Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Grunwaldzki Turniej MD vs halabarda
> Inne > Kalendarium 2014 > Grunwald 2014
Józef
Witam.
Proponujê rozmowê na temat stworzenia nowego , atrakcyjnego turnieju kontaktowego.

Miecz d³ugi vs halabarda
http://www.historicalfencing.com/Tblogpics/kamp0158_copy.jpg
( tu powinna siê znale¼æ ilustracja , ale ¿e jestem pierdo³a to mi nie wysz³o bigsmile2.gif )

To nie moja idea - pomys³ powsta³ w trakcie rozmowy na FB . ( Edit . ..a mo¿e i moja idea bigsmile2.gif )
My¶lê ¿e jest ¶wietny i warty realizacji.
Baz± dla regulaminu móg³ by byæ regulamin GTMD

Proszê o uwagi jak równie¿ deklaracje uczestnictwa - bo przecie¿ od tego zale¿eæ bêdzie , czy realizowaæ , czy od³o¿yæ na pó³kê .

pozdrawiam
Borg
To nie jest moja idea. Proszê mnie z tym w ogóle nie ³±czyæ. Da³em obrazek i odcinam siê od tematu.
Józef
OK. Wpis usunê ;)
.......................
Proszê osoby walcz±ce w pe³nym kontakcie o sugestie dotycz±ce naliczania punktów .
pozdrawiam
Józef
Wiem , wygl±da kontuzyjnie bigsmile2.gif

Trzeba okre¶liæ odpowiedni± d³ugo¶æ i wagê halabardy a uczestnikowi z MD pozwoliæ na zarzucenie tarczy na plecy.
I liczyæ np. tylko do trzech strza³ów .
Mo¿e jeszcze co¶ ? ..

pozdrawiam
Tiberivs Petronivs Thvrinvs
Mnie zastanawia kwestia doboru uzbrojenia. Jak mia³o by to byæ dobrane? W pe³ni uzbrojony zawodnik z mieczem d³ugim b±d¼ od pasa w górê (bo jak by nie by³o to halabard± ciê¿ko jest trafiæ w nogi) a pieszy z halabard± jak mia³by byæ dopancerzony?

Ogólnie to pomys³ wart uwagi.
Józef
Obaj pe³ne opancerzenie -

W pw. do mnie ludzie pisz±: walka by³a by jednostronna - MD leje halabardnika
lub : zbyt niebezpieczne , kontuzyjne - halk± mo¿na zabiæ..

Chcia³bym tu widzieæ te wypowiedzi by wspólnie przemy¶leæ czy warto.
Przecie¿ zawsze mo¿na znale¼æ inn± konkurencjê ;)

Liczê na Wasze uwagi.
;)
Józef
Witam - w przeciwieñstwie do turnieju w³óczni projekt mój nie cieszy siê zainteresowaniem.
Otrzymujê krytyczne opinie .
Nie pozostaje mi nic innego jak przyznaæ , ¿e tego typu konkurencja siê nie sprawdzi.

My¶lê wiêc , ¿e mo¿na temat zamkn±æ .

Wszystkim tym którzy podzielili siê ze mn± swoimi obawami i uwagami na pw. , dziêkujê
pozdrawiam ;)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.