsce gdzie mia³oby siê to odbywaæ to teren przy ko¶ciele na osiedlu Wygoda .
Marek Hilgendorf
S³owianin- wiesz, ¿e w biznesie jest takie powiedzonko-"tylko frajer pracuje za darmo"?. Zostawiam pod rozwagê.
S³owianin od zarania
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 13:18 07.05.2014) *
S³owianin- wiesz, ¿e w biznesie jest takie powiedzonko-"tylko frajer pracuje za darmo"?. Zostawiam pod rozwagê.

Ka¿dy "biznes" od czego¶ trzeba zacz±æ ,jesli ju¿ pos³u¿ymy siê t± dialektyk± .Mo¿na od kredytu w banku ,od znalezienia inwestora ,mo¿na i od w³asnej pracy .Bior±c pod uwagê ofertê udostepnienia terenu pod przysz³y "Turniej" jest to sprawa maj±ca szansê na wiêkszy rozwój.Tym bardziej ¿e mog³aby to byæ impreza cykliczna, daj±ca pewne pole manewru "zagorza³ym biznesmenom "Co do powiedzonka icon_wink.gif , s³ysza³em je kiedy¶,,,ale s³ysza³em te¿ ¿e" tylko g³upiec nie umie dostrzec okazji " .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
taka drobna uwaga -{art. 19 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 roku o dzia³alno¶ci po¿ytku publicznego i o wolontariacie } i tutaj ju¿ s± widoki na jakie¶ tam pieni±dze ,ale nikt ich nie rozdaje ot tak na " piêkne oczy ".Zreszt± tak jak wspomnia³em na razie wszystko jest w fazie projektu do którego po prostu potrzebujê chêtnych zapaleñców ,a ewentualny "biznes " to kwestia troszkê dalszej przysz³o¶ci ,do obgadania z chetnymi ,ni¿ akcja na 1 czerwca która by³aby dopiero jakim¶ tam pocz±tkiem .
Radoszkien
S³owianinie, brakuje kilku istotnych a podstawowych informacji.
1. Kto jest organizatorem akcji "frajda dla biednych dzieciaków" (w³adze samorz±dowe, wspólnota mieszkaniowa, jaka¶ fundacja)?
2. Czy piszesz sam od siebie, czy w imieniu jakiej¶ grupy, organizacji?
3. Co to za "biedne dzieciaki" - oddzia³ onkologiczny, dom dziecka, OPS, poprawczak?
4. Czy akcji spotkanie z rycerzem bêd± towarzyszy³y jeszcze jakie¶ inne animacje i dzia³ania?

Nie piszê tego, ¿eby pomarudziæ tylko z ¿yczliwo¶ci i do¶wiadczenia.
Mia³em ju¿ takie sytuacje, ¿e byli¶my strojowo zapraszani na oddzia³ onkologiczny czy do psychiatryka
tylko jak pyta³em ordynatora to nie mia³ o tym zielonego pojêcia. Po prostu trzeba wiedzieæ w co siê cz³owiek anga¿uje i na jakich zasadach.
I to niezale¿nie, czy robi to za darmo czy za kasê.
Odno¶nie mêtnych obietnic terenu i sponsorów na potencjalny "Turniej" to by³bym na Twoim miejscu bardzo ostro¿ny.
Dopóki nie masz na papierze kto ile i na co daje i na jakich warunkach mo¿esz traktowaæ to jakby sprawy nie by³o.
Wojciech W¶ciek³y
Marek ma racjê - na festynie bêd± grille z kie³baskami, wata cukrowa i inny badziew - oni zarobi± na pewno. A tak poza tym na ka¿de tego typu przedsiêwziêcie jest jaki¶ bud¿et a sprawa wolontariatu to tylko czê¶æ sk³adowa. Skoro ludki z pañstwowymi piecz±tkami to ogarniaj±, to ju¿ bankowo ,¿e kasa jest. Tylko dlaczego znowu na wolontariuszach siê zarabia i r¿nie siê ich doodbytniczo? I ile musi wody up³yn±æ w Wi¶le aby skoñczy³o siê wykorzystywanie dobrej woli ludzi?
S³owianin od zarania

Organizatorem tej imprezy jest Stowarzyszenie Wspierania ¦rodowisk Lokalnych "Aktywne Osiedle " { http://www.rops-bialystok.pl/Archiwum_rops...e%E2%80%9D.html } w którm dzia³a moja znajoma . Na chwilê obecn± nie mam nawet pojêcia jakie jest zaplecze finansowe tego stowarzyszenia ,ale w±tpiê aby by³a to organizacja "majêtna" .Dlatego te¿ moja wzmianka o "szlachetnosci" .Co do dzieciaków ,bêda to dzieci z "biednych rodzin" wiêc raczej ma³o prawdopodobne aby sprzedawcy waty i kie³basek widzieli wiêkszy sens w rozstawieniu swoich stoisk na tej imprezie .Pewnie bedzie jaki¶ poczêstunek mo¿e jakies ³akocie dla dzieciaków ale raczej oparte to bedzie na tym co uda siê stowarzyszeniu za³atwiæ od tzw. sponsorów .Co do innych animacji towarzysz±cych imprezie z tego co wiem jaki¶ wystêp obieca³a grupa studentów ale nie bardzo orientujê siê w szczegu³ach .

Co do ewentualnych ,dalszych dzia³añ typu "turniej" ,faktycznie nic nie ma na papierze ale wspólnie zawsze mo¿na by to obgadaæ bardziej konkretnie ,Zreszt± dopiero 19 maja bêdê mia³ byæ mo¿e jakie¶ nowe informacje co do wszystkiego ewentualnie bêdê móg³ podaæ kontakt telefoniczny do tej znajomej tak aby kto¶ kto zdecydowa³by sie jednak pomóc móg³ ustaliæ szczegó³y i pogadaæ z ni± osobi¶cie .Tak jak mówiêja jestem jedynie posrednikiem "w czynie spo³ecznym" {co prawda posiadam trochê "¿elastwa" i chêtnie wzi±³bym udzia³ czynny w ewentualnym pokazie }
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.